reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Hej!
A co tu dziś tak pusto?
My byliśmy dziś na wsi na malinach. Jak zwykle się ztyralam i plecy mnie bolą. Eh...Ale za to mam mnóstwo malinek i będę robić soki i dżemy na zimę.
Oluś też podjadł. Bardzo mu smakują.
Macie jakieś przepisy na przetwory? Poza tymi najbardziej popularnymi (' sok i dżem). Chciałam zrobić Olkowi taki mus na zimę. Zblęduje i spasteryzuję. Mam nadzieje, że się uda.
Fajnie Wam, że będziecie miały te własne domki. My mamy M3, ale nie posiadamy żadnego kredytu, więc też powinnam się cieszyć.

reklama
MonikaO u nas na bank bedzie się wtrącąc taki typ.
Asia ja na przetworach to się znam jak na budowie silnika :) ni w ząb

Moja dzis po fasolce petardowała ze hej:) ale i słaby dzionek płakała bez powodu, oczywiście jak ja mowię że na zęby to mój się śmieje bo przy 2 też mówiłam tak przez 4mce :)
Idę się kąpać bo po siłowni mam dość, dobranoc

Asia do nas ostatnio przyszło pismo urzędowe żeby nie zbierać w moim rejonie malin, porzeczek, ostrężnic bo latał samolot i pryskał jakimś świństwem na lisy (!!!!) i że to ma działanie trujące....no ręce opadają, a jak jakieś dziecko nieświadome zerwie malinę i zje to co?
Zdenerwowałam się bo mamy dużo jeżyn, a teraz wszystko co zbieram idzie w kosz niestety :(

No Monika zapusciłam się podobno i chodze 2-3x w tygodniu, efektów nie widzę i to mnie łamię bo spocę się i nic, jem mało i co d..... jak to kobieta ma przerąbane, w domu wsio ogarnąć, dziecko i jeszcze wyglądać jak modelka..... mam kiepski dzień, zmokłam, zgubiłam W opaskę, ona się spłakała bo w urzędzie nam zeszło dłuzej, w domu sajgon, a jak znalażłam ciuchy mojego to mnie poniosło.... nic tylko włączyć program na robocoba

Mówie ci jak ja się wściekłam na ciotkę za tę oponkę, ale widzisz Ty chociaż coś próbujesz z soba zrobiś, a ja...może faktycznie powinnam sie wziąć za siebie...

Słyszałam o hula hop właśnie na brzuch-tak?

Dziewczyny gdzie wy się wszystkie podziewacie?

Zapomniałam napisać że Krzysztofek od kilku dni raczkuje:-)!!!Już myślałam ze nigdy sie tego nie nauczy tylko będzie pełzał cały czas aż sie doczekałam:tak: Cudowny jest:-)!!!

A widziałyście w biedronce są fajne duze auta z klockami:-) Krzys dostał od moich rodziców i o dziwo lubi sie nimi bawić;-)!

Ostatnia edycja:
witam mamusie i dzieciaczki :-)
z tymi kilogramami to faktycznie wszyscy się wiecznie czepiają. Moja babcia co mnie widziała to mówiła że wyglądam jakbym miała bliźniaki a nie kilka miesięcy po porodzie. Szwagierka za to że teraz już mogę schudnąć bo więcej dzieci nie planuję...co to kogo obchodzi jak się wygląda?
ale ja sama nie mogłam na siebie patrzeć i zaczęłam diętę, 3 tygodnie to dukan, potem po prostu ograniczenie jedzenia (tłuszczu, cukru), za to dużo arbuza i truskawek. No i aktywny tryb życia - czyli 1-2 razy w tyg basen, średnio co drugi dzień rower 1godz, dużo spacerów...i dużo seksu :-D Efekt 12 kg w 2,5 mc. Wyglądam jak przed ciążą, ale że miałam za dużo to planuję jeszcze trochę.
Od wczoraj daję Sawinka na podłogę (tartan) na dworze. Jest zachwycony. Taka powierzchnia to jest 3 razy szybszy:tak:

Monika, gratuluję małego raczka!

reklama
Brawo dla Krzysia :) a hula tak i na boczki

Miaucia no ja się zabieram za dukana ale boję się, wiele koleżanek ma teraz problemy z nerkami przede wszystkim i wrzodami....

a ja dziś usyszałam MAmA :))) mam nadzieję że to świadome, bo wcześniejsze słowa - nie, dzieci, dzis i baba były tygodniowym jej wybrykiem

Do góry