reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

MonikaO mamy z dzisiejszym 7kę a ja do odchudzania to bym musiała mieć lodówkę na kłódkę :p nie umiem się ograniczyc..... nie tak źle z lekarzem co, końcówka roki to na badania ciężko szybkko się dostać
Asiulka ja wiem że bym schudna, jakbum mnie j żarła :D ale jak siedzę w domu to ciągle cos chwytam

reklama
Witam Was kochane.
My nadal w duecie :-). Nie wiem jakoś się martwie, że to już lada chwila, a może sobie jeszcze pochodzę w tej ciąży, Może mi się wydaje... I strasznie mnie denerwuje brak tego terminu porodu. Wczoraj dzwoniłam do kolegi ginekologa i przeliczaliśmy tygodnie ciąży z usg. Dokładnie pokrywają się z datą zapłodnienia (czyli jak bym miała okres to by był ten tydzień co na suwaczku, bo z usg jest teraz 36 tc). Jednak dla bezpieczeństwa kazał mi się oszczędzać, dużo leżeć i nie nosić Olka. Rozbawiło mnie to bardzo.
Monika cieszę się, że jest w miare dobrze.
Trusia gratuluję kolejnego ząbka.

85asia to lepiej moze faktycznie juz nie szalej,bo nigdy nie wiadomo a spakowalas sie juz?
Monika widzisz nie potrzebnie sie martwilas na zapas,wazne ze juz wiesz ze to nie az takie grozne,teraz bedziesz spokojniejsza.
Trusia gratuluje kolejnego zabka,Adasiowi tez trzy dni temu wyszedl zab juz 5,gorna dwoja,a teraz widze ze ta druga tez lada dzien wyjdzie.
Kazdemu ta pogoda sie chyba udziela,ale w sumie jak na ta pore roku to i tak nie ma zle,tylko szkoda ze tak szybko sie ciemno robi...Pomyslcie ze jeszcze troche i beda swieta,choinka...moja to bedzie chyba w tym roku latac razem z Adasiem po pokoju:-D

Jest sukces :-) Torba praktycznie spakowana :-):-):-)
Magdalena nie mam jak odpoczywać. Mój mąż całe dnie pracuje. Wraca do domu po 19. Nie ma mnie kto zastąpić w domowych obowiążkach. Nie chcę prosić nikogo o pomoc, bo nie lubię dezorganizować życia innym. Zawsze zgrywałam takiego twardziela co ze wszystkim radzi sobie sam. Muszę dawać radę. Jednak moja kochana przyjaciółka obiecała mi, że przyjedzie do mnie na parę dni żebym mogła sobie troszkę odpocząć. Będzie dobrze, przecież musi :-).

Madga TRZymam się tej myśli że święta i prezenty!!!! :D
85asia to i po porodzie będziesz sama? jej, twarda jesteś. Gratuluję spakowania

a ja dziś po siłowni padam, mój miał ciężki dzień w pracy i mamy smętny nastrój

Trusiu ie no bez przesady. Nie jestem też matką samotnie wychowującą dzieci. Mam jeszcze męża i muszę zwalić na niego troche obowiązków choćby dla zasady. Myślę, że weźmie sobie ze 2 tygodnie wolnego i posiedzi z nami w domku. Wielu facetów uważa, ze mama z dzieckiem w domu to tylko leży i pachnie, a opkieka nad dzieckiem to rajskie wakacjie. Dlatego jestem zwolenniczką włączania mężą w obowiozki domowe mimo iż to on pracuje i zarabia na utrzymanie rodiny.

Ostatnia edycja:
Asiu sama jestem ciekawa kiedy ta Twoja niunia zdecyduje sie wyjsc. Jesli wiesz kiedy doszlo do zaplodnienia to ten termin jest chyba najbardziej wiarygodny. chociaz moja szwagierka miala termin na 3 stycznia wyliczony wlasnie z zaplodnienia, bo tylko wtedy mogla zajsc w ciaze, a urodzila 20 i to po wywolywaniu, takze nic nie jest pewne. No i mowi sie, ze dziewczynki lubia byc przenoszone. Ale drugi porod jest zazwyczaj latwiejszy od pierwszego jesli rodzilas naturalnie i w moim otoczeniu chyba nie bylo nigdy inaczej:tak:
A meza masz racje pogon do obowiazkow rodzinnych. Moj po urodzeniu Zuzi wzial sobie 3 dni wolnego po to, zeby posiedziec na budowie :confused:

Magdalena1 ja ie cierpie zimy, ale swieta uwielbiam, to jednyne co pozwala mi przetrwac ten czas, wlasnie oczekiwanie na swieta, a pozniej juz z gorki, dzien coraz dluzszy i blizej do wiosny;-)

Ostatnia edycja:
Cudna dziś pogaoda u nas. Byliśmy 1,5 godzinki na spacerku. Olek zachwycony bieganiem na dwóch, choć czasem jeszcze mi się przewraca,( pewnie przez te grube ubrania). To też mu się strasznie podoba, bo staje twarzą w twarz ze śmieciami na chodniku ( listki, patyczki itp.), które go po prostu fascynują..
asiulka no ja też jestem ciekawa kiedy urodzę :-). Jednak dziś sobie pomyślałam, że lepiej jakby mała urodziła się w grudniu, bo 6 listopada urodziny ma moja chrześnica, 10 teść a 13 Olek, więc to taki ciężki miesiąc dla nas. Poza tym pocieszyłabym się jeszcze tymi przespanymi nockami jakiś czas.

Ja tylko na chwilę bo Krzyś nie daje mi spokoju...Mamy czwartego zęba:-D!!!
Tak jest Asia-wysypiaj się póki możesz, a swoją drogą Olek przesypia Ci całe noce bez pobudki? Krzys ostatnio śpi z nami bo tak się drze w nocy że głowa pęka:-(

reklama
Monika gratulujemy kolejnego ząbka.
Olek przesypia nam całe noce. Czasem tak jest, że przychodzi do nas do łóżka i śpi dalej, a ja go przekładam do łóżeczka ( jak mam siłe), a jak nie to śpi z nami w poprzek łóżka, strasznie się rozwala. Jednak zazwyczaj śpi całą noc u siebie. Tylko, że my mamy łóżka bezpośrednio jedno przy drugim i on ma wyjście z łóżeczka do naszego. Więc tak czy inaczej ma mamę pod ręką.

Do góry