reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

A mój mąż zabiera się właśnie za remont, żeby już powoli przygotowywać pokoik dla maleństwa. Mamy ogromny salon, i trzeba go podzielić na połowę, bo ta druga jest w ogóle nie używana, i tam właśnie będzie pokoik maleństwa :)

reklama
a ja dopiero wrocilam bylam u poloznej ale mojej nie bylo wiec jakas mloda mnie zabrala przestraszona byla cholernie ale zrobila badania moczu wyszlo zapalenie nerwu jakiegos i nerki jak zobaczyla moje biodro to az sie zdziwila takie spuchniete a co mialam zrbic powiedzialam ze 2tyg boli ale dzis w nocy to koszmar wiec zmierzyla mi temperature i cisnienie wszystko bylo oki o 16!!;-)zadzwonila do lekarza umowila mnie odrazu w biegu i poszlismy tam czekalam w kolejce no ale bylo smiesznie bo byl taki maly angolek z ojcem i sie ciagle usmiechal do mnie :-)gdy weszlam do lekarza on sie przedstawil przywital i delikatnie kazal mi polozyc sie na lozku wiec tak zrobilam ale tak mnie zabolalo ze az zapiszczalam pozniej wziol reka obejrzal biodro i zabolalo znow to pomogl mi sie az podniesc i tez zdziwiony zapytal czy krwawie wiec powiedzialam ze nie wziol wiec zmierzyl cisnienie wszysko oki a temperaturka juz stan pod goraczkowy i blada sie zaczelam robic przepisal mi paracetamol,antybiotyk,tabletki przeciw wymiotne ale u mnie juz apteki zamkniete i znow czeka mnie noc nie przespana:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
eve19 To i tak dobrze że tak to się 'skończyło' ...
A prywatnie byłam u 3 różnych lekarzy i nigdzie położnej nie było.

^przenoszę się z pytaniem do tematu:
https://www.babyboom.pl/forum/listo...owego-slychac-37888/index142.html#post5708808

tu jest tak ze z polozna tez mozna isc do lekarza jesli ona musi ja w srode ide wlasnie a w polsce to polozna chyba nie stoi z lekarzem na wizycie bynajmniej u mojej siostry raz byla tylko zobaczyc czy wszystko oki i pokazac sie ze jest;-)

w sumie moglo sie to gorzej skonczyc moglam jechac do szpitala ale zyje i na szczescie zostalam upomniana ze mam przyjsc po recepte jesli mnie nie przejdzie a leki mi sie skoncza w sumie moge isc i tak mam darmowe ale dzis to taka malo ogarnieta bylam a ten lekarz taki grzeczny a ja wsciekla bylam bo tyle moich zgredow nie bylo i oczywiscie myslalam ze sie spale ze wstydu bo rece mi sie z nerw trzesly:-D

Ja chodzę państwowo i za kazdym razem jest położna, czasem nawet jest to krępujace, kiedy chce zapytac doktórkę o jakies intymne sprawy, a tamta siedzi i wszystkiego słucha, czasem się nawet wtrąca.

U mnie bedzie dziewczynka -Marysia

dzastina to zalezy jeszcze gdzie bo u mnie w polsce to by problemy z tym byly a w uk mam lajty i do tego znow wysoka teperature zimnooo brrrr a imie dla corci sliczne mi sie jeszcze zosia podoba bardzo ale moj marcin kreci nosem i na drugie dajemy zofia jak bedzie dziewczynka bo jak chlopak to jak na razie bez imienny

Ale się rozpisałyście od południa, dopiero nadgoniłam uffff
Cześć Dzatina!!!!

Kami taki atak miałam w sb noc, magnez pomógł, chyba się rozciągamy albo nsze pociechy zaczynają rządzić w brzuchu

Kurcze, wydałam dziś 500 zł na nieiem co, coś z ubranek, dla mnie, opłaty i pustka w portfelu. Nie lubię jak pieniądze szybko się rozchodzą. Byłam dziś w Rosmanie ale nic na rozstępy nie widziałam, może byłam w szoku po półce z przeróżnymi pampersami i chusteczkami :-D no i siku mi się tak strasznie chciało.
Idę spać bo znów zaśpię a chciałabym ubrać się jutro do pracy jak człowiek a nie jk dziś-na straszydło

dzastina to zalezy jeszcze gdzie bo u mnie w polsce to by problemy z tym byly a w uk mam lajty i do tego znow wysoka teperature zimnooo brrrr a imie dla corci sliczne mi sie jeszcze zosia podoba bardzo ale moj marcin kreci nosem i na drugie dajemy zofia jak bedzie dziewczynka bo jak chlopak to jak na razie bez imienny

U nas od poczatku ciąży wybralismy Zosia lub Marysia dla dziwczynki, a jak sie okazało na usg ze dziewczynka, to mąż zdecydował że Marysia i tak juz do niej mówi przez brzuszek:)

Dzieńdobry wszystkim !
Słoneczko mnie dziś powitało 'optymistycznym 'promieniem' he he, może to i dobrze bo wczoraj miałam 'małe' spięcie z moim T eh :/ ;-)

Ale teraz uciekam już bo jadę po wózek :-) Daleko niby nie jest, ale jednak te 100km to trochę męczące, buziaki wszystkim i miłego dnia ! :rofl2:

reklama
Hej wszystkim :-)

Oczywiście najpierw wpadam się przywitać z Wami a potem śniadanko.

Wczoraj na szkole rodzenia uczyliśmy się oddychać przeponowo i powiem Wam , że z tym brzucholkiem nie jest to takie latwe. Mojemu mężusiowi wychodzi jak na razie lepiej ale mamy w dokmu ćwiczyć. Więc myśle , że do listopada będę oddychać na celujący :-)

Do góry