reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Chcialabym go jakos przyzwyczaic do lezenia na brzuszku...balam sie ze ta poducha jest za wysoka i ze za bardzo bedzie mial wygiety kregoslup...ale chyba zaczniemy probowac bo tak to nie chce lezec...

reklama
A dajesz mu kolorowe zabawki przed buzią? U mnie na początku leżał tylko jak ja leżałam z nim, tak że mógł patrzeć na mnie, pod buzią musiał mieć coś ciekawego, teraz mamy fajną matę z kilku obrazków i za każdym razem kładę go w innym miejscu, zabawki i wytrzymuje coraz dłużej.

Tak, zawsze cos mu daje albo klade go na macie edukacyjnej...wczoraj wieczorem sporo lezal na brzuszku i chyba nawet mu sie podobalo...najbardziej lubi lezec na brzuszku u tatusia na klacie:)

Cześc dziewczyny, prosze napiszcie jak karmicie maluchy (chodzi mi o mamy nie karmiące piersia). Dodaję mojemu do mleka Hipp, 2 miarki kleiku ryżowego i je co 3 gdz, w nocy budzi mi sie 2 razy na jedzenie. Ciężko mi sie go karmi, ciągle marudzi, je na zmianę raz 100 raz 50, czasem 70. nie wiem czy powinnam mu zmienić mleko... wprowadziłam mu słoiczki - pierwsze jabłak, bananki i dziś jadł zupkę jarzynowa z hipa, Czy któraś z Was podaje słoiczki?

WITAM KOCHANE :*:*:*

Moje dziecko jest chyba jakimś ewenementem :D Śpi TYLKO na brzuszku od urodzenia. W nocy śpi minimum 10 godz zazwyczaj 11 godz. Ostatnie karmienie jest mniej więcej koło 19:00 i następne ok 6:00 kiedy mąż wychodzi do pracy :) Teraz odkąd nauczył się przekręcać z brzuszka na plecki sam sobie zmienia pozycję w jakiej mu dobrze :) Zazwyczaj kiedy się obudzi to już czeka na mnie na pleckach z szeroko otwartymi oczkami :)

agrafka - kochana ja karmię Dawidka mm. Pije 6-7 razy w ciągu dnia (bo całą noc spi) Podaję mu NAN1. Wypija na raz około 150-170ml i często płacze ze ma mało ;) Jeśli mały nie wymiotuje po tym mleczku, nie ma uczuleń wysypek itp to chyba wszystko w porządku. Myślę, ze Twoje maleństwo poprostu tak już ma... Z czasem pewnie mu się to ustabilizuje :) Ja podaję Małemu już deserki ze słoiczka (najbardziej lubi marchewkę z jabłkiem) a poprostu SZALEJE kiedy zmiksuję mu baba i jabłko :D Otwiera dziubek jak ptaszek :D

Agrafka Leoś je w dzień co 2-3 godziny ostatnio od 90 ml do 150 ml, zależy czy po spacerze, czy po ćwiczeniach. Wiadomo że po ćwiczeniach ma większy apetyt.
W dzień je Leoś NAN HA1, a na noc robię mu NAN AR1 (zalecenie pediatry).
Co do słoiczków to ja sama przyrządzam mu jedzonko, ponieważ mam jarzynki i mięsko swoje.

Agrafka a z jakiego nr smoczka je? Bo u nas jak zmieniliśmy z 1 na 2 to od razu zaczął jeść więcej i wystarczało mu na dłużej :)

Strasznie mi tęskno do Was... I już niebawem powinnam mieć ten nieszczęsny internet, tak się to ciągnie i ciągnie bez końca :/ Brakuje mi tych wszystkich opinii ciekawych tematów i ciepłych słów z Waszej strony :* Mam nadzieję, ze kiedy w końcu będę miała dostep "do świata" to to forum będzie jeszcze istniało :D

Hej. Polecam smoczek trójprzepływowy (mam nadzieje ze nie pomylilam nazwy) sa trzy mozliwosci, I powoli leci i mniej, II szybciej,wiecej i III np.do gestej kaszki. Od kiedy mamy ten smoczek Kubus chetniej i wiecej je mleczka z kleikiem.

Probuje wprowadzac Kubusiowi jakies deserki ale nic mu nie smakuje, krzywi sie tak jakby bylo to strasznie kwasne, moj M.mowi ze to jest kwasne...

reklama
hej dziewczyny
wybierałam sie własnie na laserowe usuniecie włosów - a tu się okazało, ze karmienie piersią jest przeciwskazaniem
Macie może pojęcie niby dlaczego? Dla mnie te 2 sprawy są totalnie niełączne

Do góry