reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

reklama
witam i ja chciala bym sie przylaczyc :) ostatnia miesiaczke mialam 4.02 u lekarza jeszcze nie bylam ahh te kolejki w glowie mi sie to nie miesci.... wizyte mam na 1 kwietnia ale szukam innego lekarza ktory przyjmnie mnie predzej bo oszaleje chyba ;-/

Witaj :-) i rozgość się !!! :-D

o i mam juz suwaczki chyba??
No suwaczki piękne!
Hej jankesowa a robiłaś już test?
Zrób sobie badanie Beta HCG określi Ci odkładnie w którym tygodniu ciązy jesteś
Beta nie do końca określa w którym jesteś tygodniu...pokazuje jedynie przedziały, bo przecież u każdego jest różny przyrost.

Ostatnio słyszałam że na podstawie badania beta HCG można określić płeć dziecka -> bo inaczej przyrasta przy córci a inaczej przy synku! I to podobno najszybsza metoda, ale u nas w PL jeszcze za bardzo lekarze nie znają się na tym i dlatego nie praktykują.

Hej

u mnie pomimo gigantycznych mdlosci apetyt doskonaly niestety.

A co do mdlosci to dzisiaj poczestowalam sie czekolada gorzka z czyms co nie wiedzialam co to, zjadlam kilka kostek i mdlosci mi zupelnie ustapily, czulam sie wspaniale, myslalam ze mi juz odpuszczaja i wtedy kolezanka wspomniala cos ze czekolada jest z imbirem. Czyli to imbir mi pomogl! Myslalam ze nie cierpie imbiru, no ale ten w czekoladzie byl calkiem ok. Niestety czekolada byla jakas rosyjska, w Polsce niedostepna. Chcialam kupic dzis jakis odpiwiednik ale mi sie nie udalo i dalej cierpie. Kupilam w superpharmie imbir w tabletkach ale nie dziala na mnie tak super. Jutro ide do sklepu ze zdrowa zywnoscia moze jakis kandyzowany czy cos takiego mi pomoze

A u mnie co do mdlosi to same przechadza gdzies po 15 minutach i czytam tak dziewczyny wasze posty i wydaje mi sie ze wasze sa mocniejsze niz moje mam nadzieje ze bardziej mi sie nie rozkreca bo i tak juz sa troszeczke meczace;-)

hej kobitki! Wy sobie pewnie smacznie śpicie.. a ja tu umieram. Całą noc potworny ból zęba.. trwa do teraz. Zadzwoniłam już do kliniki... mają sprawdzić czy będzie coś wolnego na dziś i oddzwonić. Chyba nie dożyję. Masakra. Nie życzę nikomu. Oczywiscie biorę Apap, ale mimo wszystko boooliii. Trzymajcie za mnie kciuki.

Witajcie dziewczynki!
Co do mdłości to jest dziwna sprawa bo w pierwszej ciąży nie miałam ich wcale a teraz są straszne. Ciągną się od południa do wieczora, bez wymiotów. Jak na razie stwierdziłam, że dobrze na mnie działa mięta, pita małymi łyczkami.
Życzę wszystkim miłego dnia i jak najmniej dolegliwości :-)

Witajcie babeczki!!!

WPadam tylko na chwilkę życzyć miłego dnia :-)

Izula82 niech zębol przestanie boleć....a konsultowałaś apap z lekarzem ?

reklama
KOnsultowałam ze sobą ;-) , farmaceutą i internetem. Łykam i dzięki temu żyję. Mam bardzo niski próg bólu.
Tak zapytałam bo mnie się wydawało że przeciwbólowych nie powinnosię brać, ale skoro można to i dla mnie dobra wiadomość w razie czego ;-)

Do góry