reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Hej dziewczyny! Jak myslicie jak bym podala mojej małej jutro 2-3 porcje sztucznego mleka (mysle o bebilon ha 1) to by jej zszkodziło? Maja ma 2,5 miesiaca i jest karmiona tylko piersią. Jutro jade na chrzciny,małą chce zostawić z moja mama , nie chce jej zabierać bo ona bardzo się stresuje jak jest dużo ludzi i w nowym miejscu... ogólnie to jak ją ubiorę w kombinezon to jest taki płacz jakby ją ze skóry obdzierali:szok:
Miałam jej odciągnąć moje mleczko ,ale jak na złość laktator mi się popsuł:no:

reklama
Hej dziewczyny! Jak myslicie jak bym podala mojej małej jutro 2-3 porcje sztucznego mleka (mysle o bebilon ha 1) to by jej zszkodziło? Maja ma 2,5 miesiaca i jest karmiona tylko piersią. Jutro jade na chrzciny,małą chce zostawić z moja mama , nie chce jej zabierać bo ona bardzo się stresuje jak jest dużo ludzi i w nowym miejscu... ogólnie to jak ją ubiorę w kombinezon to jest taki płacz jakby ją ze skóry obdzierali:szok:
Miałam jej odciągnąć moje mleczko ,ale jak na złość laktator mi się popsuł:no:

No pewnie by jej nie zaszkodziło, jak wiadomo są dzieci które jedzą tylko "sztuczne" mleko.
Pytanie czy jeśli jadła tylko Twoje mleko z piersi, to "chwyci" się mleka z butli, bo nie zawsze dziecko chce jeść po pierwsze z butelki, a po drugie inne mleko niż do tej pory, bo wiadomo że smak MM jest inny niż z piersi.
Może będzie ok :)

Hej dziewczynki! :):) Jak wiadomo jestem od 2tyg w uk, troszkęe sie urządziliśmy już, młoda powoli się oswaja, tfu tfu zaczęła chodzić spać przed północą :D a dziś nawet o 20 więc są plusy, jedynie co przestaly jej się podobać kąpiele, chyba tęskni za swoją wanienką. Poza tym wszystko ok, rośnie ślicznie, niedawno taka szprotka a teraz duża z niej baba :) Widzę że "stare" forumowiczki się odzwywaja fajnie, pozdrówka dla wszystkich i trzymam kciuki za wszystkie problemy zdrowotne
Buziaki :*

mieszkałam kilka lat w UK, jak masz jakieś pytania to może będę mogła ci pomóc. powodzenia

Witam się po długiej przerwie :-)
ale nadrobiłam wszystko ...

u nas jest całkiem ok. Staś waży już 6,65 jest zdrowy i radosny ... niestety nadal nie przesypia nocy (pobudki mamy o 1 i 4 w nocy ...) dzisiaj mielismy jakiś kryzys i Staś jadł co godzinę, ale i tak to mały łakomczuszek co widać po jego wadze :-)

w międzyczasie udało nam się urządzić mieszkanie, teraz pozostaje już tylko zakup mebli i za 2 tygodnie przeprowadzka :-)

pozdrowienia dla Was wszystkich i mnóstwo zdrowia dla dzieciaczków!

Hej mamusie :)

Dawno mnie tutaj nie było, przejżalam tylko co pisałyscie ale nie czytalam za bardzo bo za duzo tego.

Fajnie Paulinka i Mglaczek ze sie odezwalyscie :) Szkoda ze jest tak malo " starych" mamus.

U nas wszystko ok :) Mariczka jest cudowna, ogolnie to bardzo usmiechniete dziecko, choc czasem ma dni ciaglego marudzenia. Ale tez nie daje za duzo zrobic w domu bo ciagle chce byc w centrum uwagi :) Ale jakos daje rade. Wkladam ja do lezaczka i gadam, spiewam, a jak na raczkach to tancze :) Dajemy jakos rade :) Przesypia cale noce:) O 20 ja kapiemy potem dostaje cyca, idzie spac i spi tak do 22 budzi sie, na male przytulanko z mamusia i tatusiem, pociumka cyca jakies 5 minut i zasypia i wstaje o 6-7. Wiec super. W dzien wlasciwie spi malo, ma jakies krotkie drzemki 20-30 minut. No i sen na spacerku. Wiec to dlugi sen bo jakies 2-3 godziny :)
Zaczelam podawac jej MM bo czasami odmawia cyca.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki :)
Zdjecia na odpowiednim watku:)

Dziewczyny czy wychodzicie teraz z dzieciaczkami swoimi na spacer? Zimno bardzo... a ma tak być jeszcze przez najblizsze dni;(
ja dzis jeszcze wyszłam ale sama nie wiem czy to juz nie za zimno na te nasze maluchy. Co sądzicie?

reklama
Ania One już nie takie maluchy :) mój praktycznie od wyjścia ze szpitala był codziennie na zewnątrz, teraz to nawet dwa spacerki zalicza, ok 3h jest. Pediatra mówi że do -10 spokojnie. Dzięki temu mały jest zdrowy jak rybka :)

Do góry