reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

w jaką grę dasz radę grać prasując przy tym? Ja nienawidzę prasowania ale tylko TV lub jakimś filmem się ratuję przy tym,bo wiadomo,że ręce zajęte...ale może przy gierce by mi się lepiej prasowało ;-)

Gram w buzza, tam nie ma akcji więc ogarniam - taki teleturniej :-) A wcześniej grałam w "blue toad murders" - taka detektywistyczna opowieść gdzie co jakiś czas tylko się włączasz i sprawdza się co zapamiętałaś z historii, generalnie próbujesz rozwiązać zagadkę morderstwa. Fajna - z psn ściągnięta.

reklama
A u nas rankiem była piękna zima ale już pusto i buro :/
Zaliczylyśmy 2g spacer, obiad jest więc teraz net i tv, potem od nowa w garki, mamy w sb chrzciny więc wiecie, robię na 16 osób, torszkę dużo jak na mieszkanie ale co tam jakoś będzie, niech wyędzą diabełka z Wiki bo nadal zasypia o 2 w nocy i spi do 9 z dwiema przerwami na jedzenie, już bym wolała żeby się w nocy budziła, krzykaczka z niej, wszystko płaczem z łzami sygnalizuje, oj właśnie teraz nawet na ręcach niedobrze, marudka, zmykam bo tatuś z nia wojuje

Helloł...ale tutaj cisza ;-)
My właśnie wróciliśmy ze spacerku-może z pół godzinki wytrzymaliśmy,bo tak niemiło...niby pada śnieg,ale taki jakiś mokry...
Dobre i te parę minutek na świeżym powietrzu :-)
Teraz popijam sobie capucino ;-)zaraz mały będzie jadł,później troszkę zabawy i kąpiel ...

dziewczyny, mam pytanie: czy Wasze dzieci zasypiaja przy piersi?? i jak ogólnie ze spaniem?
Moja Gosia zasypia tylko przy cycku i chce ja jakos tego oduczyc, tyle ze boje sie ze zacznie sie mega problem ze spaniem no i nie chce jej meczyc. Aktualnie Gosia w nocy spi 6-7 godzi ale w dzień to tylko na spacerze, a poza tym drzemki przy cycu-jak ja odkladam, to sie budzi :(
ma ktos podobnie, badz sposób na poprawe??

Ja mam podobnie. Nie... Tak samo. Ale nie rozumiem co tu jest zle i co poprawiac... Odpusc dziecku. Ktoregos dnia bedzie samo gotowe do samodzielniejszego zasypiania. Jeszcze miesiac temu moj synek nie umial spac bez piersi przy policzku, a dzisiaj juz tylko musi byc cyc obok jak zasypia.

Ja mam inny problem, Leoś nauczył się zasypiać w wózku, łóżeczko jest BEEE, a jak już uda mi się go uśpić w łóżeczku to wypluwa smoka i gryzie pięść, co obecnie jest jego ulubioną zabawą, więc się rozbudza na całego. I tak w kółko, ja wkładam smoka, wychodzę z pokoju, a zaraz potem słyszę tylko z jego pokoiku cmoknięcia, wchodzę a on zadowolony ciumka. Jak go włożę do wózeczka to 3 minuty i śpi, ale chce go tego oduczyć.

A moja dziś coś płakała w łozeczku i niewiedziałam o co chodzi odbita była więc nic ją nie bolało po kąpieli więc pieluszka czysta i sucha smoka miała i wciskała sie w kołdre, puszczałam karuzele to płacz w ostateczności zgasiłam swiatło i zasnęła :)

Amerie- Mikołaj też tak ma, że jakoś przez sen bierze pięść do buzi i to go rozbudza;/ On nawet nie ma smoczka więc automatycznie jak rączki się na buzi zatrzymają zaczyna cmokać... .
A co spania w wózku też mieliśmy taki etap, ale teraz juz mu przeszło i śpi w łóżeczku w nocy, a w dzień w wózku i jest ok:)

właśnie zaczyna się nasze 2 godzinne usypianie... mały zasnął na cycu, odłożyłam go do łóżeczka 5 minut pospał i się rozbudził...teraz M. nim się zajmuje i z nim chodzi...zaśnie pewnie za 1,5 h na cycu... . Wiecie co mnie martwi? że u nas jest albo w miarę sprawne usypianie i częste budzenie w nocy, albo męczące usypianie i nocka tylko z jedną pobudką;/

No chyba w końcu zasnął.
Aduska u nas zawsze ten "pierwszy" sen trwa 4-5 godzin, czyli jak zaśnie o 19 to obudzi się o 24-1, a potem już równo z zegarkiem co 2 godziny. Wiesz, Leosia nie trudno jest uśpić wieczorem, bo my właśnie robimy co możemy żeby go do tej 19-tej przetrzymać, ale właśnie po północy bardzo często się budzi, a wiadomo że jak zaśnie to ja zawsze coś do tej 23 w domu robię, a po mojej kąpieli jest już przed północą i czasami nawet nie zdążę zasnąć a on już się budzi....

reklama
No chyba w końcu zasnął.
Aduska u nas zawsze ten "pierwszy" sen trwa 4-5 godzin, czyli jak zaśnie o 19 to obudzi się o 24-1, a potem już równo z zegarkiem co 2 godziny. Wiesz, Leosia nie trudno jest uśpić wieczorem, bo my właśnie robimy co możemy żeby go do tej 19-tej przetrzymać, ale właśnie po północy bardzo często się budzi,

Niedawno pisałas, że on nie śpi w dzień ani minutki i że to źle, a teraz piszesz, że śpi od 19 oraz że kombinujecie, zeby nie zasnął do tej pory sam. To mnie się wydaje, ze macie problem z uregulowaniem dziecka... A o której się budzi rano?

Wydaje mi się, że niepotrzebnie kładziecie go spac tak wcześnie, już o 19. Pamiętaj, że wkrótce o tej porze to będzie widno i dziecko moze nie chciec zasypiać za dnia. Poza tym kończy sen w okolicach północy, a udowodnione jest, ze to sen +/- 2 godziny od 24 jest najefektywniejszy. Może lepiej go kłaść spać po 20, ale spróbowac go usypiac koło południa na 2-3 godziny? Chodzicie na spacery? On śpi wtedy?

Do góry