reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2010

oj kobity poradzcie coś mnie coś zaczyna piec w okolicach intymnych :baffled:
boje się,ze to jakieś zapalenie.co mogę zastosowac na własną ręke ,
kurcze nawet na tantum rosa pisze ze po konsultacji na razie myję się w rumianku.:confused:

Kobitki wpisujcie się na liste do Kremówki będziemy wiedziały ile nas jest i na kiedy kto ma termin.

reklama
Hej

A gdzie jest ta lista kremofki?

Jeżeli chodzi o zmiany trybu życia to ja rzucilam palenie zaraz po zrobieniu testu i jestem z tego bardzo dumna.

Strasznie mnie mdli dziś już od rana, a tyle mam pracy że nie wiem od czego zaczac... Mam nadzieję ze nikt ze współpracowników nie pokojarzy tego zlego samopoczucia z rzuceniem palenia, nie chce jeszcze zeby ktos wiedzial

Odezwe sie po pracy
Pa

dziendoberek :-)
echoo kochana ja tez rzucilam faje jak tylko dowiedzialam sie o ciazy. A wiedzialam o dzidzi jak mial 2 tyg w brzuszku ;-) Ciezko mi bylo na poczatku ale dalam rade. Tobie tez zycze powodzenia w rzucaniu nalogu!!! Ja prawie 10 lat palilam..... Po urodzeniu malego jak skonczyl 3 mies musialam isc do pracy i tam wrocilam do fajek. ALe na krotko... popalalam tylko max 2 mies ale stwierdzilam ze smierdze jak wracam do domu, nawet po kapieli czulam faje i stwoerdzilam ze nie warto... i nie pale :-) Tez bylam z siebie dumna :tak: A ile kasy zaoszczedzisz! ;-)

Witajcie :) dzieki za odpowiedź,mimo,ze 1.5 roku mija od poczatku poprzedniej ciąży ale troche panikuje. Miesiączka powinna była sie pojawić między 26 lutego a 1 marca. Więc sam początek ale miło wiedzieć ,że też tak macie :)) Poród z terminu miesiączki wypada na 11 listopad, Teraz owulacje miałam wczesną bo 12 dzień cylku, Więc cykl wycodzi mi 26 dniowy.Teraz siędzę w domku na urlopie, wolę nie ryzykować.W tamtej ciązy na tym etapie zachorowałam i moze panikuje ale siedzę w domu:)))

Tusia nie bierz nic na własną rękę,bardzo dobry jest żel LACTACYD femina,gorąco polecam .Łagodzi już istniejące stany zapalne.Pij dużo jogurtów,wzbogacają florę bakteryjną.Są też specjalne tabletki dla kobiet w ciąży ,żeby zapobiegać stanom zapalnym dróg rodnych i pedź do lekarza .

Tusia jak to pieczenie będzie sie utzrymywało to idź do lekarza...Niestety takie zapalenia nie muszą być obojętne dla maleństwa...Ja biorę PROVAQ , tabletki które utrzymuja odpowiednią flore w tych intymnych miejscach ii zmniejszają ryzyko wystąpenia zapaleń i nadżerek...Z tym że nie leczą, bo to sa tylko leki wspomagjaące-probiotyki. :tak:

Kokota82 rozumiem Twoje zmartwienie, nam w pierwszej ciąży do 5 miesiąca groziło usunięcie, ze względu na chorobe która przechodzilam i którą mały mógl się zarazić...Na szczęscie do tego nie doszło aleee teraz jakos bardziej obawiam sie o wyniki badan i mam nadzieje ze sie nam to drugi raz nie powtórzy, jednak z drugiej strony nie uchronisz sie pzred infekcjami i nie mozesz zaszyć sie w domu, to nie jest wyjscie. :-(

Mamunia1984 nie martw się...MOja kolezanka zaszła w ciąze z drugim dzieckiem gdy jej pierwsze miało dokładnie 8 miesiecy. Teraz starsza córeczka ma 3 latka a młodsza 1,5 roku iii kolezanka cieszy sie ze jest mała roznica wieku, dziewczynki sie doagdują aaa ona mając 26 lat ma juz porody z głowy iiii jest szczęsliwa ze dzieciaczki szybko odchowa :-)

Larvunia u mnie brzuszek w pierwszej ciązy pojawił sie na przełomie 6-7 miesiąca...Mysle ze teraz nastąpi to szybciej... Co prawda mam malenski wzgórek ale taką pozostałość mam jeszcze po pierwszej ciązy wiec mysle ze do tego 10 tyg nie bedzie go szczegolnie widac :-)

Elzu dzidzie na usg mozna juz zobaczyc w 7 tyg ciązy, nie trzeba czekać do 12 tyg. :-)

reklama
Witam was wszystkie!!! U mnie dzionek zaczal sie dobrze, Tusia ja tez mysle tak jak inne dziewczyny i radze ci jak najszybciej isc do lekarza bo z tym naprawde nie ma zartow.

Do góry