reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Daissy, i roczek już za wami

Asia, chyba musisz więcej wypoczywać jak nóżki puchną :tak:

Trusia, zdróweczka dla córeczki, może nie jest tak źle, ja generalnie mam miłe wspomnienia co do służby zdrowia w UK, ale wiem że to raczej jednostkowe

Wczoraj halloween, ale Sawinek był nie do życia, niby ma trzydniówkę, zobaczymy. A Letka jakiegoś liszaja z przedszkola przyniosła i boję się, że mały to złapie. Ma już krostki, ale nie wiem czy to te z trzydniówki czy liszajowata....ach te choróbska...
My z Letką wczoraj umalowane poszłyśmy po klatkach, ale chyba się nieźle przebrałyśmy, bo nas mało kto poznał, w efekcie czego tylko kilka osób nam otworzyło drzwi :-(. Ale i tak było nieźle

reklama
85asia no 37 tydzien to już tuż tuż, myślisz że na grudzień przyjdzie ci czekać? jej ty chyba masz coś jak ja, 22.11 to był 40t ciazy jak mi zrobili mi cc, odpoczywaj ok
MonikaO?
Miaucia
ja generalnie nie narzekam na lekarzy bo w kwietniu prawidłowo zareagowali na tepraturę i dali odpowiedni antybiotyk w ciemno, A BYŁA BAktria ecoli, ale teraz kaszel a oni kaza czekac, na co na zap.pluc....

Trusiu tak jakoś wypadnie licząc od daty zapłodnienia. Z usg to jakoś później, ale ja przecież ostatnio miałam anemie więc i mała napewno wolniej rosła. Powiem wam jednak, że brzuszek mam już nisko i dzidzia mniej się wierci. Jakieś skurcze od czasu do czasu też się pojawiają więc może mała nie będzie kazała za długo na siebie czekać. Szczerze to już bym chciała urodzić, bo zaczyna być ciężko. Oj... najważniejsze żeby wszystko było dobrze.
Trusiu, ale plusem jest, że lekarze nie dają odrazu antybiotyku, bo on działa na bakterie, a nie na wirusy. Antybiotyk podany "za wcześnie" może tylko zaszkodzić. Zdrówka dla was :-).

chyba mnie dopadła depresja jesienna, albo poprostu mam złe dni bo denerwuje sie jutrzejsza wizytą u neurolog:-(
Nie wiem co myśleć:-(Boje się:-(

Monika uszka do góry. Napewno będzie dobrze. Pamiętaj, że złymi myślami złe rzeczy się ściąga. Myśl pozytywnie. Daj znać koniecznie jutro.

Asiu a anemia matki ma wplyw na wage dziecka? Niech corcia jeszcze podrosnie troszke w brzuszku, chociaz wiem z wlasnego doswiadczenia, ze lepiej jest urodzic wczesniej niz przenosic:tak: W kazdym badz razie masz juz blizej niz dalej, korzystaj na razie z tego, ze masz tylko jednego brzdaca;-)

MonikaO. bedzie dobrze, nie nastawiaj sie negatywnie skoro nie masz ku temu podstaw. A nastroj tez pewnie spowodowany tym, ze coraz chlodniej (choc jesien jak na razie mamy piekna) i szybciej ciemno i czlowiek siedzi wiecej w domu. Trzymam kciuki, daj zanc jutro po wizycie.

Dziewczyny o ktorej Wasze dzieciaki wstaja i chodza spac po zmianie czasu? Poprzestawialy Wam sie juz?

85asia no i trzymam się tej mysli że to wirus i wierzę jeszcze w nich, mój już chciał jechać do pl pediatry i wywalić 60L za wizytę a widze że lepiej, tylko skrzeczy i pokasłuje ale odrywajaco już, no i brak apetytu. A ty spakowalaś się w końcu? chociaż zrzuć wszystko na gromade w razie co
MonikaO będzie dobrze a jesien swoja drogą tez mi się nic nie chce i mam podłe myśli, trzymam kciuki za jutro

zrobiłam sobie romans z pasztetową i dupka nie poszlam na siłownię a chciało mi się naprawdę :-) tylko jakoś zapał potem opadł, a i mała się budzi i jakoś tak :) kiedyś schudne, na zime nie warto bo zmarznę hihi

dziewczyny chyba nie jest tak źle jak myslałam. lekarka powiedziała ze mam niewielkie zmiany na kregosłupie. naczyniak tez jest mały i narazie nic z nim nie robimy. na ten mój paraliż nóg przepisała mi leki.
Dała mi tez skierowanie na rezonans głowy. Termin pewnie dopiero na przyszły rok...
W grudniu mam jeszcze wizyte w poradni neurologicznej w krakowie.
Asiulka mój krzys wstaje godzine wcześniej niestety, a wieczorem trzymamm go do 20-ej jak przed zmianą czasu.
Asia jak tam?
Trusia super że jest kolejny ząbek,(to ile ich juz macie???) a odchudzanie faktycznie sobie odpuść. Będzie mi raźniej bo samej też mi się nie chce odchudzać;-)

reklama
No widzisz Monika wiedzialam, ze nie bedzie tak zle:tak: To w sumie chyba dobre wiesci, prawda? A o jakim paralizu nog piszesz?

Trusiu gratulujemy zabka;-)
Widze, ze wszystkie mamy takie same "zimowe" podejscie:-D Ja co prawda odchudzac sie nie musze, ale obiecalam sobie poprawcowac troszke nad swoim brzuszkiem, bo po dwoch ciazach juz nie jest taki sam, ale stwierdzilam, ze na zime nie ma sensu, wiec zaczne wiosna:tak:

Do góry