reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Wzdecia mnie nie macza i nie mialam nigdy z tym problemow:-) a podbrzusze zrobilo sie takie troszke twarde i delikatnie zaokraglaone. Moja siostra w pierwszej ciazy tez miala szybciutko brzuszek pokazal sie i potem tak jak by stana w miejscu do piatego miesiaca:-)

To oby wstręciuchy wzdęcia Cię nie dopadły...mnie tak męczyły że szok :szok: i nic już nie pomagało.

reklama
no my juz po spacerku, znowu piekna pogoda na dworku, tylko troszke mrozne powietrze, ale sloneczko pieknie swieci i wiatru nie ma :tak:

mnie tez predko wysadzil brzuszek w 1 ciazy ;-) Ale nie w 1 miesiacu ;-)
jejku niech juz bedzie 20ty!!!! albo chociaz 15ty :sorry2:

Czesc dziewuszki

Wczoraj mnie nie bylo bo pojechalam do tesciowej i kupic wozeczek.

U mnie wszyscy wiedza juz o ciazy, jakos nie obie z tego tajemnicy i wszyscy sie ciesza niesamowicie, moja mama tescie, a no i nie wie jeszcze moj ojciec, ale to dluga historia i powiem mu jak bede miala zdjecie fasolki to mu wysle mailem

Co do bolesci ciazowych, w pierwszej ciazy ani mdlosci, ani wymiotow nic nie mialam, nie spuchlam, ale nie wspominam tego okresu jako najpiekniejszego w moim zyciu...raczej jako wyciete z zyciorysu

A mi juz brzucho urusl :( i powoli zaczynam sie nie miescic w spodnie...makabra...bede musiala za chwile pokupowac wieksze, chyba ze znajde cos w szafie jeszcze z poprzedniej ciazy

Lila- trzymam kciuki za wizyte!!

Witam Was wszystkie serdecznie:)
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona:)
Wg moich obliczeń termin przypada na 12 listopada
To moja trzecia ciąża ( dwie poprzednie obumarłe),ale dzięki wspaniałemu specjaliście, po wielu badaniach znalazł się powód niepowodzeń...tym razem muszę jeść encorton, ale jestem pęłana nadziei,że pomoże:) wizytę mam na 18 marca, teraz jestem w 4 tygodniu i 6 dniu ciąży:)
pozdrawiam Was wszystkie:)

Ostatnia edycja:
Kari84 witamy :)

No to ja się dziś doczekałam przytulanka z porcelaną. Nawet wcześniej jak byłam w sklepie, to kupiłam sobie migdały, bo ponoć dobre na nudności, a tu one jakby spotęgowały objawy i bach!
Zjadłam potem zupę, wcześniej banana, żeby zajeść juz po fakcie. Poleżałam też trochę – choć chyba gdzieś czytałam, żeby nie leżeć, no ale jak inaczej w takiej sytaucji? ;)
Mój mężu jest dobry, dzwoni do mnie i pyta co słychać, ja odpowiadam, że leżę, bo mnie głowa pobolewa i mówię, że miałam spotkanie z wodniczkiem, a ten zamiast współczuć biednej żonie, to się cieszy ;) chyba szuka kolejnego potwierdzenie, że jestem w ciąży (bo nie byłam jeszcze u gina)

ja tez jakos dzisiaj wyjątkowo fatalnie sie czuje. Sama nie wiem co bym zjadła i w ogole muli mnie potwornie. I brzuch mi sie troche powiekszyl niestety, mam nadzieje ze jeszcze uda mi sie utrzymac tajemnice - przynajmniej w pracy. W drugiej ciąży tez tak mialam z tym brzuchem, chcialam dotrrwac przynajmniej do 12 tyg a szef domyslil sie w 10 tygodniu i mnie zapytal.

Pozdrawiam

Cześć dziewczyny!
Kari84 witam i gratuluję.
Ja dopiero co się obudziłam i już nadrabiam zaległości na BB. Nie wytrzymałabym bez drzemki w ciągu dnia. Byłam dziś u siebie w szpitalu, zrobiłam sobie Betę i po odebraniu wyniku pognałam na oddział poinformować szefową o tym, że będę miała zwolnienie. Pogratulowała i uściskała mnie chyba kilka razy. :-) Milusio.
Acha... moja dzisiejsza beta to: 726,7 mlU/ml !!!:-) Ładna? Powtarzać za kilka dni czy nie koniecznie?

Widzę, że mamy już nowe tematy. Rozwijamy się. Widziałam też nowe zdjęcia - wszystkie bardzo fajne.

Ostatnia edycja:
mozecie mi cos doradzic okresu nie mam od tygodnia, beta w dniu okresu 6.6 piersi urosly jak balony ochota na slone, wszystkie testy pozytywne zarodka dzisiaj w macicy brak;-( i co o tym myslec?

reklama
Witajcie!

U mnie betka pięknie urosła...do 155,35 :-) więc wzrost o 170% :-) a minimum miał być 75%
Bardzo się cieszę :-)

Izulka piękna beta...ale najważniejsze żeby rosła. Możesz zrobić jeszcze po 48h od poprzedniej i tak jak wyżej powinna urosnąć o min 75%.

Dzięki za wszystkie &&&

kari84 witaj!

Do góry