reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Witajcie dziewczyny. Ja wróciłam z krótkiego (parodniowego) wyjazdu. Starałam się Was czytać na bieżąco ale w środku lasu Internet był dobrem deficytowym:tak:. Niemniej jednak dogoniłam watek.

Widzę, ze po usg połówkowym każde dziecko wazy inaczej. Wygląda na to, ze moja mała wcale nie jest taka mała. Chociaż trudno to porównywać bo każda z nas w innym tygodniu i dniu ciąży robiła usg, a wiadomo, ze na tym etapie parę dni ma znaczenia. W każdym razie ja robiłam usg w 20t4d i córeczka ważyła 426 g.

reklama
hej mi sie tez wydaje, ze nie ma co zabardzo porownywac wagi, kazde dziecko jest inne. przeciez w momencie porodu wagi wahaja sie srednio miedzy 2500 a 4500 to prawie 2 kg wiec dzieci musza sie rozn ic :-)
moj maly mial tylko 3050 i do dzisiaj jest patyczek i niziutki, czasem mnie to martwi ale taki jego urok, ma 5 lat i wazy od 2 lat nieco ponad 16 kg, rosnie ale nie przybiera.....lekarz mowi ze ok, badanie ok dobrze ze troche wzrostem ruszyl osttnio 2 cm w 3 miesiace :-)

malaja rozum iem twoje obawy ale bedzie dobrze , na kolejnym usg pewnie juz bedzie sporo wiekszy twoj maluszek

Ostatnia edycja:
a ja wczoraj bylam u kolezanki na basenie troszke sie pomoczylam, wieczorem prasowanie, rano sprzatanie, male zakupy, teraz odpoczywam bo juz siel ie mam. na dwor dzisiaj nie ide , dopiero kolo 16 kupic prezent mojej mamie i na urodziny

ja sie wcale nie przejmuje wagą malucha. moi obaj roznie przybierali w trakcie ciazy, a jak sie okazalo, urodzily sie klocusie. 3740 i 4050. a teraz wcale wielcy nie sa. starszy tez dluzszy czas stał wzrostowo, do tego chudzinka ze zebra widac.... a posilki jada podwojnie, bo jak wraca z przedszkola to kolejny obiad musze mu podawac bo glodny :) to sie tak zmienia w zyciu ze by sie nie spodziewał :)

Hej dziewczyny.
Dawno się nie odzywalam, skończyłam studia teraz męczę się z dokończeniem pisania pracy dyplomowej i dodatkowo 28 sierpnia wychodzę za mąż. Ciągle coś się dzieje. ;)
Dziś rozpoczynam 23 tc (22+0).
Generalnie trochę się martwię. Byłam na badaniach polowkowych w 21 +3 I mały ważył niecałe 400 g. :( Czy to waga mieszcząca się w normie?

Hej dziewczyny.
Dawno się nie odzywalam, skończyłam studia teraz męczę się z dokończeniem pisania pracy dyplomowej i dodatkowo 28 sierpnia wychodzę za mąż. Ciągle coś się dzieje. ;)
Dziś rozpoczynam 23 tc (22+0).
Generalnie trochę się martwię. Byłam na badaniach polowkowych w 21 +3 I mały ważył niecałe 400 g. :( Czy to waga mieszcząca się w normie?
gratulacje! 28go bedzie nasza 6ta rocznica slubu ;-) fajna data ;-)

wgorocejwodziekapana to jesteśmy na tym samym etapie, ja też mam dzisiaj 22+0 tc :-)
400g to wcale nie tak mało. Lekarz jakoś skomentował tę wagę? Moja na połówkowych w 21+1 tc ważyła ok. 500g i lekarz stwierdził, że taki klocek z niej.
Ale będziesz miała intensywne wakacje, ohoho...

reklama
Do góry