reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

elzu eb naprawde mi przykro, :-( wierze ze jeszcze wam sie uda stworzyc kolejne malenstwo, trzymam kciuki &&& chociaz ja na twoim miejscu poczekalabym jednak jeszcze 2tyg aby miec 1000% pewnosc, znam przypadek moze troche rozniacy sie od twojego ale jednak podobny a mianowicie kobieta byla w 8tyg ciazy ale lekarze nie slyszeli bicia serca malenstwa wiec stwierdzili ze to puste jajo plodowe i chcieli usunac, jednak 1 na 5lekarzy sprzeciwilo sie i kazali poczekac za 2 dni znowu zrobili usg znowu cisza szykuja do zabiegu, znowu ten sam lekarz sprzeciwia sie i mowi aby poczekac, ale tym razem ordynator grozi mu ze go wyzuci z pracy jesli bedzie przeszkadzal bo puste jajo zagraza pacjentce, ordynator wyszedl a lekarz zrobil glosowanie 2na 3 bylo przeciwnych . pomimo grozby ordynatora stwierdzili ze dadza pacjentce tydzien czasu jesli nic nie bedzie zrobia zabiueg. po tygodniu `jajo` odzylo i pokazalo sie pieknie bijace serce na koncu wszyscy mu gratulowali. wiec cuda sie zdazaja moze i z toba bedzie podobnie moze owulacja naporawde byla bardzo puzno i fasolka jest mniejsza. jakakolwiek decyzje podejmiesz trzymamy kciuki:happy2: Wszystko bedzie trzymaj sie!!!

reklama
elzu_ab jeszcze nie wszystko powiedziane, przecież nie zaczęłaś krwawić tylko plamić...Moja koleżanka dostała krwotoku w 10 tyg ciąży a lekarze pomimo to uratowali maleństwo...Może warto trochę powalczyć. Poza tym moja druga koleżanka z forum, była w spzitalu w 6 tyg ciąży i lekarze nie widzieli serduszka, a kilka dni póżniej biło jak dzwon... W niektórych ciążach jest kilka dni opóźnienia...Nie spisuj od razu tej ciąży na straty...:(

A mnie już 3 dzień mdłości nie męczą, trzymały mnie ok 2 tyg. Tak więc znów nastąpił etap, że wogóle nie czuję się ciążowo, ale przecież jeszcze tak może być :)

A mnie już 3 dzień mdłości nie męczą, trzymały mnie ok 2 tyg. Tak więc znów nastąpił etap, że wogóle nie czuję się ciążowo, ale przecież jeszcze tak może być :)

U mnie to samo. Pomału widać, że zbliżamy się do końca pierwszego trymestru. Piersi bolą mniej, głównie teraz tylko w sutkach i rano kiedy wstaję. Po przyjściu z pracy miewam siłę na dodatkowe aktywności, jak zakupy, pranie, itd. Ostatnie dwa tygodnie mieszkanie zapuściłam strasznie i gdyby nie mój chłopak, który jakoś tam ogarniał ten syf, byłoby ciężko.
Za to mam cięższe noce, bo chodzę spać wcześnie, ale wtedy pęcherz nie daje rady do rana i budzę się przynajmniej raz. A do tego mam już chyba matczyny sen, bo budzi mnie najdrobniejszy szelest.

Ojjj Anbar, ja mam identyczne nocki..U mnie jeszcze dodatkowym budzikiem oprócz pęcherza jest mój synek, więc ostatnio jak wstawałam do niego o 3 nad ranem to nie wiedziałam czy wybrać najpierw toalete czy pokoik synka, bałam się że nie dojde miałam taki pęcherz pełny, a dwie godziny poźniej znów wizyta w toalecie. Wydawało mi się że ten etap nadchodzi trochę później gdy dziecko uciska na pęcherz-ehhh jednak nic nie pamiętam z tej pierwszej ciąży :(.

I również zaczynam czuć się wspaniale, mam pełno planów pomysłów, coraz więcej energii więc myślę że dla mnie okres ciąży znów będzie czymś wspaniałym :)

modlisia u mnie to samo...w nocy nie wiem czy najpierw do ubikacji lecieć czy do synka :)
jejku w poprzedniej ciąży z tym sikaniem to był koszmar...
ale super że Wam mdłości przechodzą...:) :) ja też tak kcem!!!!!!

Witajcie

Nowym mamusią listopadowym serdecznie gratuluje i życzę pięknych miesięcy:)

Elzu przykro mi:-( aele tak jak mówią dziewczyny - nie wszystko stracone, poczekaj jeszcze chwilkę z podejmowaniem decyzji, może maleństwo okaże się silne:) życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki.

Ja muszę się z Wami pożegnać niestety, zrobiłam dzisiaj test (nie wytrzymałam) i wyszedł negatywny, co prawda @ mam dostać dopiero w poniedziałek ale test już powinien wyjść więc życzę Wam pięknych chwil spędzonych z brzuszkiem i szczęśliwego porodu:* może mi się w grudniu uda:)

patrycja przykro ze nie dolaczysz do nas:-( ale powtorz jeszcze test malutka nadzieja jest :-) i trzymam kciuki zeby udalo sie jak najszybciej

czesc
wlasnie wrocilam do domku...
od godziny mam @ , wiec wpadlam sie z Wami pozegnac :-(
DUZO ZDROWKA DLA WAS I FASOLEK!!!!
pozdrawiam cieplutko...
papa

Witam :)
Jednak Jestem w ciazy przed chwila zrobilam test pokazaly dwie krechy grube.

Patrycjaa szczerze ja 2 razy zrobilam po pierwszej 7 dni po zaplodnieiu wyszedl negatywny (bobo test) i ja w to nie wierzylam zebym nie byla w ciazy, i 3 dni przed okresem tez bobo test wyszedl negatywny, i mi sie spoznil az 9 dni i w koncu dzis kupilam test i pozytywny.
wiec takze jeszcze poczekaj 5 dni od pojawienie okresu :D

reklama
Pomocy dziewczynki, szukam kogos kto mnie uspokoi. Boje sie strasznie. Jestem okolo 4tego, 5tego tygodnia. Beta wyglada bardzo nieladnie. Robilam badania w dwoch roznych laboratoriach, bo musialam sie przemiescic. W pierwszym badaniu wyszlo 1123 robione przedwczoraj w Waszawie o 15.45. Dzisiaj zrobilam drugie badania w Gdyni o 8.30, wynik 1408. Jestem przerazona. Czekalam na to malenstwo tak dlugo.

Do góry