reklama
M
mama290
Gość
Ja mam niskie cisnienie mierze z cukrem nigdy nie mialm problemow I mam nadzieje ze mnie ominie u nas to badanie troche inaczej wyglada bo nie pije sie ochydnej glukozy tylko dobry w smaku napoj:-)
Sylka ja test papa w ciazy z chlopakami robilam a pozniej mnie olsnilo ze wogole bezdie malo wiarygodny bo przeciez dzieci jest dwoje:-)ja ide na prentalne 28 juz nie moge sie doczekac:-)u nas trwa okolo 40 minut idziemy z chlopakami mam nadzieje ze nie beda odwalac szopek dzisiaj wbilam sie na wizyte do lekarza bo mam na bank zapalenie pecherza
Sylka ja test papa w ciazy z chlopakami robilam a pozniej mnie olsnilo ze wogole bezdie malo wiarygodny bo przeciez dzieci jest dwoje:-)ja ide na prentalne 28 juz nie moge sie doczekac:-)u nas trwa okolo 40 minut idziemy z chlopakami mam nadzieje ze nie beda odwalac szopek dzisiaj wbilam sie na wizyte do lekarza bo mam na bank zapalenie pecherza
Sylka87
Fanka BB :)
Tez mi sie wydaje ze przy dwojce to moze statystyka zeswirowac ale sie nie znam wiec zapytam. Fajnie ze juz po malu kazda odlicza do prenatalnych. Oby jak najszybciej zlecial ten 1 trymestr. Czy zapalenie pęcherza jest tak czeste w ciąży tak wiele z was sie na to skarzy :/
Angoba napisala wlasnie ze sa obowiazkowe dla niej ze wzgledu na wiek:-)))
Wiem co napisała-i powtarzam żenie są obowiązkowe.Mam 38 lat i nie muszę ich robić.
Będąc w ciąży masz prawo do bezpl badań prenatalnych, jeśli spełniasz chociaż jeden z poniższych kryteriów:
Masz ukończone 35 lat.W poprzedniej ciąży wystąpiły aberracje chromosomalne u płodu.W twojej rodzinie występowały strukturalne aberracje chromosomalne.Występuje u ciebie znacznie zwiększone ryzyko urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenicznie lub wieloczynnikowo.Występuje nieprawidłowe stężenie biochemicznych markerów
Masz ukończone 35 lat.W poprzedniej ciąży wystąpiły aberracje chromosomalne u płodu.W twojej rodzinie występowały strukturalne aberracje chromosomalne.Występuje u ciebie znacznie zwiększone ryzyko urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenicznie lub wieloczynnikowo.Występuje nieprawidłowe stężenie biochemicznych markerów
reklama
M
mama290
Gość
normalnie jak bym miala zapalnie to bym sie sama podleczyla w domu ale mnie strasznie boli near a w jednej ciazy wlasnie ona mi przestala dzialac I ledwo mi ja odratowali wiec lepiej wole antybiotyk wziasc bol straszny wzilam nospe I wizyte mi przelozyli I zaraz wychodze co do testu papa to dziewczyny na watku kiedys pislay ze nie robily bo lekarz odradzal ja robilam bo u nas to prawie w kazdej ciazy robie bezwzgledu na wiek tylko mnie pozniej nastraszyli tzn wytlumaczyli procedury co I jak jak by jedno dziecko bylo chore I do momentu odebrania wynikow nie spalam