reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Stokrotka nie ciagne go. W zyciu bo wiem ze niebezpieczne..
Nana ja zaczelam od marchewki i bede dawac te co sa "po 4 miesiacu"
Kacperek tez potroil wage

reklama
Ja rozszerzam od 6 miesaca i najpierw daje marchew, potem ziemniak i tak stopniowo :)

Miesa nie powinno sie gotowac razem z warzywami. Za male dzieci sa na zupy miesne. Ale kazda robi jak chce...wiadomo

Haha pokłóciły się baby a teraz cisza...

Nam do mięsa daleko...Może za miesiąc dostanie...
Na razie testujemy warzywka. Jutro dynia. A w przyszłym tygodniu chciałabym wprowadzić jabłko by potem jak już opanujemy w pełni gluten dodawać jabłko do manny, albo robić kaszkę ryżową z jabłuszkiem.

Wiem, że nie gotuje się zup na mięsie, ale starszej córce tak gotowałam bo nie wiedziałam, że nie można. Człowiek uczy się cały czas...

Moja córeczka od trzech dni śpi w swoim łóżeczku w oddzielnym pokoju. Poszło gładko choć smutno bez niej...

Na razie i tak zabieramy ją na karmienie koło 3 w nocy i już zostaje z nami w łóżku, ale noc zaczyna u siebie...

My od jutra robimy majówkę na wsi :)
Gotować tak, gotować śmak...
Malaja i co starszej coś było ze gotowałs razem?
Matki, które maja za dużo wolnego tym więcej wynajdują. I nikogo nie chce tu obrazić po prostu taka jest prawda. Miałam za dużo wolnego naczytalam się o chorobach i swirowalam!(to była masakra)!! Inni czytają o jedzeniu i tyle :p

Haha pokłóciły się baby a teraz cisza...
Jezeli nazywasz to kłotnia to chyba pomylilas pojecia ;)
Po prostu niektore nie czytaja ze zrozumieniem i tyle. Na sile chca pouczac. Trudno.
Nikt nikogo nie poucza a wyraza swoje zdanie.
Trzeba byc swiadomym, byla dyskusja na temat szczepionek ze zle itd. dlaczego jak sie pisze o zywieniu to jest atak...
Wyluzujcie ;)

reklama
Chciałam zażartować, a i mi się oberwało ...ups...

Stokrotka sorry ale każdy jest świadomy na swój sposób. Ja się zgadzam z Twoimi poglądami nt żywienia ale prawdą jest też to, że prezentujesz je w dość radykalny sposób. (Co mi nie przeszkadza ale innym może)
Ja uważam, że masz rację w wielu kwestiach ale nie każdy musi tak uważać.

NaNa starsza miała alergię i to dość potężną, ale bez względu na to co jadła i jak i tak ją miała...
Ja myślę NaNa, że to kwestia nie wolnego czasu a jakiegoś hopla. Ja mniejszą wagę przywiązuje do żywienia za to większa to rozwoju fizycznego i błędów jakie się w tym zakresie popełnia. Tez jestem oczytana w tej kwestii co zresztą wynika też z zawodu.
Warto się dzielić wiedzą, ale bez narzucania...

Stokrotka jak było o szczepieniach też był atak. Zwłaszcza na panią co narobiła zadymi, nagdała, namąciła i już jej nie ma...

Do góry