reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
dzięki :) to wszystko tak niby smacznie brzmi, ale możecie mi wierzyć na słowo, że jak się od ponad miesiąca codziennie wpierdala buraki w każdej postaci, to naprawdę można mieć dość 🙈

@nieznośne_poplątanie zrobiłam to brownie, chyba dam radę zjeść 🙈
Jest jeszcze taka dobra sałatka z burakiem, gruszką i jakimś serem. Kiedyś robiłam, ale już nie pamiętam dokładnie, co tam było. 😅 Zwykły miks sałatkowy z fetą i burakiem też jest pyszny. :D

Też tak kiedyś miałam. Sprzątałam tak, żeby wszystko było wypucowane na błysk. A moja mama potrafiła i tak rzucić tekstem, że mam kurze na liściach kwiatów (kurde, wkładam kwiaty co jakiś czas do wanny no ale bez przesady). I po kilku takich sytuacjach stwierdziłam, że to nie ma najmniejszego sensu. Jeśli mamy mieć zdrową relację to zmieniam podejście. I wyobraźcie sobie zdziwienie mamy jak któregoś razu mówi mi, że mam w jakimś miejscu brudno. A ja na to: nie krępuj się, ścierkę chcesz? No i teraz jak coś widzi to pyta: nie będziesz się wkurzać jak Ci to posprzątam? Wewnętrznie się wkurzam, ale co mam z nią zrobić? 😁 A jeszcze dodam, że gości u mnie mogą przebywać tylko w salonie, ewentualnie wchodzą do kuchni i korzystają z łazienki na parterze. Nie zdarza mi się, żeby ktokolwiek zwiedzał resztę domu (poza momentami kiedy jesteśmy po jakimś remoncie albo kupimy coś nowego i chcemy pokazać).
My też (na szczęście!), już wyrobiłyśmy sobie sposób, bo ja zaczęłam zwracać jej uwagę na różne rzeczy w moim rodzinnym domu ;) Teraz gdy jedna z nas zaczyna przeginać, druga mówi „to jest mój tron i ja robię tak, swój masz u siebie i tam rób jak chcesz” - u nas działa ;D Nie zmienia to faktu, że gdy mama przyjeżdża lubię mieć dom wysprzątany i satysfakcjonuje mnie, gdy nie ma się do czego przyczepić ;)

Tak nieco odbiegając od tematu - mam fantastyczną i silną mamę. Im jestem starsza, tym bardziej ją doceniam i mimo, że czasem się ścieramy wiem, że chce dla nas jak najlepiej, niezależnie od kosztów jakie sama będzie musiała ponieść w związku z naszymi decyzjami ❤️

A Twój mąż ? 🙈 Ja jestem bliźnięta 😂 także mamy związek mocnych charakterów 😂
Ja strasznie lubię to jak ważna dla koziorożca jest rodzina.
Tylko powiem ze ja baran a mąż lew. Podobno w ogóle nie powinnyśmy być razem. 16 lat nam stuknie w kwietniu. Ale i ja i on mamy mocne charaktery, każdy chciałby rządzić, nie jest lekko ale jak to mówią miłość ślepa jest 😆

reklama
U mnie podobnie 🤷 poszło trochę plamienia i tyle 🤷 brzuch raz boli, raz nie, raz kłuje szyjka, raz nie 🤷🤷🤷 i też mam tonę śluzu 🤦 przez co myślę co chwilę, że może się zaczęło... A później wpada mi na ułamek sekundy myśl "a jakby były bliźniaki i jeden się wchłonął 🤔" 🤦 człowiek to jest jednak głupi 🤷

Za to mąż mnie rozbawił potężnie... Wtrącę tylko szybciutko, bo ważna postać w wydarzeniu. Młody skacze mężowi po jajkach i tak patrzę "lepiej odpuść, bo jednak jeszcze będą potrzebne" na co mój mąż "a wiesz, czy na dwójce się skończy?" 😂😂😂😂😂 Tak, bo ja po tych poronieniach, miesiącach starań, sikaniu jak maniak na testy, nie mogąc ogarnąć drugiej ciąży, właśnie się zastanawiałam jak ogarnąć trzecią 🤯😂😂😂 No ma gość fantazje 😂😂😂
Nie głupi, tylko do końca ma nadzieję na zwrot akcji....🫂

"Sikaniu jak maniak na testy" ..... jak ja to znam zelaszcza przy końcówce cyklu.

Obsikalam calkiem niedawno kolejny. I ja nie wiem na co ja kurczę liczę, jak to juz za moment, max dzień czy dwa i @ będzie. Ta temperatura tylko minimum mniej niż wczoraj - dodatkowo mnie motywuje - by sikać, jak i zapas testów.😁😁😁

Załączniki

• Screenshot_20231104_200455_FF App.jpg
    Screenshot_20231104_200455_FF App.jpg
    163,9 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Do góry