reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Monika Eh... nie bardzo się znam na budowaniu domu... No nic wszystko przede mną.
Co do kapci to bardzo fajne. Polecam Ci bardziej te drugie, bo pierwsze mają nie praktyczne zapięcie. Olek też ma takie i czasem jest to straszne bo on się tak wierci przy zakładaniu bucików, a wcelować tym paskiem w tą dziurkę to sztuka. (Dzieci mogą koślawić stupki nawet do 2 roku życia).
Olek dziś straszna maruda. Mało spał i sam nie wie czego chce od życia...

reklama
Asiu gratuluje zdolnego synka, naprawde szybko zabiera sie za chodzenie:tak: Moja dopiero co zaczela wstawac w lozeczku, od miesiaca buja sie na czworaka, ale nie moze ruszyc do przodu. Jak sie wda w brata to dluugo jeszcze poczekamy na samodzielne chodzenie. Coz... leniwe mam te dzieciaki;-)

Madziaczek dobrze, ze Zuza zadowolona ze szkoly. Trzymam kciuki, zeby entuzjazm nie minal zbyt szybko:tak:

Monika my mamy antracytowy dach (ciemno-szary), okna w kolorze ciemny orzech i podbitke w kolorze okien. Tynku jeszcze nie mamy (na razie tylko dom pokryty klejem i siatka), ale planujemy cos w jasnym kolorze i mysle ze wtedy wszystko bedzie sie fajnie komponowalo;-)
Co do kapci ja przy synku mialam jedne i drugie i bardziej polecam te pierwsze, bo jak synek zakumal, ze rzepy mozna odpinac to robil to na okraglo i wiecznie sciagal kapcie.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny, nie bylo mnie bardzo dlugo na forum ale mam nadzieje ze teraz dam rade byc na biezaco.

Mam ogromna prosbe, niestety musze wrocic do pracy i chcialabym poslac mojego maluszka do żłobka...czy znacie jakis fajny żłobek na pradze...raczej szuklam prywatnego bo do panstwowego nie ma szans sie dostac.

Hej dziewczyny:-) u nas dziś piękna słoneczna pogoda. Chciałam się wam pochwalić, że Krzyś ma czwarty ząbek i wczoraj pierwszy raz sam wstał w łóżeczku.
Asiulkaa Krzyś też już dosyć długo buja się na czworakach i nie może zabrać do przodu. Teraz lepsze dla niego jest stanie.
Edytka84 zagłosowane :)

dzięki dziewczyny. W takim razie skoro polecacie to kupuje te kapciuszki
Asiulkaa widzisz nawet przez myśl mi nie przeszło żeby takim kolorem kryć,ale pięknie wygląda ten szary i dodatkowo namieszałaś mi w głowie:-D:szok: Teraz juz wogóle nie wiem co robić:-D Chyba zostawie decyzje do podjęcia mężowi-jak cos, będzie na niego;-)

Tygrysku brawo dla Krzysia!

Nie wiem czy mi uwierzycie, ale Krzys od kilku dni (nie pisałam wcześniej bo chciałam się absolutnie upewnić) w jednym i tym samym miejscu robi kupe i uprzedza o tym kilka chwil wcześniej mówiąc be be:szok: No w szoku jestem...

Ostatnia edycja:
reklama
Asia, to ten twój Olek to zdolniacha, na roczek pewnie będzie już biegał :-)
Monika, fajne te buciki, też muszę w końcu coś Sawinkowi kupić, ale jakoś się nie mogę za to zabrać. Na domach się niestety nie znam, byłabym szczęśliwa jakbym mogła mieć jakikolwiek :-) To masz super z Krzysiem, wiesz kiedy się zabrać do brudnej roboty :-D, Sawin to nawali w pieluchę ale jakoś mu to nie przeszkadza
Madziaczek, super że Zuza zadowolona ze szkoły, Letka póki co też lubi przedszkole, mam nadzieję, że to nie tylko pierwsza reakcja
Tygrysku, gratulacje dla Krzysia. Sawinowi dzisiaj też wyszedł czwarty ząbek...i trzeci!!! Nawet nie było tak źle tym razem. Narżnął wielkie i śmierdzące kupsko i dwa zębole wyszły :-D. No ale był ostatnio taki wieszający się. Teraz ma dolne jedynki i górną jedynkę i dwójkę. A propos zębów, myjecie dzieciaczkom ząbki pastą? Ja ostatnio zaczęłam. Używam nakładki na palec i odrobinki pasty dla dzieci. Sawinek to lubi, tylko chce sam myć :tak:
a wczoraj pierwszy raz buszował po piasku. był trochę zdziwiony i przestraszony, przesypywał piasek, później zauważył, że też da się to dać do buzi, no ale na szczęście byłam szybsza :-)

Do góry