reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

Ale wlasnie urok ma to ze mozesz sobie zjesc sniadanko na tarasie, zrobic grila i nikt ci nie mowi ze za glosno.

A kto powiedzial, ze mieszkajac w bloku nie mozna miec zacisznego ogrodka, w ktorym mozna rozpalac grilla, zjadac sniadanie na tarasie i gdzie nikt nie bedzie narzekal, ze glosno?
Ja w swoim bloku mam wielki dziedziniec i swoj ogrodek. Wlasnie godzine temu zamowilam zestaw mebli ogrodowych ;-)
A co do narzekania... Obecnie ceny dzialek sa takie, ze 5 ha to sobie raczej nie kupisz pod dom, a sila rzeczy zaraz bedziesz miec bliskie sasiedztwo. I tez beda Ci narzekac, ze za glosno gadasz wieczorami.

reklama
Ja podczas ciąży nie wymiotowałam ani razu, a mdłości miałam czasem kilka dni pod rząd, czasem w ogóle. Piersi też bolały mnie tylko przez krótki okres na początku.
Każda ciąża jest inna więc nie przejmuj się, że nie wszystko dzieje się książkowo :)
Szkoda nerwów przyszłej mamy :)

hej dziewczynki

Paulinka, Svensonka, piękne dzidziusie :)

Paulinka , Mama2010 domki bardzo ładne, takie oazy spokoju :) ale Myszka Twoj mnie po prostu powalil cuddddooooo, to wręcz posesja :)

widzę, że budowa domu to już nie jednostkowa sprawa i bardzo dobrze. Wybudowanie domu wcale nie jest droższe od kupna mieszkania, co prawda potem koszty utrzymania to już inna sprawa ale dla chcącego nic trudnego. Ja mieszkam w 2 piętrowym domu z poddaszem w centrum gdańska więc nie koniecznie można mieć dom tylko na wsi ;););) Co prawda dom był kupiony przez teścia z przeznaczeniem do remontu i to nie jest to samo co nowy ale od zeszłego roku jesteśmy właścicielami i jakoś tak nam w nim dobrze, chociąz remonty trochę nas dobijają. Kiedyś wybudujemy dom wg własnego projektu ale to zapewne nie wcześniej niż za 10lat :):)
Domek to fajna sprawa, w tym roku czeka mnie zaprojektowanie ogródka, na razie wzdłuż płotu posadzone są tuje, w kolejności czeka trawnik, kwiaty i krzewy ozdobne.
Anbar ja całe zycie mieszkałam w domku, wiec dla odmiany chciałam kupic mieszkanie, podobają mi się te nowoczesne mieszkanka, ale musiałabym mieć na pewno z ogródkiem. Wysprzątanie 200m domu trochę mnie przerasta i czasami mam serdecznie dość...Poza tym ciagłe remonty, tak więc są plusy i minusy posiadania domu. Mój mąż za to mieszkał w bloku i jak zobaczyłam jaką radośc przynosi mu ten dom, nawet z załozenia elektryki w częsci schodowej ;) to juz go przestałam namawiać na kupno mieszkanka...Poza tym komfort wyjścia na podwórko w dresach-bezcenny haha .

U nas lepiej, coraz lepiej...Juz od kilku dni nie biore tabletek przeciwbólowych, skurcze odeszły w niepamięc...Czuję sie w koncu tak jak powinnam sie czuć :) Musze rozejrzec sie za ciuchami ciązowymi bo nie powiem, gdzieniegdzie moje zreczy juz zaczynają mnei uwierać...Mysle ze za parę tyg już będę miała pokaźny brzuszek

Ostatnia edycja:
u mnie nie występowały żadne objawy ale koleżanka do 12 tygodnia codziennie się żle czuła wymiotowała bóle piersi itd a po tym czasie jak ręką odjął jej przeszło i do końca czuła się dobrze a córcie urodziła zdrową więc nic się nie martw na zapas.powodzenia

Tak ustało ...Podejrzewam , że krwiaczek sie zaskrzepia, bo już mnie nic nie boli i nie plamię...:) Na osttanim usg ta masa w krwiaku już miała wolniejszy przepływ i lekarz zasugerowała że zaczyna sie zaskrzepiac, bo raczej wchłonąc już sie nie wchłonie.

Hej dziewczyny, nie zagladalam tylko dwa dni, a musialam nadrabiac chyba z pol godzinki :) My jednak dolecielismy do Polski, okazalo sie ze we wtorek otworzyli lotnisko, a nasz lot nawet nie byl opozniony :) takze mielismy farta.. bylam na USG ale o tym moze wiecej w watku o wizytach :)

paulinka109, gratuluje dzidziusia, bardzo sie ciesze ze wszystko ok. Nasza dzidzia ma okolo 5cm, a niby termin z usg na 3 listopada (na suwaczku na 7 wg miesiaczki), na Twoim suwaczku napisali ze powinno miec kolo 6mm, czy to znaczy ze Twoja dzidzia duza urosla? Czy moze nasza za malutka?

Ja lece do lozeczka.. w najblizsze dni bede zajeta wiec pewnie nie bede zagladac, albo tylko na chwileczke.

edytka najwyższa pora żeby objawy ustępowały...wkońcu już za niedługo kończymy I trymest. Więc trzeba się cieszyć a nie martwić.

reklama
Witajcie Kobiałki :-D
Mysza - imponujący :))) Taka mała rezydencja :D Naprawdę ładny, dla mnie troszkę za duży ale moze dlatego ze na działeczkę by mi się nie zmieścił (jest w kształcie prostokąta). :)
Jak dla mnie też był trochę za duży, bo ma prawie 200m2, ale w sumie tak go przerobimy że u góry będą tylko 3 pokoje i dwie łazienki + duża garderoba.
Planujemy rodzinę 2+2 więc akurat w sam raz.
Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ?
stronka na ktorej mozemy zobaczyc czy bedzie chlopiec czy dziewczynka :)
Mi wyszla córcia, ale i tak nie wierze, ale moze komus sie sprawdzi :)
To jest to samo co kalendarz chiński ;-)
Piekne te wasze domki to ja tez sie swoim pochwale :)) w tym roku zaczynamy budowe
Archon+ Projekt domu: Dom w fuksjach 4 Opis Projekty domów na wąską działkę
fuksje 4 odbicie lustrzane
Świetny :-) ja na początku miałam upatrzony dom w bergamotkach :-)
Zalezało nam zeby był tylko jeden balkon. Bardzo wiele domów ma kilka wtedy od razu odpadły :)
A ja właśnie szukałam takiego coby miał w każdym pokoju u góry balkon.

Muszę sprostować też jedną rzecz... Mieszkanie w domku jednorodzinnym nie oznacza wcale mieszkania na wsi :) Ja buduję się w cudownej okolicy zaraz obok lasu a jakieś 15min. spacerkiem jestem w centrum miasta jedno z drugim absolutnie nie koliduje...
Zgadzam się...nie wiem skąd przkonanie że dom to tylko wieś. My też mamy piękną działkę blisko miasta. A że teraz każdy zmotoryzowany to nawet z dojazdem nie ma problemu.

Dziekuje oby roslo szybko i zdrowo
Urośnie w swoim tempie :-) jak się czujesz ?
Zobacz załącznik 238532My tez ruszamy z budowa w przyszlym roku. A oto nasz projekt.
Bardzo nowoczesny! Ale ciekawy.

Paulinka , Mama2010 domki bardzo ładne, takie oazy spokoju :) ale Myszka Twoj mnie po prostu powalil cuddddooooo, to wręcz posesja :)

widzę, że budowa domu to już nie jednostkowa sprawa i bardzo dobrze. Wybudowanie domu wcale nie jest droższe od kupna mieszkania, co prawda potem koszty utrzymania to już inna sprawa ale dla chcącego nic trudnego.
U nas lepiej, coraz lepiej...Juz od kilku dni nie biore tabletek przeciwbólowych, skurcze odeszły w niepamięc...Czuję sie w koncu tak jak powinnam sie czuć :) Musze rozejrzec sie za ciuchami ciązowymi bo nie powiem, gdzieniegdzie moje zreczy juz zaczynają mnei uwierać...Mysle ze za parę tyg już będę miała pokaźny brzuszek
Fenks ;-) co do kosztów to się zgodzę. Ja kupiłam 3lata temu mieszkanie 50m2 i kosztowało więcej niż wybudowanie domu 200m2...tylko że trzeba pamiętać o koszcie działki, która niejednokrotnie kosztuje tyle co postawienie domu.

Hej dziewczyny, nie zagladalam tylko dwa dni, a musialam nadrabiac chyba z pol godzinki :) My jednak dolecielismy do Polski, okazalo sie ze we wtorek otworzyli lotnisko, a nasz lot nawet nie byl opozniony :) takze mielismy farta.. bylam na USG ale o tym moze wiecej w watku o wizytach :)

Witaj w kraju :-D

Paulinka wczoraj pisała ze u nich robią targi dla mam i dzieci...i ja wczoraj jak jeździłam po mieście to zobaczyłam że u nas też będą takie organizowane.
8-9.05 (sob,nd) na bulwarach wiślanych :-) są jeszcze w Wawie i Wrocławiu. Tutaj link Mother & Baby :-)

Pięknego dnia Wam życzę!

Do góry