reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja nie czułam słabiej.
One się zmieniają z każdym tygodniem, pod koniec to już nie kopniaki, ale takie wiercenie, dziecko wypycha różne części ciała, brzuch się deformuje- czasami jest całkiem krzywo :) Ale ja do końca czułam mocne i częste ruchy.

Ja też mam zwykle niskie ciśnienie- 80/60. Lekarz się cieszy, ja mniej :)

A dlaczego lekarz sie cieszy?

reklama
A dlaczego lekarz sie cieszy?
Bo mówi, że ma bardzo dużo kobiet ze zbyt wysokim ciśnieniem. Znacznie więcej niż miewał kiedyś. Zresztą problemy z ciśnieniem to plaga naszych czasów nie tylko wśród ciężarnych. Mówi, że w zasadzie ciężko u ciężarnych ciśnienie regulować, że same kłopoty z tym, a mi to nie grozi. Niskie powoduje złe samopoczucie ale nie jest niebezpieczne.
A ja mam w sumie takie zawsze nie tylko w ciąży.

W 8 miesiacu pod koniec czulam slabiej pojechalam na ip okazalo sie ze obkrecila sie glowa do gory i cala poowijala pepowina wokol szyjki tez ale tetno bylo dobre. Bylam na obserwacji tydzien czasu odwrocila sie spowrotem i wszystko wrocilo do normy. To byl najgorszy tydzien w moim zyciu lekarz straszyl niedotlenieniem.

W 8 miesiacu pod koniec czulam slabiej pojechalam na ip okazalo sie ze obkrecila sie glowa do gory i cala poowijala pepowina wokol szyjki tez ale tetno bylo dobre. Bylam na obserwacji tydzien czasu odwrocila sie spowrotem i wszystko wrocilo do normy. To byl najgorszy tydzien w moim zyciu lekarz straszyl niedotlenieniem.

Zawału bym dostała i sama sobie cesarkę zrobiła.
Moja też była owinięta pępowiną i w sumie nie za bardzo chciała przez to wyjść, ale cieszę się, że nie wiedziałam o tym wcześniej. Ja wiem, że dzieci w brzuchu zawijają się i odwijają, ale lepiej o tym nie wiedzueć co one tam wyrabiają

Wróciłam wszystko wyszło dobrze tętno prawidłowe dziecię nadal mało ruchliwe taki chyba dziś dzień ma nawet mi sie brzuch nie spiął gadałam z lekarzem i mam cześciej zacząć przyjeżdzać na ktg muszę pogadać z położna trafiła mi sie znajoma na dyżurze wiec trochę poplotkowalan o newsach szpitalnych

No gdyby na usg ktos mi powiedzial ze moje dziecko jest pepowina owiniete pepowina to ja bym chyba co 2 godziny na izbe jechala z nerwow . ja juz teraz inaczej czuje ruchy juz nie ma takich typowych kopniakow tylko przeciagania czasami mocno niemile uczucie

Mnie zostawili w szpitalu ciagle wszystko sprawdzali. Jak wrocilam do domu obiecalam sobie nigdy wiecej dzieci za duzo stresu i zaduzo lez wylanych ale coz... Czas lecial i zmienilam decyzjie :) mama 290 super ze wszystko dobrze :)

No mama dobrze ze pojechalas spokój matki bardzo wazny :) eeeh ta ciąża byle do listopada :D My dzis znów szkole rodzenia mielismy. Byla fizjoterpeutka mowila o etapach rozwoju. W przyszly poniedziałek ma byc psycholog. Fajne te zajęcia :)

reklama
Do góry