Sharley
Fanka BB :)
@MatkaWariatka37 ile trwały starania? Jakieś wskazówek dla innych staraczek?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nigdy nie byłam u kardiologa, nie było potrzeby.A masz problemy ze sercem? Ja np. Cierpię na migreny (często a aurą) i nigdy dotąd żaden neurolog nic nie znalazł. Ale tak się złożyło, że trafiłam do kardiologa i mam drożny otwór owalny. Podobno on bardzo często jest odpowiedzialny za te bóle z aurą.
Zobacz załącznik 1582100
4 cykle. Teraz bzykalismy się często tydzień przed owulacja ( niczym nie potwierdzoną tylko kalendarzyk)codziennie a po owu co drugi dzien. W żaden inny sposób nie pomogę.@MatkaWariatka37 ile trwały starania? Jakieś wskazówek dla innych staraczek?
Ojejku, pierwszy listopadowy ciąż gratulacjeCiekawość dała górę! Laski to jest testowa?? Nie wierzę, że jednak! Nie mam jak i kiedy zrobić bety. Nigdy nie robiłam. Ale teraz stara jestem więc może powinnam?? Jezu co my zrobilismy? 4 dziecko, jakim cudem! Ależ targają mną emocje aaaaaaaaaa!!!
Dziękuję. Przynajmniej wiem, że to co "czuję" jest hm... "Normalne" w tym.... "Stanie". Jakkolwiek to nie brzmiPotwierdzam! Świat wygląda zupełnie inaczej szczególnie jak beta zniknie i reszta hormonów też wróci do normy. Moim zdaniem hormony ciążowe przy poronieniu to czysta tortura. Schodziłam z bety na poziomie ok. 50 tys. i już po krwawieniu było lepiej, a jak w końcu beta negatywna to jakbym psychicznie odzyskała siebie dosłownie.
to zalezy. Patrząc obiektywnie, jeszcze nie jest to konieczne. Wam się chyba w 3 cyklu udało zajść? To dobry start. Ciąża przestała się rozwijac, ale to może mieć jakiś konkretny powód medyczny w Was, a może po prostu statystyka robiła wyliczankę i padło na Was.Dziewczyny mąż mnie wczoraj zapytał czy powinien zrobić badanie nasienia. Co o tym myślicie? We wrześniu też już o tym gadał ale wysikałam 2 krechy i temat umarł śmiercią naturalną. Teraz pytania wróciły. Myślicie że jest sens?
A ile trwało schodzenie z bety 50 tysięcy? Pytam, bo może mniej więcej wyliczę sobie ile to u mnie potrwa u mnie była lekko ponad 10 tysięcyPotwierdzam! Świat wygląda zupełnie inaczej szczególnie jak beta zniknie i reszta hormonów też wróci do normy. Moim zdaniem hormony ciążowe przy poronieniu to czysta tortura. Schodziłam z bety na poziomie ok. 50 tys. i już po krwawieniu było lepiej, a jak w końcu beta negatywna to jakbym psychicznie odzyskała siebie dosłownie.
O widzisz. Nie wiedziałam że to mogło mieć aż takie znaczenie. Dziękujęto zalezy. Patrząc obiektywnie, jeszcze nie jest to konieczne. Wam się chyba w 3 cyklu udało zajść? To dobry start. Ciąża przestała się rozwijac, ale to może mieć jakiś konkretny powód medyczny w Was, a może po prostu statystyka robiła wyliczankę i padło na Was.
Jeżeli by nie chciał, to bym powiedziała, ze jeszcze nie ma sensu zmuszać. Ale jeżeli sam chce i macie na to fundusze, to ja bym zrobiła. Raz, że jemu to może być psychicznie potrzebne, a dwa, że warto wiedzieć na czym się stoi. Przy czym jeżeli chcecie to od razu sprawdzić pod kątem poronienia, to warto też zrobić fragmentację DNA plemnika - wysoka fragmentacja może odpowiadać bowiem nie tylko za brak zapłodnienia, ale również za zatrzymanie rozwoju zarodka we wczesnej ciąży.
Objawy raz są raz ich nie ma. SpokojnieDziewczyny dziękuję bardzo! Nie dociera to do nas, mąż kilkanaście razy się pytał czy na pewno! Czy możliwe że test jakiś wadliwy i może pojedzie do apteki po kilka innych dla pewności. Martwi mnie tylko brak objawów takich jak ból cyckow czy sikanie co chwilę!