reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Mama_32 u mnie normy są takie jak większość źródeł podaje, po 1h do 180 a po 2h do 140, dziwne, że cukier Ci rósł a nie malał w czasie, moim zdaniem będziesz musiała stosować dietę i może skontrolować znów cukier. Brak cukrzycy w rodzinie to niestety niewystarczający argument

reklama
Hejka kobitki co do poloznej to do nas przychodzi z poradni pediatrycznej do ktorej dziecko zapisze w szpitalu ale naprawde sa przydatne ja pamietam ze liste z pyt pisalam jak miala przyjsc i zawsze tez byla pod telefonem :)
Co do krzywej to mysle ze konsultacja i jakas lekka dieta i bedzie ok :)
Ja dzis juz po wizycie bylo super o 9 juz gin z oddzialu pogonili bylam druga i na spokojnie zbadal pogadal usg zrobil :) troche mnie zszokowal bo mowi ze synek duzy chlop wg karty i moich wyliczen zaczynamy 27tyg a dzis w usg wyszlo skonczone 28tyg i mlody wazy 1085dkg i gin stwierdzil ze albo bedzie wielki albo ciaza jest starsza o 2tyg :) wiec zostalo cos kolo 10-12tyg i sie zestresowalam bo jeszcze nic nie gotowe kompletnie :)???
Oj cos czuje ze bedzie prezent dla mamusi na urodzinki :)

Dokladnie nikt w rodzinie cukrzycy mieć nie musi, aby ją mieć w ciąży. Nie martw się będziesz na diecie i pewnie będziesz kontrolować cukry glukometrem to nic strasznego:))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Mi w sumie tez dziwnie bo uroslo po dwoch godzinach nueznacznie ale mieszcze sie w normach. Dr powiedziala ze jest ok moje wyniki to 72 127 132. Mama32 nie stresuj sie dieta i mierzenie cukru a po ciazy wroci do normy.

A ja właśnie siedzę w poczekalni w centrum dziecka i czekam na moją kolej na badania u położnej :) i już mam stresa czy się dogadam z położna. a popołudniu na 17,15 jadę na scan zobaczymy co tam w brzuchu moim słychać :)

Ja mam położną ze szkoły rodzenia, mamy dać jej znać jak mały się urodzi i kiedy wychodzimy i ona wtedy przyjdzie, jak najszybciej. W sumie fajnie bo już ją znamy, zajęcia prowadzi fajnie więc myślę, że dobrze będzie:)

a ja idę jutro na badanie krwi z tą glukozą; wiem, że to nic takiego jak wyjdzie poza normą, ale i tak mam stresa, zwłaszcza, że ja od zawsze lubię słodycze, teraz staram się hamować ale nie jest łatwo;) no i mam nadzieję, że żelazo mi bardziej nie spadło :/

reklama
Do góry