reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Ja jeszcze swojego gina nie widzialam, zobacze w wtorek jak mi uda do niego dostac. Ale standardowo od poczatku ciazy mam lykac 2 razy dupka i tak wlasnie robie. Przy kazdej ciazy tak bylo.

reklama
Ja jeszcze swojego gina nie widzialam, zobacze w wtorek jak mi uda do niego dostac. Ale standardowo od poczatku ciazy mam lykac 2 razy dupka i tak wlasnie robie. Przy kazdej ciazy tak bylo.

No mnie kazał 3x dziennie i to przez najbliższe 6 tygodni...postraszył też zastrzykami, ale mam nadzieje że nie będą potrzebne.

Cześć dziewczynki!!! :)
Jeju ale się naczytałam o tych bólach... Mnie tak raczej nic nie boli... jedynie jak mocniej kaszlne np to czuję troszke prawy jajnik... Albo to mi się już zdaje...? Ja idę do ginki dopiero 22.03 a już się nie moge doczekac!!! :D U mnie najbardziej daja się we znaki PIERSI wczoraj byłam kupować biustonosz... Bardotka 75E (!!!) Ale u nas w rodzinie to normalnie ;) Siostra w czasie karmienia miała 80G :D:D:D

Mysza ja też trzymam mocno kciuki !!! :)

A u mnie właśnie z piersiątkami nie jest tak strasznie. Jedynie suteczki większe, ale przy poprzedniej ciąży to piersiątka były niedotykalskie całkowicie.

Jeszcze 5 godzin do wyników...ja tu chyba jajko zniosę. Wiem że najlepiej jakbym się czymś zajęła ale ja teraz to nawet pralki nie potrafię nastawić.

Tak tak.... Co każda kobitka to inna :) Wczoraj siostra pożyczyła mi taką płytkę "Ciąża od A do Z" oglądałam i płakałam jak dziecko :D Coś niesamowitego! Każdy jeden szczegół opowiedziany tydzień po tygodniu opisany co się dzieje z mamusią i z maluszkiem :))) Na samym końcu pokazali 2 porody. Jeden - cesarka dzieciatko miało pępowine owiniętą wokół szyjki, drugi - naturalny wjechali tej babeczce kamerą do krocza i widać było DOSŁOWNIE wszystko ale na to już nie patrzyłam :D

Ja Wam mogę polecić książkę o ciąży -> Ciąża- poradnik dla rodziców, wyd. MUZA -> bardzo fajna i wiele rzeczy w niej można znaleźć.

Czes dziewczynki ja dzis w koncu wybieram sie do lekarza wizyte mam na 15 i jestem pelna pozytywnych mysli:-) a co do piersi to dzis w nocy strasznie bolaly no i urosly sporo musze tez sie wybrac poo biustonosz bo wszystkie ktore mam zrobily sie przymale:-) a brzuszek mnie nie boli tylko tak troszeczke sie zaokraglilo podbrzusze moze ktoras z was tez zuwazyla u siebie malutkie zaokraglenie???

brzuszek mnie nie boli tylko tak troszeczke sie zaokraglilo podbrzusze moze ktoras z was tez zuwazyla u siebie malutkie zaokraglenie???

To raczej nie ciążowy jeszcze brzuszek. A nie męczą Cię wzdęcia ?!? ;-)

Bo ja w 10tc czasami przez wzdęcia miałam brzuch jak w 9msc :-)

Lila001 - ja jeszcze nic nie zaobserwowałam... U mnie to w sumie dopiero około 3 tydzień więc aktualnie nie liczę na jakikolwiek brzuszek :) Jedynie taki kiedy za duzo się najem :D Ale świetnie, ze już coś zauważasz :) Pewnie saaaama radosć :D

reklama
Wzdecia mnie nie macza i nie mialam nigdy z tym problemow:-) a podbrzusze zrobilo sie takie troszke twarde i delikatnie zaokraglaone. Moja siostra w pierwszej ciazy tez miala szybciutko brzuszek pokazal sie i potem tak jak by stana w miejscu do piatego miesiaca:-)

Do góry