reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
ja wiem, rozumiem mechanizm. Wiele razy o tym rozmawialiśmy. Tylko czemu, jeśli on woli przemilczeć, a ja nie, to zawsze jest milczenie? Gdzie jest kompromis? Czy zawsze ja mam pierwsza wyciągać rękę?
No nie. Jak jak się odcinam i mi przejdzie to później się z tego tłumacze, ale ja jestem człowiekiem który nie lubi spin. Nie lubię ranić ludzi i bardzo, ale to bardzo analizują wszystkie moje zachowania czy aby kogoś nie uraziłam.

ja wiem, rozumiem mechanizm. Wiele razy o tym rozmawialiśmy. Tylko czemu, jeśli on woli przemilczeć, a ja nie, to zawsze jest milczenie? Gdzie jest kompromis? Czy zawsze ja mam pierwsza wyciągać rękę?
Nie, powiem Ci jak ja myślę, jesteś tak samo ważna jak Twój mąż, i nie musisz się rozgrzeszać ze swoich zachowań, bo Ty też jesteś ważna, i jak Ty nie zadbasz o swój komfort psychiczny , to już nikt tego nie zrobi- ani mama , ani przyjaciel, ani ulubiony wujek🙂
Zanim pogadałam z terapeutą, też reszta świata była najważniejsza, po kilku sesjach wiem, że warto dbać o swój własny spokój, bo to baaardzo istotne. On też dojdzie do tego, że Cię zranił, i jesteś jego kwiatem, ale pewnie nie dziś😉
Z cyklu mądrości anyżowej po 2 drinach xd ale ponoć pijany człowiek prawi od serca 😄

reklama
Do góry