reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

lekarze zrobili usg łozyska i stwierdzili,że wszystko jest wporzadku, 30minut póżniej byłam na stole operacyjnym i lekarz który robił mi cc stwierdził całkowite odklejenie łozyka i jego rozpad (łozyko było płynna masą)...W 30min to by się nie stało, więc jedno jest pewne-łozysko które widzieli na usg było czymś innym

Modlisiu.....boshe...:no:, to co to w takim razie było??????????i co było przyczyną rozpadu łożyska...
a bolał Cię brzuchol, bo ponoć przy odklejającym łozysku boli brzuchol
jeszcze teraz wyczytałam,że jeżeli łożysko jest na ścianie tylnej, to odklejania nie widac na usg
teraz to już wystraszona na maxa jestem:shocked2::sorry2::eek:

reklama
Meryan , spokojnie, chopdziło mi tylko o to, że lekarze czasami sami nie wiedzą co mówią...eh i znowu Was niepotrzebnie zdenerwowałam...:(
Czy bolało, ja rodzilam, więc bolało ;) aaa powodem było własnie odklejenie łozyska, po lekach branych w ciązy było w złym stanie, dlatego tez leżałam na patologii. Jednak na tej porodówce znalazł sie lekarz który stwierdził, że łożysko jest ok...;) , dlatego napisałam że nie można ufać opini tylko jednego lekarza, bo akurat ten co mnie badał wysłałby mnie i moje dziecko na drugi świat, inni lekarze natomiast byli bardziej przewidujący i nie zwracając uwagi na to badanie wysłali na cc;)
Główka do góry :) Nie będę już opisywac takich rzeczy, bo tylko niepotrzebnie Was straszę, przepraszam...

Mysza84 ja od czerwca zaczynam chodzić na basen i areobik dla ciężarnych, jeśli będzie coś nie tak to zrezygnuję, ale myślę, że w prawidłowo rozwijającej się ciąży nie ma przeciwwskazań

Niby moja teraz jest prawidłowa...ale ja już nauczona doświadczeniem wolę dmuchać na zimne.
Nic mi się nie stanie jak na fitness chodzić nie będę...liczę że teraz i tak będę miała więcej ruchu bo pogoda zmusza do wychodzenia z domów i spacerów.

Mój ból głowy staje się już nie do zniesienia. Idę wypić kawę...może to mi pomoże.

Mysza...spróbuj zjeśc cos mocno kwaśnego,jakąś kapustę kwaszoną,albo grejruta kwaśnego...niektórym pomaga
Modlisiu...nie masz za co przepraszać, ja tez uważam,ze powinno się zasięgnąć opinii kilku lekarzy,dlatego cieszę się,że dzisiaj mam wizytę
a co brałaś w ciąży z Mikim?

Ja sie wybieram na basen i aktywne 9 miesięcy od dawna, ale jakoś cały czas mi nie wychodzi :-)
a wiem, że muszę coś zrobić z moimi pleckami bo już teraz nie jest najlepiej (i nigdy nie było), a przy większym brzuszku będzie masakra ...

Mam nadzieję, że już w ten weekend będe miała więcej energii a nie tylko spać i spać :-) w końcu już 1 trymestr praktycznie za mną :-)

ja dziś pierwszy raz ide na ćwiczenia dla ciężarnych - gin mi poleciła ze względu na kręgosłup (od początku ciąży bardzo mi doskwiera)
z czasem wybiorę się też na basen.

Kobietki przełożyłam swoją wizytę na najbliższy czwartek na godz. 18 :-D :-D :-D cieszę się jak dziecko :-D i nawet ból głowy minął ;-)

Tak dla przestrogi, ze chyba nie warto sluchac opini jednego lekarza i jeśli czujemy ze coś jest nie tak trzeba to kontrolowac u innego...Jak 2-3 potwierdzi diagnozę pierwszego to możeby być spokojni :)

Szczerze to ja nic nie czuję. Poza tym, że jestem więcej niż pewna, że to nie od fitnessu :-). Byłam u w sumie 4 lekarzy i każdy mówi o braku realnej przyczyny. Do ilu jeszcze powinnam pójść?
Po wpisaniu na google'u "plamienie w ciąży" pojawia się multum wpisów, z których każdy kończy się stwierdzeniem - natychmiast do lekarza. Tyle tylko, że wszyscy lekarze, u których byłam, po wysłuchaniu moich obserwacji barwy i konsystencji, patrzyli na mnie jak na głupią, po co ja w ogóle im głowę zawracam, sugerując, że nie każde plamienie jest objawem ciężkich problemów.

reklama
dziewczyny, sorki,ze my tak dzisiaj monotematycznie
Anbar mi też jeden lekarz w szpitalu powiedział,że tak naprawdę, proces implantacji nawet trwa do 22 tc.i mogą występować bezprzyczynowe plamienia czy krwawienia, ważne,żeby nie towarzyszyły im silne skurcze i tego chciałabym sie trzymać
ale tak po cichu....to naprawdę trudno mi w to uwierzyć:sorry2:

Do góry