reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Moje jak rosly w zastraszajacym tepie na poczatki i bolaly ze plakalam tak teraz nic sa takie jak urosly i nic nie bola tylko sutki mam wrazliwe

reklama
Dziewczyny zasady w każdym mieście mogą być inne. U mnie jest tak jak u Agami, po porodzie wypełnia się w szpitalu dokumenty m.in. wskazując przychodnię dla dziecka i u mnie to sygnał, że położna ma nas odwiedzić kilka razy (dla mnie niepotrzebne, ale ja już jestem mamą) i dodatkowo wizyta patronażowa pediatry. W moim szpitalu dodatkowo osoby, które opłacają poród komercyjny mają załatwioną przez szpital wizytę w przychodni ortopedycznej w 6 tyg. na badanie bioderek

Dzień dobry dziewczęta,

ja tez nie wiem co z tymi położnymi nie jestem tu zapisana do zadnej przychodni chyba, w luxmedzie tylko i nie wiem musze tam chyba spytac.

Ehh badania glukozy wyszly nieco powyzej normy po 2 godzinach 154 wynik i juz do mnie jakis lekarz dzwonil z luxmed i kazal skonsultowac z ginekologiem. Mam nadzieje ze to poprostu z powodu mojej ostatniej diety bo jakos w ciagu ostatnich 2 tygodni nabralam ochoty na slodkie i wiecej jem slodkiego.

Jeśli organizm dobrze spala cukier i nie ma zaburzeń to nie ma znaczenia, można nawet dzień przed badaniem zjeść tabliczkę czekolady a cukier nie powinien być podniesiony

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Tak własnie pediatra tez z automatu u nas w domu byla w 2 tyg po porodzie.Jak jest problem to i dwa razy przyjdzie.A środowiskowa sciaga szwy po porodzie i doglada malucha i ciebie.Warto wtedy to wykorzystac i podpytywac.Zapytac ja co na kolki czy zna jakies metody masazu, co na ciemieniuche bo tez moze sie zrobic, moze pokazac jak czyscic pepek.Zasypcie ja pytaniani :)

Mama to ze jadlas slodkie nic nie znaczy, organizm powinnien sobie poradzic. Dostaniesz pewnie diete . ja jestem zaskoczona ze nie mam z tym problemu bo u mnie 3/4 rodziny ma cukrzyce a z tego co mowil lekarz to jak w ciazy wychodzi cukrzyca to glownie u ludzi ktorzy tak czy siak dostana cukrzyce tylko w pozniejszym czasie

Mama_32 a na czczo i po 1h jakie masz wyniki ? Ewel ma absolutną rację, lekarze często podkreślają, żeby przed krzywą odżywiać się w taki sam sposób jak zwykle, wtedy jest to miarodajne.

No niestety tak jest. Tylko ze u ciebie to jeszcze nie cukrzyca a wskazanie do kontroli. I bardzo wazne by tej diety przestrzegac. Ewel a ty stosujesz diete? Bo teraz mialas juz ok cukier?

Na czczo mialam 84 a po godzinie 144, yyy nie straszcie kurcze u mnie cukrzycy w najblizszej rodzinie nie ma no moze dwaj bracia mojego taty ale juz w podeszlym wieku.

W sumie na wyniku po 2 h napisane ze norma jest 140, ale jak dzwonil internista do mnie to mowil ze norma 153, i niby nieznacznie mam przekroczone ale musze skonsultowac z ginem. To ja juz nie nwiem jakie oni te normy mają w kazdym razie nie lubie miec wynikow na granicy grrrrrrrr

Ostatnia edycja:
reklama
Sylka nie stosuje bo mam cukier dobry ale. Pilnuje się by jeść regularnie żeby nie przytyć dużo. :))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Do góry