reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Dzień dobry :)
Nadrobiłam Was! :D
Co do konfliktu serologicznego, przepraszam, że wracam do tak starego tematu, ale boję się, że u nas może się pojawić. Ja 0 rh-, mąż A rh+. Pomimo ciąży nikt mi nie podał w szpitalu przeciwciał, prawdopodobnie przez to, że dziecko miało moją grupę krwi, bo nawet sama się upomialam o immunoglobulinę, a oni mi powiedzieli, że pani jej nie dostaje.. :/

@drugi.bejbik my też hotel paradise oglądamy! :) Mąż niby nie chce ale ogląda xD
Do tego ślub od pierwszego wejrzenia i wersję australijską też.

Ja mam nadzieję, że w grudniu w końcu się wprowadzimy do nowego domu, po latach budowy już mi się to marzy :( Święta w nowym domu to byłoby coś pięknego. Kupiłam suszarkę i jak tak zachwalacie to pewnie nie będę żałowała tej decyzji, tak samo z parownicą :D Jakie jeszcze sprzęty polecacie? Coś pokroju iRobota może?

Ale dzień to paskudny dziś, a chciałam w końcu w samochodzie posprzątać na świeżym powietrzu, a tu leje cały czas :(
Pewnie wzięli pod uwagę grupę krwi dziecka. W kolejnej ciąży będziesz musiała badać odczyn Coombsa częściej. Z tego co pamiętam to 3 razy. Ja też mam Rh-, mąż ma Rh+ i lekarz już jakiś czas temu wspominał mi, że na początku ciąży trzeba będzie zrobić właśnie odczyn Coombsa.

reklama
Dziś 25 dc. Mężuś pojedzie po pracy po test. Ale poczekam z nim do jutra albo do poniedziałku. Choć u mnie zawsze jak zrobię test to przychodzi @. Jak by specjalnie czekała aż sikne 😄 nie wiem czy teraz też się przedłuży czy jutro będzie 🔴 nie wiem czemu w środę miałam różowy śluz, co to było, chyba po to by mi w bani namieszać. Mam wrażenie jakby mój organizm robił sobie ze mnie jaja!

U mnie dziś 7dpo. Brzuch boli jak na okres i w sumie co chwilę mam wrażenie, że zaraz się zacznie. 😬
U mnie również 7dpo i skurcze zniknęły,ale wilczy apetyt przepowiada tylko jedno
Ile Ty masz lat? 🤣 Jak to zaczynało lecieć w telewizji to ja już na studiach chyba byłam 🙈
26 🙈 skończyłam kilkanaście dni temu, mi coś świta ze to były czasy gimnazjum, ale ręki obciąć sobie nie dam 😅
Myć naczyń nienawidzę. Bez suszarki do ubrań żyć już nie potrafię. Prasować nic nigdy nie prasuje - kupuje ciuchy takie żeby nie trzeba było prasować :)

Miłego dnia dziewczyny!
Mycie naczyń to jedyna czynność w domu której nie wykonam, nienawidzę tego robić i chwała temu kto wynalazł zmywarkę 😂😂

Dziś 25 dc. Mężuś pojedzie po pracy po test. Ale poczekam z nim do jutra albo do poniedziałku. Choć u mnie zawsze jak zrobię test to przychodzi @. Jak by specjalnie czekała aż sikne 😄 nie wiem czy teraz też się przedłuży czy jutro będzie 🔴 nie wiem czemu w środę miałam różowy śluz, co to było, chyba po to by mi w bani namieszać. Mam wrażenie jakby mój organizm robił sobie ze mnie jaja!
Możliwe, że to plamienie implantacyjne :) U mnie się też takie zdarzyło i miałam identyczny mechanizm wyparcia 😜 Ostatecznie testowałam ok. tygodnia po spóźniającej się miesiączce.
Trzymam kciuki! 🙂

Też chce zakupić przez moje firany, nienawidze ich prasować 😬 zawsze gdy je piorę to pół dnia straconego mam.
Polecam wymienić firanki na takie z markizety, nie trzeba ich prasować. W mieszkaniu mieliśmy firanki jakieś inne i jak trzeba było je wyprać to dostawałam gorączki na samą myśl o prasowaniu ich przez pół dnia. I na tamte firanki nie działała parownica. Teraz w domu mam wszędzie firanki które ściągam wrzucam do pralki i zaraz po wypraniu mokre wieszam na okna. Są lekko pogniecione jak są mokre ale jak wysychają to się prostują.

Nas na szczęście teściowa namówiła na małą zmywarkę gdy wykańczaliśmy mieszkanie bo głupi myśleliśmy że będa dwa talerze dziennie i nie będzie problemu ich zmyć 😬 a okazało się że cała zmywarkę zapełniamy w dzień/dwa i jeszcze się drzemy kto te górę naczyń ze zlewu powinien zmywać 😅

Dzień dobry! I miłego dnia 🙂 u nas dupa i deszcz ale to nic bo i tak w planach mam tylko kolację z koleżankami, winkiem i wymiana prezentów świątecznych (halloween było więc można zacząć 😁)

Polecam wymienić firanki na takie z markizety, nie trzeba ich prasować. W mieszkaniu mieliśmy firanki jakieś inne i jak trzeba było je wyprać to dostawałam gorączki na samą myśl o prasowaniu ich przez pół dnia. I na tamte firanki nie działała prasownica. Teraz w domu mam wszędzie firanki które ściągam wrzucam do pralki i zaraz po wypraniu mokre wieszam na okna. Są lekko pogniecione jak są mokre ale jak wysychają to się prostują.
W domu rodzinny też zawsze wieszało się mokre i tak sobie schły proste. U siebie mam nie wiele firanek, ostatnio chłop zawiesił takie prosto z pralki i wiszą zmięte 🙉

reklama
Możliwe, że to plamienie implantacyjne :) U mnie się też takie zdarzyło i miałam identyczny mechanizm wyparcia 😜 Ostatecznie testowałam ok. tygodnia po spóźniającej się miesiączce.
Trzymam kciuki! 🙂
E tam. Cycki przestały boleć wiec pewnie jutro @. Tylko totalnie nie czuje się jak na okres. Po tym różowym śluzie mialam przez dobę lekkie skurcze i bóle w krzyżu i od tego momentu cisza nic. Dało mi to nadzieję ale przez cycki już myślę racjonalnie.

Do góry