reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Dziewczyny, co do dowodu to musicie mieć nowe zdjęcie - nie przyjmą Wam takiego samego zdjęcia jak mieliscie na starym dowodzie tak dla zasady - bo ewidentnie nie jest to zdjęcie aktualne (chyba, że pogadacie z urzędniczką, ale nie sądzę ...).

Co do prawka to moja koleżanka rok po ślubie jeździ na starym ... ale w sumie nie miała kontroli nigdy :-)

Ja też będę musiała dowód wymienić bo się przemelduję do Warszawy, ale czekam z tym do nowego roku bo mam nadzieję, że będą już wtedy te nowe dowody (tak przy okazji - za dowód się już nie płaci?).

PS nie wiem jak u Was ale na moim prawku nigdzie nie uświadczy się numeru dowodu osobistego ... to zresztą byłaby głopota gdyby tylko z powodu wymiany dowodu wymieniać prawko (co innego zmiana nazwiska czy adresu ...)

Ostatnia edycja:
reklama
a z jakiej stronki masz te inf? bo za wymianę dowodu na pewno się nie płaci, mojej bratowej ostatnio ukradli portfel z wszystkimi dok. i nic nie płaciła.
no i doliczyć zdjęcia - pewnie z 20 zł.

Ja muszę się najpierw przed wymianą dowodu jeszcze się przemeldować. I tu kolejna biurokracja bo się okazuje że muszę się najpierw wymeldować ze starego adresu. I kurcze znów zmarnować dzień urlopu bo rodzice mieszkają 150 km od Krakowa a tam jestem zameldowana jeszcze.

No to ja poczytałam trochę ustaw i jestem mądrzejsza :-)

- za wymianę dowodu na pewno już się nie płaci
należy zgłosić zmianę nazwiska i wystąpić o nowy dowód w ciągu 14 dni, po 3 miesiącach od slubu dowód teraz traci ważność i teoretycznie nic się na niego nie załatwi

- jeśli zaś chodzi o prawo jazdy to zgodnie z ustawą prawo o ruch drogowym, nalezy je wymienic niezwłocznie :-) a wiadomo jak to się interpretuje ;-)

zawsze myslalam ze jak wyjde za maz i zmienie nazwisko to odrazu zmienie prawko, ale nie przypuszczalam ze az to tak dlugo potrwa, no i w sumie narazie na zmiane nazwiska sie nie zapowiada :-D

Inez79, powodzenia na polowkowym, czekamy na fotki i dobre wiesci :)

holly101, to niezly ten twoj Dingo :) zrobilas panu nowe kanapki?

zalagol, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :)

Jola1205, na dlugo rodzinka u Was mieszka? Troche nieciekawa sytuacja :( mam nadzieje, ze sie jakos ulozy i bedziesz mogla psychicznie wypoczac.

zuzaneczka witaj na forum :) napisz cos o sobie.

U mnie upalow nie ma, wczoraj bylo cieplo, a dzisiaj juz typowa angielska pogoda.. szarowa i kropi..

Wymieniałam dowód tydzień temu ze względu na zmianę nazwiska.
Za to się nie płaci tylko potrzebne jest załączenie aktu ślubu, albo pójście do USC i przystawienie pieczątki na wniosku o dowód.
Prawo jazdy jeszcze nie wymieniam, bo zwyczajnie nie chce mi się kasy na to wydawać.
Zdjęcie miałam super nieaktualne z innym kolorem włosów przeterminowane o 2 lata i nikt nic na nie nie powiedział.
Chodzi przecież o to, żeby było to ładne zdjęcie, bo chcemy mieć ten dowód jak najdłużej.

reklama
U mnie upalow nie ma, wczoraj bylo cieplo, a dzisiaj juz typowa angielska pogoda.. szarowa i kropi..
Elzu zaczynam zazdroscic...chociaż zeby w nocy troszeczkę popadało...szkoda mi mojej mamy rano i wieczorem lata zeby ogrod podlać...i cokolwiek uratować od suszy...

Do góry