reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Już wróciłam od lekarki...mam dyskopatie lędźwiową i jeszcze coś z dyskiem. Lakarka stwierdziła ze nie spodziewałaby się aż takiej dyskopatii. Dostałam skierowanie do poradni neurologicznej.
Lasotka z tego co mi lekarka powiedziała wywnioskowałam ze u mnie tez nie jest najlepiej. Najgorsze jest to że powiedziała ze będzie mi coraz gorzej:-:)-:)-(

ja od mojej lekarki dostałam przykaz dozywotnich ćwiczeń ;)
Dla świętego spokoju też chcę iść jeszcze do neurologa, żeby potwierdził, że ćwiczenia wystraczą.
Dwoje moich znajomych, 30 i 27 lat, jest już po operacji kręgosłupa. Takie czasy, za duzo siedzenia, złe nawyki postawy i złe buty...
Dodatkowo ja mam chyba jedną nogę krótszą, co pogarsza sprawę.

No, ale już po miesiącu ćwiczeń zaczęłam czuć różnicę :) a było kiepsko, płakałam z bólu...

reklama
miaucia u mnie zaczęło się w 13tc od rwy kulszowej ustąpiło około 20 tc i była cisza, i jakoś jak Leoś miał 4 msc zaczęły się już duże bóle, a do lekarza poszłam jak już mnie ciachnęło tak że przez 2 godziny wstać z podłogi nie mogłam i ryczałam na cały głos.
Lekarz stwierdził że u mnie to skutek porodu i ja absolutnie rodzić naturalnie nie mogłam, taaa dobrze powiedzieć po fakcie.
Co do mydocalmu to jak pisałam chyba przestaje na mnie działać, zresztą ja przez wątrobę nie powinnam zbyt często ich zażywać.
A na rehabilitacji zamiast mniej boleć to boli coraz bardziej :/

Hej :)
To widze ze nie tylko ja mam problemy zdrowotne, mi nawala miednica i biodro ktore mialam mocno stluczone w wypadku samochodowym. Powinnam miec naswietlane to biodro ale w ciazy nie bylo jak i jakos tak sie zwlekalo. A teraz tez nie moge. Najbardziej boli na zmiane pogody. Czasami to az nie moge sie podniesc z łozka.

Monika poproś lekarkę żeby przepisała Ci Mydocalm Forte.

na mnie ten syf nie działał ;(

MonikaO nie można brać tego leku przy karmieniu piersią. Musisz pościągać przez ponad tydzień a potem wrócić do karmienia. Ja tak przynajmniej zrobiłam.
Brałam też zastrzyki aglan i brałam mega dawki witaminy z grupy B przy których też nie można karmić a ponadto zmniejszają laktację...

Ostatnia edycja:
Lekarka powiedziała ze nie pomogą mi żadne tabletki na zmniejszenie tych zmian w kręgosłupie i tylko rehabilitacja wchodzi w grę...Ból jakoś przetrzymam, a nie chce zrezygnować narazie z karmienia:-(Dzięki Amerie i nissanka!

Ostatnia edycja:
reklama
nissanka trzymam && zeby rehabilitacja pomogła:tak:

Ja zarejestrowałam się do neurolog dopiero na wtorek...

czy u was też dziś taka paskudna pogoda:-:)-:)-(?

Do góry