reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Wogole to dziś rano obudziłam sie z wrażeniem ze nie jestem w ciąży i tak cały dzień meczy mnie dziwne przeczucie chyba wariuje do reszty na stare lata

reklama
mama super że wszystko ok :-) nie nakręcaj się bo nie warto.... odczucia zostaw sobie na później.
u mnie wszystko ok :-) dzień za dniem. co dzień większy brzuch....

mama290 dobrze, że wszystko ok :)
ja mam usg w poniedziałek i już sie nie mogę doczekać :) najgorsze jest to, że na 100% dostanę skierowanie na tą nieszczęsną glukozę, a to już takie wesołe nie będzie.

Nie wiem jak w innych miastach/szpitalach, ale jak to jest z tą położną środowiskową co po porodzie ma przychodzić do mieszkania? Trzeba się gdzieś zapisać, zglosić? Czy szpital wyznacza czy NFZ czy co i jak? ;)

Moze byc z automatu przydzielona jak zaglaszasz dziecko albo sama wybierasz sobie polozna i musisz to zglosis w twojej przychodni ze wybralas inna. Ja juz mam polozna ona prowadzi szkole rodzenia i jest polozna w gabinecie mojego lekarza. Dobra polozna to wazna rzecz wiec sie rozeznaj to ona pomoze ci przy karmieniu w razie czego przy pepuszku. Moja sie smieje ze ona w telefonie ma zdjecia glownie kupek dzieci bo mamy ciagle jej przysylaja czy aby napewno jest prawidlowa. Ja mialam problem z karmieniem i moja dawna polozna mnie olala poprostu z ta juz o tym rozmawialam, zalecila juz kupic sobie banana do karmienia z ktorym teraz spie:-) bo mowi ze pozniej latwiej karmic z roznych pozycji i ze bedzie przychodzila tak dlugo az wszystko zalapiemy

Moja położna ze szkoły rodzenia tez jest środowiskowa i mowi ze z chęcią do kazdego przyjedzie. Ale my prawdopodobnie po porodzie juz nie bedziemy mieszkac w wawie a pruszkowie i musze tam ogarnąć. Bo faktycznie dobra położna na prawdę może pomóc.

reklama
Do góry