reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

reklama
Witam wszystkich...
My tez ostatnio bylismy w kinie na Incepcji...i Kubus byl bardzo spokojny, harce zaczely sie dopiero w domu jak sie polozylam...jak juz wczesniej pisalam mamy za soba dwa wesela (ostatnie 2 miesiace)...jak tanczylam to byl bardzo spokojny a jak siedzialam strasznie kopal...on jest niespokojny jak ja jestem spokojna:)

A ja puszczałam normalną muzykę przez brzuch. Nawet delikatny house oczywiście nei za glośno. Trzeba potomstwu gust muzyczny kształtować :)
Przyszła mi karuzela rainforest z fishera i teraz to im będę puszczać zobaczymy ajak będzie reakcja.

lena1982 a jak u ciebie z ta szyjka bo mi sie tez skrocila mam teraz 28 a mialam 3 tyg temu 35. Co ci lekarz powiedzial i keidy masz wizyte kontrolna.

Egrunia ja jestem zachwycona :)
Nie wiem co na to maluchy ale muzyka jest bardzo ładna i spokojna, lampka delikatnie świeci i cały mechanizm porusza karuzelą i wszystkimi zabawkami i listkami. Bardzo ładne żywe kolory.
Dziewczyny pisały że maluchy się boją kruzel ale może sama muzyczka na początek będzie ok. A później rozważę czy kupowac drugą czy będę biegać od łóżeczka do łóżeczka :)

Hej dziewczynki :-)

Fajnie , że Wasze dzidzie tak szaleją. Moja dzidzia to raczej do tych leniwych się zalicza :-(, lubi duuuuuuuuuuuużo spać. A od piątku to w ogole taki mało ruchliwy. Pewnei przez to , że mamusia i tatuś się mooooooooocno pokłucili. Było ostro :-(. Współczuję sąsiadom. No i chyba dzidzia się obraziła...

A co do różnych bajerków przy łóżeczku, położna dała nam świerną radę, o której jeszcz nigdy nie słyszałam. A więc: dzidzia na poczatku widzi takie zamazane obrazy bez kolorków i kojarzy kształty np. głowy przy łóżeczku. I może się czuć osamotnione jak nikogo przy łózeczku nie będzie. Wieć można przywiązać dwa lub trzy balony i będzie myślało , ze ktos zawsze jest przy nim :-).

reklama
To o balonach to słyszałam, że super stymulują wzrok jak są różnokolorowe. Do tego kartka na której są narysowane podstawowe figury wypełnione np. koło, trójkąt, kwadrat. Właśnie w tym momencie Zuzia Was pozdrawia, się przesuwa w brzuszku u mamy. Hmmm mam takie pytanie od czapy...jak są takie łańcuszki do smoczków bodajże z canopol-u to widziałam kiedyś takie pluszowe łańcuszki z główką misia, wiecie może gdzie takie coś znaleźć? Baaaardzo mi się to podobało.

Do góry