reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

My od razu powiedzieliśmy, że będzie Oluś. Imiona mieliśmy wybrane zanim poznaliśmy płeć. Więc jak tylko dowiedzieliśmy się, chłopak to jak pytają o płeć to mówimy, że w brzuszku siedzi Oluś:) A co do komentarzy to mam je głęboko.... :D

reklama
Hmmm mówicie że tylko ubytki????? A moja dentysstka mówiła że wszystko....
Co do imion my rodzice - my wybieramy a i tak wszystkim się nie dogodzi, zawsze ktoś powie że coś jest nie halo. My nic na razie nie wiemy, jakoś żadne imię nam nie pasuje. Może łatwiej będzie po połówkowym, zobaczymy

ANIU i AMERIE powodzenia na wizytach

Ja już w domu, po obiedzie i lodach. Zaczął się wekend i słodkie lenistwo, tylko co tu robić, może opalanko i książka?

Co do imion my rodzice - my wybieramy a i tak wszystkim się nie dogodzi, zawsze ktoś powie że coś jest nie halo.

To że się wszystkim nie dogodzi to jest dla mnie oczywiste i bynajmniej nie miałam nawet takiego zamiaru aby uszczęśliwić wszystkie ciotki w rodzinie :-).
Niemniej nie rozumiem co takiego siedzi w ludziach, że nie potrafią się powstrzymać przed skomentowaniem wybranego imienia. Wiadomo, że nadanie imienia dziecku jest podstawowym prawem rodzicielskim, więc po kiego grzyba jedna ciotka z drugą, albo jeszcze lepiej koleżanki, muszą się wymądrzać i podejmować próby forsowania imienia, które się im podoba. Przecież ja nikogo nie pytam o sugestię czy poradę, tylko odpowiadam na zadane pytanie: jakie imię wybraliście.
I jeszcze mi się przypomniał jeden argument z polskiej strony: no bo jak dziecko nie dostanie polskiego imienia, to nie będzie miało imienin.

I jeszcze mi się przypomniał jeden argument z polskiej strony: no bo jak dziecko nie dostanie polskiego imienia, to nie będzie miało imienin.

no ten argument to już rozwalił mnie totalnie....:szok:
po prostu musisz kochana....wziąć to pod uwagę....bo to bardzo istotna sprawa...;-)
boshe......dobija mnie takie myślenie...

witam piątkowo :)
My ledwo żyjemy objedzeni i upałem zmęczeni. czekamy wieczorku żeby się trochę poruszać hehe.
A Małgośce nic nie przeszkadza. Upał to taki pikuś. Energie ma z nas wszystkich.
Kciuki za wizytki
Pozdrawiamy papa

A my już po dzisiejszej wizycie - zmykam do tematu "lekarskiego" podzielić się newsami. Jestem zapchana czereśniami ;-)

Pochwalę się jeszcze, że kupiliśmy "dopplerowski monitor bicia serca płodu" i dziś wieczorem będziemy słuchać namiętnie :-)

To ja niewiem, ale u nas np. urodziny się obchodzi huczniej, a im po co to komu. Zresztą mam taką teściową że napewno będzie komentować jakiekolwiek imię byśmy nie wybrali, więc nastawiam się na to psychicznie i mam juz to w nosie, pogadają i przestaną

dziewczyny dziekuje za kciuki, ale moja dzidzia jak juz napisalam w watku wizytowym- olało mnie totalnie ;) fikalo po kilka obrotow na raz tak jakby sie smialo ze oczekiwalam ze sie pokaze :D takze do 16.07 znowu czekanie. Nie mam niestety za bardzo czasu sie rozpisywac, bo musze jeszcze raz przeprac sukienke po przerobkach, a teraz maluje paznokcie :D

reklama
Do góry