reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Witajcie dziewczyny. Ja wróciłam z krótkiego (parodniowego) wyjazdu. Starałam się Was czytać na bieżąco ale w środku lasu Internet był dobrem deficytowym:tak:. Niemniej jednak dogoniłam watek.

Widzę, ze po usg połówkowym każde dziecko wazy inaczej. Wygląda na to, ze moja mała wcale nie jest taka mała. Chociaż trudno to porównywać bo każda z nas w innym tygodniu i dniu ciąży robiła usg, a wiadomo, ze na tym etapie parę dni ma znaczenia. W każdym razie ja robiłam usg w 20t4d i córeczka ważyła 426 g.

reklama
hej mi sie tez wydaje, ze nie ma co zabardzo porownywac wagi, kazde dziecko jest inne. przeciez w momencie porodu wagi wahaja sie srednio miedzy 2500 a 4500 to prawie 2 kg wiec dzieci musza sie rozn ic :-)
moj maly mial tylko 3050 i do dzisiaj jest patyczek i niziutki, czasem mnie to martwi ale taki jego urok, ma 5 lat i wazy od 2 lat nieco ponad 16 kg, rosnie ale nie przybiera.....lekarz mowi ze ok, badanie ok dobrze ze troche wzrostem ruszyl osttnio 2 cm w 3 miesiace :-)

malaja rozum iem twoje obawy ale bedzie dobrze , na kolejnym usg pewnie juz bedzie sporo wiekszy twoj maluszek

Ostatnia edycja:
a ja wczoraj bylam u kolezanki na basenie troszke sie pomoczylam, wieczorem prasowanie, rano sprzatanie, male zakupy, teraz odpoczywam bo juz siel ie mam. na dwor dzisiaj nie ide , dopiero kolo 16 kupic prezent mojej mamie i na urodziny

ja sie wcale nie przejmuje wagą malucha. moi obaj roznie przybierali w trakcie ciazy, a jak sie okazalo, urodzily sie klocusie. 3740 i 4050. a teraz wcale wielcy nie sa. starszy tez dluzszy czas stał wzrostowo, do tego chudzinka ze zebra widac.... a posilki jada podwojnie, bo jak wraca z przedszkola to kolejny obiad musze mu podawac bo glodny :) to sie tak zmienia w zyciu ze by sie nie spodziewał :)

Hej dziewczyny.
Dawno się nie odzywalam, skończyłam studia teraz męczę się z dokończeniem pisania pracy dyplomowej i dodatkowo 28 sierpnia wychodzę za mąż. Ciągle coś się dzieje. ;)
Dziś rozpoczynam 23 tc (22+0).
Generalnie trochę się martwię. Byłam na badaniach polowkowych w 21 +3 I mały ważył niecałe 400 g. :( Czy to waga mieszcząca się w normie?

Hej dziewczyny.
Dawno się nie odzywalam, skończyłam studia teraz męczę się z dokończeniem pisania pracy dyplomowej i dodatkowo 28 sierpnia wychodzę za mąż. Ciągle coś się dzieje. ;)
Dziś rozpoczynam 23 tc (22+0).
Generalnie trochę się martwię. Byłam na badaniach polowkowych w 21 +3 I mały ważył niecałe 400 g. :( Czy to waga mieszcząca się w normie?
gratulacje! 28go bedzie nasza 6ta rocznica slubu ;-) fajna data ;-)

wgorocejwodziekapana to jesteśmy na tym samym etapie, ja też mam dzisiaj 22+0 tc :-)
400g to wcale nie tak mało. Lekarz jakoś skomentował tę wagę? Moja na połówkowych w 21+1 tc ważyła ok. 500g i lekarz stwierdził, że taki klocek z niej.
Ale będziesz miała intensywne wakacje, ohoho...

reklama
Do góry