reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Tak, nawet 2 razy w ciągu dwóch miesięcy jeden bez kontrastu, drugi z bo chcieli tętnice szyjne obejrzeć lepiej. Jedyne co znaleźli to zwapnienia w sierpie mózgu. Pamiętam, że zaczęłam wtedy powtarzać, że mam czarno na białym, za mam mózg.
I te zwapnienia nie mają żadnego wpływu? Kręgosłup sprawdzałaś?

reklama
Ciekawość dała górę! Laski to jest testowa?? Nie wierzę, że jednak! Nie mam jak i kiedy zrobić bety. Nigdy nie robiłam. Ale teraz stara jestem więc może powinnam?? Jezu co my zrobilismy? 4 dziecko, jakim cudem! Ależ targają mną emocje aaaaaaaaaa!!!

Gratuluję pięknej kreski! ❤️ chyba w listopadzie to pierwsza ciąża tutaj? 😘

Wyjeżdżam na urlop dzisiaj, przejechaliśmy pół Polski do stolicy, bo mamy stąd lot. Nie wchodziłam tutaj kilkanaście godzin i ilość stron do przeczytania robi wrażenie! 😂❤️❤️❤️

Tort piękny! Ja podziwiam, mi to zawsze wyjdzie jak gości nie ma. Jak ktoś ma przyjść, albo ja mam gdzieś wziąć ciasto to oczywiście - za słodkie, za tłuste, zakalcowe 🫣

Dziewczyny mąż mnie wczoraj zapytał czy powinien zrobić badanie nasienia. Co o tym myślicie? We wrześniu też już o tym gadał ale wysikałam 2 krechy i temat umarł śmiercią naturalną. Teraz pytania wróciły. Myślicie że jest sens?
Zdecydowanie warto zrobić, zwłaszcza jeśli sam pyta :) nasienie przez lata mogło się pogorszyć, więc będzie wiadomo, że warto się za nie wziąć. A jak będzie dobre, to będziecie mieć spokojniejsze głowy:)

Ja się właśnie dowiedziałam, że kariotypy, na które czekamy będą pod koniec tygodnia, czyli akurat jak będę już na urlopie, więc odbiorę je za kolejne dwa :( wyjątkowo mnie stresują te wyniki, mam wrażenie, że to takie być albo nie być staran :/

Już dawno nie byłam. Poprzednio nic nie znalazł neurolog, okulista, laryngolog... Taka moja uroda 🥴
A masz problemy ze sercem? Ja np. Cierpię na migreny (często a aurą) i nigdy dotąd żaden neurolog nic nie znalazł. Ale tak się złożyło, że trafiłam do kardiologa i mam drożny otwór owalny. Podobno on bardzo często jest odpowiedzialny za te bóle z aurą.
IMG_0858.jpeg

Zdecydowanie warto zrobić, zwłaszcza jeśli sam pyta :) nasienie przez lata mogło się pogorszyć, więc będzie wiadomo, że warto się za nie wziąć. A jak będzie dobre, to będziecie mieć spokojniejsze głowy:)

Ja się właśnie dowiedziałam, że kariotypy, na które czekamy będą pod koniec tygodnia, czyli akurat jak będę już na urlopie, więc odbiorę je za kolejne dwa :( wyjątkowo mnie stresują te wyniki, mam wrażenie, że to takie być albo nie być staran :/
Bądź dobrej myśli 🤞🤞🤞🤞🤞 wierzę że wyniki będą dobre 🙂

Nawet jeśli to jest pierwszą nasza strata a w domu 2 dzieciaków z raczej bezproblemowych ciąż?
Jak analizujmy możliwości to myślimy o tym że strata mogła wynikać z naszego wieku (zbliżamy się do 40), albo z trochę podwyższonego TSH (2,9 gdzie norma do 2,5). No i oczywiście przypadkowa mutacja jakaś trisomia mogła się trafić 😔
Ja bym spróbowała, przynajmniej będziecie wiedzieć na czym stoicie i jaki to może mieć wpływ na przyszłe starania, o ile oczywiście będziecie chcieli 😘

reklama
Do góry