reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Gosik93 oj już się nie mogę doczekać kolejnego usg :-)

Dziewczyny a powiedzcie mi jakie badania zlecili Wam lekarze na pierwszej wizycie?Bo ja mam całą bardzo długą listę tzn. mocz, morfologia, glukoza, VDRL, HBS przeciwciała, HCV przeciwciała, IgG i IgM toksoplazmoza, różyczka i cytomegalia, Hiv, grupa krwi i odczyn Coombsa. Też tyle tego macie do zrobienia?

reklama
cześć nikt nie przebije mojej nocy... mój synek wczoraj przyszedł z przedszkola zarzygany. okazało się że ma grupę żołądkową. noc nie przespana. 3 prania jeszcze w nocy wstawione. masakra.
co do przeziębienia i leczeniem się prenatalem. to wczoraj sobie pochopnie kupiłam ten syropek. i nie wzięłam łyka po przeczytaniu składu. po pierwsze syrop glukozowo-fruktozowy zamiast cukru. świństwo 50 razy bardziej tuczące i powodujące wilczy apetyt. do tego konserwant sorbinian potasu. jeden z najsilniejszych który powoduje wiele niepożądanych efektów w większej ilości. co to jest za ściema. pare procent suchych ekstraktów z owoców i czosnku a reszta to ścierwo. które na pewno nie jest bezpieczne w 1 trymestrze dla dziecka

Ewelisia ja mam bez rozyczki, cytomegali ( bo moj ginekolog uwaza ze bez sensu bo i tak leczyc mozna dopiero po porodzie) bez Coombsa ( na kolejnej wizycie). Teraz VDRL, morfologia, mocz , glukoza.toksoplazmoza hiv i tsh.

sluchajcie czy ktoras wie jak to jest, ze dziewczyny sa np w tym samymtygodniu ciazy ale terminy maja rozne, nawet rozbieznosc potrafi byc 2 tyg? Czy ktoras mi to potrafimwytlumaczyc? To zalezy od terminu @ i dlugosci cyklu czy jak?:)

Wydaje mi się że sporo zależy też od tego jaki wiek ciąży wyjdzie na usg.

Hej! Właśnie wróciłam z usg. U dzidziusia już widać zalążki rączek i nóżek:) Na razie wszystko takie malusieńkie. Termin wg usg wyszedł na 30 .10, to o 5 dni wcześniejszy niż wynika z terminu om (4.11), ale pewnie to jeszcze będzie się zmieniać:)

Ja juz po drugiej becie znow aż dwie pielęgniarki żył szukały, fakt że nie lubię igieł no ale co poradzić ;) dzięki temu jedna mnie zapamietala :) teraz czekać do wieczora na wyniki :)

ale fajnie z tymi malutkimi zalążkami nóżek i rączek :-)
w ogóle witam nowe mamusie :-) ja dziś jestem zmęczona i nie mam siły na nic. Na szczęście Jasiu już ok. nie wymiotuje i nawet rozwolnienia już nie ma.

reklama
Witajcie Dziewczyny :)

Chciałabym do Was dołączyć, termin mam na 12 listopada. Obecnie jestem w 7 tygodniu ciąży. W poniedziałek byłam na usg i widziałam już serduszko mojego maleństwa :) Na razie wszystko jest dobrze i mam nadzieję, że tak zostanie, ponieważ mam za sobą już jedno poronienie. Ale wtedy w ogóle nie było widać serduszka, a teraz już jest także wierzę, że wszystko będzie już ok.
Kochana dajesz mi dużą nadzieję że i u mnie tym razem będzie dobrze bo też mam za sobą poronienie...

Do góry