reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

dziewczyny, czy ciśnienie 120/70 jest ok? przed ciążą miałam 90/60, teraz mi wzrosło, ale chyba jest w normie?

reklama
jeden lekarz w szpitalu powiedział,że tak naprawdę, proces implantacji nawet trwa do 22 tc.i mogą występować bezprzyczynowe plamienia czy krwawienia, ważne,żeby nie towarzyszyły im silne skurcze i tego chciałabym sie trzymać
ale tak po cichu....to naprawdę trudno mi w to uwierzyć:sorry2:

No mi też coś wczoraj ta lekarka takiego powiedziała, że "jest pani tak naprawdę dopiero na początku ciąży". Trochę mnie to zdziwiło, bo wydawało mi się, że za chwilę już będzie połowa ;-). Niemniej, mimo wszystko wolałabym aby mi ktoś powiedział, że to może wynikać z tego i tego, proszę obserwować i zobaczyć co się dzieje. A przez takie gadanie: "o to na pewno od tego fitnessu", to efekt jest taki, że ja w to nie wierzę i czuję się niepewnie, zaś mój chłopak mnie teraz na kolejne ćwiczenia nie puści. I ciekawa jestem kto potem to dziecko urodzi, bo ja ze swoją kondycją i bólami w lędźwiach bez ćwiczeń fizycznych nie podejmuję się.

edytka strasznie niskie masz ciśnienie. Jak dla mnie to jest ok, ale jest skok od normy. A jak się czujesz ?

nie czuję żadnej różnicy w tym skoku :) często jest mi słabo, kręci się w głowie, omdlenia, normalka :) przed ciążą też tak miałam, uroki niskiego ciśnienia;/ ale teraz mimo, że mi skoczyło to nawet jeszcze słabiej się czuję

Anbar, ja tylko zsugerowałam, że lekarz może mieć rację, ale nie musi ;) i miejmy nadzieję, że nie będziesz musiała z niczego rezygnować...
I jeszcze jedno, czasami bóle i delikatne plamienia mogą wystąpić gdy akurat jest sie w fazie przewidywanej miesiączki i o niczym groznym to nie świadczy...
Poza tym skoro nic nie boli, nie masz skurczów to raczej nic złego nie powinno się stać...

Edytka, ciśnienie masz w końcu w normie :)

edytka84
Odp: Listopad 2010

dziewczyny, czy ciśnienie 120/70 jest ok? przed ciążą miałam 90/60, teraz mi wzrosło, ale chyba jest w normie?

Ciśnienie 120/70 jest bardzo ok. :-) Nie masz się czym martwić. Ja mam swoje ciśnionko niskie podobnie jak Ty i lekarz polecił mi wspomaganie się kawusią. Powiedział mi, ze w drugim trymestrze przy takim ciśnieniu (ok 100/60) mogę nie mieć siły do życia.

Ja podobnie - mam standardowo niskie ciśnienie tak 90/60 a 110/70 to już absolutny maks, ale jak idę do lekarza to zawsze mi skacze ... ostatnio nawet do 130/70 :-) i straszą mnie, że za wysokie i w ogóle
mam klasyczny syndrom "białego fartucha" a im dłużej w poczekalni tym gorzej :-)

A ja się główkuje jak urządzić duży pokój, mamy meble wenge i jasną kanapę i brak mi pomysłów...Chyba wtopiliśmy z kolorem ścian i teraz cięzko dobrać mi dodatki :(

NO ciekawa jestem jak tam wizyty?? Kto miał dzisiaj?
Ide robić gofry, te zachcianki mnie wykonczą :(

reklama
Do góry