reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Powiem Ci, że ja przez cała procedurę nie wchodziłam na wagę, bo widziałam, że mam jakiś większy brzuch i czułam się grubsza, ociężała. Ale teraz już po wszystkim widzę, że wracam do formy. Więc na spokojnie daj organizmowi się zregenerować, bo obie dostałyśmy mocno w kość.
Nie no, u mnie to zasłużenie, bo ja jestem stresozajadaczem. Po punkcji to w ogóle mi hamulce puściły, leżałam i żarłam 🙈 stres i progesteron mocno mnie przeorały. Do tego totalny brak ruchu, bo najpierw na stymulacji źle się czułam, później już się bałam o jajca, po punkcji przecież zdychalam, a po transferze tylko chodziłam.

Chyba trochę pocisnę dietkę i jakiś lekki ruch, ale bez szaleństw, żeby organizm w kolejny szok nie wpadł 🙈 najgorzej, że tego buraka to muszę czekoladą i czitoskami zagryzać, żeby się nie porzygać, nie wiem jak sobie poradzę bez nich 😅

reklama
A pewna jesteś że chodziło o pęcherzyk ciążowy? Może pokazywał Ci pęcherzyk Graafa?
Ciążowy na pewno nie, bo to było 3dpo :) do tej pory myślałam, że po owu widać tylko ciałko żółte i tyle. A ona mi pokazała ciałko i pecherzyk (tak powiedziala). Ja się ucieszyłam, że owu była, to nie rokminialam więcej, a teraz mi się to przypomniało:)

Ciążowy na pewno nie, bo to było 3dpo :) do tej pory myślałam, że po owu widać tylko ciałko żółte i tyle. A ona mi pokazała ciałko i pecherzyk (tak powiedziala). Ja się ucieszyłam, że owu była, to nie rokminialam więcej, a teraz mi się to przypomniało:)
a może to był jeszcze jeden pęcherzyk graafa, który nie pękł?

Nie no, u mnie to zasłużenie, bo ja jestem stresozajadaczem. Po punkcji to w ogóle mi hamulce puściły, leżałam i żarłam 🙈 stres i progesteron mocno mnie przeorały. Do tego totalny brak ruchu, bo najpierw na stymulacji źle się czułam, później już się bałam o jajca, po punkcji przecież zdychalam, a po transferze tylko chodziłam.

Chyba trochę pocisnę dietkę i jakiś lekki ruch, ale bez szaleństw, żeby organizm w kolejny szok nie wpadł 🙈 najgorzej, że tego buraka to muszę czekoladą i czitoskami zagryzać, żeby się nie porzygać, nie wiem jak sobie poradzę bez nich 😅

Może zrób sobie Brownie z buraków?

A czy któraś z Was tak jak ja nie posiada zmywarki😆😆😆❓ Przy dzieciach to już w ogóle ale jeszcze się nie dorobiłam 😂
Dzień dobry 😊
Ja niewiem jak mogłam żyć bez zmywarki i suszarki! Ale prawda taka że jak ich nie było to i każdy potrafił umyć kubek czy wywiesic pranie a teraz płacz bo kubek brudny i nie wiadomo co z nim zrobić a żeby przełożyć pranie z pralki do suszarki to magia jakaś ( tu mowa o dzieciach)

Nie wyobrażam sobie życia bez zmywarki 😱
Natomiast miałam możliwość kupienia suszarki do ubrań jak urządzaliśmy mieszkanie, ale wyczytałam, że się ubrania kurczą o zrezygnowałam 🙈
Susze wszystko i jeszcze nic mi się nie skurczyło. Tylko zmniejsza temp suszenia albo ustawiam na delikatne.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)
Nadrobiłam Was! :D
Co do konfliktu serologicznego, przepraszam, że wracam do tak starego tematu, ale boję się, że u nas może się pojawić. Ja 0 rh-, mąż A rh+. Pomimo ciąży nikt mi nie podał w szpitalu przeciwciał, prawdopodobnie przez to, że dziecko miało moją grupę krwi, bo nawet sama się upomialam o immunoglobulinę, a oni mi powiedzieli, że pani jej nie dostaje.. :/

@drugi.bejbik my też hotel paradise oglądamy! :) Mąż niby nie chce ale ogląda xD
Do tego ślub od pierwszego wejrzenia i wersję australijską też.

Ja mam nadzieję, że w grudniu w końcu się wprowadzimy do nowego domu, po latach budowy już mi się to marzy :( Święta w nowym domu to byłoby coś pięknego. Kupiłam suszarkę i jak tak zachwalacie to pewnie nie będę żałowała tej decyzji, tak samo z parownicą :D Jakie jeszcze sprzęty polecacie? Coś pokroju iRobota może?

Ale dzień to paskudny dziś, a chciałam w końcu w samochodzie posprzątać na świeżym powietrzu, a tu leje cały czas :(

reklama
Widzę, że mamy tutaj naczelnego tajnego podglądacza wątku. 😂
Hungry Pizza GIF by Papa Johns

Do góry