reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Hej dziewczęta!
Monika gratuluje raczkowania. Nareszcie się doczekałaś.
Doskonale Was rozumiem dziewczyny. Być super mamą, mieć błysk w domu, długie pomalowane paznokcie i figurę super modelki. Znamy to :tak: Ja na imieninach teścia miesiąc temu usłyszałam, że strasznie mi brzuch został po tej ciąży :-D To chyba moja sprawa jak wygląda i od czego ten mój brzuch. Eh...
Pocieszę Was ponoć najbardziej się chudnie jak dziecko zaczyna chodzić i jak się przestanie piersią karmić.
Co do dukana to nie polecam, a nawet odradzam. Ta dieta bardzo upośledza nerki. Często nie są wstanie poradzić sobie z nadmiarem białka. Przyczyn należy pamiętać, że uszkodzona nerka może nie dawać żadnych objawów, aż do schyłkowej niewydolności ( są objawy i potrzebny jest przeszczep). Te problemy mogą się pojawić za parę miesięcy lub lat od stosowania dukana. Poza tym wszelkie diety jedno składnikowe zaburzają pracę organizmu i wyniszczają go na różnych płaszczyznach. Potrzebujemy owoców, warzyw, nabiału itd. w zbilansowanych porcjach. Ponoć najlepsza zasada MŻ czyli mniej żreć. I mówi to ta co ma 20 kg do przodu... jednak na to też przyjdzie czas.
(Wybaczcie jeśli znów się wymądrzam).
Ja dziś robiłam soki z malin i upiekłam ciasto. a no i wstawiłam nalewkę na zimę na lekarstwo ;-)
Olek dziś grzeczny. Wszędzie go pełno jak zawsze. Zębów nadal brak.
Jutro wracamy do Warszawy. Już mi się stęskniło za mężusiem :-)

reklama
Miaucia 12 kg???Dziewczyno jak Ty to zrobiłas? gratuluję Ci mega szybkiego spadku wagi:tak:!

Jak ja bym chciala zeby mój krzyś powiedział mama, a nie ciągle baba i baba...Super Trusia ze mała W.to powiedziała, mam nadzieję ze będzie częściej;-)!

Asia Twoje rady są naprawde pomocne. Ja nie zdecydowałabym się na diete dukana...Zwłaszcza po tym co napisałyście z Trusią o tych nerkach:-(.moja ciocia czekała na przeszczep nerki, a teraz już jej organizm jest taki wyniszczony że napewno by jej tego przeszczepu nie zrobili, do tego ma chore serce. Ma 55 lat a wygląda na 90:-(.

Udanego weekenu kochane. Idę się pakować. mam nadzieje ze pogoda nam dopisze a Krzys nie da popalić...:-D:tak:

Do wtorku!

A ja już w domu. Wszędzie dobrze, ale tutaj najlepiej :-). Chyba się starzeje. Kiedyś mogłam cały dzień za kerownicą jechać. Teraz 200 km i padnięta jestem.
Miaucia gratuluje 12 kg i zazdroszczę.
Trusia fajnie usłyszeć to "mama". Ja słyszę tylko wtedy jak moje dziecko coś chce i marudzi więc traci cały urok. Myślę, ze jest to świadome, bo mówi tak tylko do mnie. Uważaj z tym dukanem kochana, żebyś sobie kłopotów nie narobiła. Fajnie jest szczupło wyglądać, ale zdrowie jednak ważniejsze...
Monika mam nadzieje, że sobie wypoczniesz troche. Miłego weekendu.

Czesc dziewczyny!! Troche mnie nie było, ale miałam urwanie głowy, 2 wesela itp. 1szy raz zostawiłam u siostry na wsi Damianka,ale miałam cykora..a przez te wesela-schudłam w portfelu i przytyłam w boczkach buuu 3 kg porażka!!! Ciągle się zabieram za odchudzanie i dupa..dziś zezarłam pizze wrrr.. A ile komentarzy słyszę od starych bab buuuu
Mójmisio wstał dziś 1szy raz w łożeczku jupiii :-) Ale się cieszył,a my tym bardziej

ja z tym dukanem to zaczęłam, bo słyszałam że skuteczne, dopiero później się dowiedziałam, jak to obciąża nerki... ale i tak bez owoców bym nie dała rady, za bardzo kocham arbuzy :-) Monika u mnie to jest tak że długo nic, a potem nagle rusza z kopyta, podobnie miałam po Letce. Ale teraz już prawie nic :-(
ale fakt, trzeba mniej jeść, tylko najgorsze jest to, że nie tylko jak się jest na diecie, ale żeby utrzymać wagę też... no cóż, bycie kobietą nie jest łatwe...
Sawinek dzisiaj szedł spać taki zadowolony, że uśmiechał się i miał zamknięte oczka :-D

Agrafka, super, teraz już pewnie wszędzie będzie wstawał :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Agrafka ja po 12 razie przestaję liczyć.
U nas dziwnie, bo np. dzisiaj przespał całą noc (3 raz od urodzenia) a tydzień temu budził się 10 razy.
Ząbkowanie? A co to jest ;)

Do góry