reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

holly101, ja zamierzam zrobic sesje ale zobacze jeszcze jak bede wygladac.. bo planuje ja na wrzesien, a moze nawet poczatek pazdziernika - jak mocno przytyje.. to moze domowe zdjecia mi starcza :) w kazdym razie fajnie by bylo jakby sie jednak udalo (sesje dla noworodka tez planuje) szczegolnie, ze mam juz upatrzonego fotografa, niestety nie moge nikogo polecic, za daleko jestesmy od siebie :)

Mozemy pozniej zrobic galerie z sesji :) to bedzie mozna podkradac pomysly na zdjecia hehe :) chociaz ja juz przeplądrowalam internet i mam kilka pomyslow - zobaczymy co na nie fotograf :)

reklama
Witam w niedzielę. :)
Denerwujące to ze jak nie chodzę teraz do pracy to zamiast się wysypiać długo to ja już po 6-tej się budzę :)
Dziś zapowiada się koszmarnie upalny dzień, ech.

mglaczek - ja też biorę Rennie; ja nie wiedziałam co to jest zgaga, nawet w pierwszej ciąży jej nie miałam, a teraz niestety mnie dopada

a na te łamiące ząbki to polecam preparat wapniowy np. Vicalsil (przeznaczony dla kobiet w ciąży), mam nauczkę po pierwszej ciąży, w której niestety straciłam zęba, teraz już "jem" drugie opakowanie i póki co z moimi ząbkami wszystko ok

aniu bardzo możliwe że to był skurcz bo po 20stym tygodniu możesz odczuwać tzw skurcze braxtona-hicksa. Wszystko jest ok. dopóki nie są one regularne tzn np. co 5 lub 3 minuty, bo wtedy mogą wróżyć coś niepokojącego. tak mi powiedziała moja gin. Ja niestety po skróceniu mojej szyjki muszę uważać i liczyć czy nie mam tych skurczy powyżej 10, około 15 dziennie. Narazie oscyluje około 8-9, ale też nie zawsze jestem pewna czy to już skurcz, czy to syneczek się tak ułożył....
Rozumiem Cię, bo też trochę się zamrtwiam, bo chciałabym mieć wszytsko pod kontrolą i wszytsko dokładnie wiedzieć. Ale nie zawsze się da:) więc trzeba się relaksować...
aha i myślę, że nie musisz brac no-spy po pojedynczym skurczu bo tak jak pisałam są one jak anjbardziej prawidłowym przejawem w ciąży.:
aduska,jak mogę rozpoznać skurcze?bo może ja też je mam ,a po prostu bagatelizuję sprawę ?? ;/

Ja ostatnio miałam coś takiego jakby mi ktoś powietrze z brzucha wysysał i brzuch zrobił się bardzo twardy.
Ktos powiedział że to skurcz ale czy to było to?
Parę razy na dzień zdarza mi się twardnienie brzucha ale to jak pisała aduska normalne, byle nie za często.

Jejku dziewczyny sypię się! jakiś czas temu jadłam obiad i przygryzłam widelec i odpadło mi pół dwojki , na szczescie wzdłóż scianki więc widać mała szparkę jak sie usmiecham, ale po 2 tyg jadłam bułkę i odpadło mi 1/3 siódemki! Teraz, przed chwilą szukałam czegoś , schyliłam sie aby zajrzeć pod sofę i zachaczyłam małym palcem o drzwi, odpadło mi 90% paznokcia piecze jak cholera! Jem witaminki i dodatkowo owoce. buu>>> oj jak boli
Agrafka,współczuję ale wiem co czujesz , to niestety wynik ciąży. Ja mimo,ze tez biore witaminy tez tak mam. Akcje z paznokciem zaliczylam 2 miesiące temu, wygiął sie w drugą strone:((( więc 3/4 paznokcia odeszło. A zęba starciłam przy żuciu gumy, zostal sam korzeń, teraz chodzę z zaplombowanym korzeniem a po porodzie implant:((
P>S u mnie na szczęscie to 5 wiec nie widać ale szerko sie nie usmiecham

Ja ostatnio miałam coś takiego jakby mi ktoś powietrze z brzucha wysysał i brzuch zrobił się bardzo twardy.
Ktos powiedział że to skurcz ale czy to było to?
Parę razy na dzień zdarza mi się twardnienie brzucha ale to jak pisała aduska normalne, byle nie za często.

Ja czasami rano,zaraz po przebudzeniu,jak położę się na plecach, to z prawej strony robi mi się taka wielka,twarda kulka(wielkości mojej dłoni) ,ale po chwili jak położę rękę powolutku zanika i młody zaczyna buszować w brzuszku...Jak dla mnie to maluszek się wypycha być może pleckami albo pupcią... ;) Chyba ,że mylę to właśnie z tymi skurczami o których piszecie??? ;(

efinka mi też czesto jest trudno rozróżnić skurcz od wypychania się maluszka... ale zauwazyłam że skurcze mam częściej jak leżę na płasko i wtedy twardnieje mi macica tak jakby najpierw od góry ( czyli od dna) a później idzie to w dół...

Cześć!
I znowu nie pada, kurczę leżę już przy wiatraku....

efinka mi też czesto jest trudno rozróżnić skurcz od wypychania się maluszka... ale zauwazyłam że skurcze mam częściej jak leżę na płasko i wtedy twardnieje mi macica tak jakby najpierw od góry ( czyli od dna) a później idzie to w dół...

Ja mam dokładnie to samo

reklama
Ja wczoraj wpadłam w panikę bo brzuch mi stwardniał i czułam skurcz w podbrzuszu, szybko nalałam ciepłej wody do wanny i siedziałam poł gdz. przeszło, dziś już wiem że były to skurcze braxtona-hicksa, tak mi się wydaje. Przeczytałam ciekawy artykuł na ten temat Skurcze Braxtona-Hicksa Rodzina - Ciąża - Ciąża - Rodzina - Polki - Kobieta - Starania o dziecko - Przebieg ciąży - Ciążowe dolegliwości - Poród - Pielęgnacja ciała w ciąży - Zdrowie w ciąży O tych skurczach właśnie

Do góry