reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

czołem, widze ze dużo dzieciaczków tak jak moja Karolina sie preży przy jedzeniu, wypluwa cyca i płacze, ja biore na rece i lulam, niby pomaga, ale to chyba jednak trudy przy robieniu kupki lub bąkaniu.
Czy wiecie co można jeść żeby maluszkowi łatwiej było kupke zrobić. Czy to działa tak ze jak ja zjem cos na prace jelit to małej też bedzie łatwiej czy niekoniecznie?

joasia79 - podobno na początku z piersi leci mleko bardziej wodniste a potem dopiero tłuste, wiec ja jak odciągałam to tak żeby opróżnic całą pierś, żeby tego tłustego tez troche było

A propo położnej to u nas była dwa razy, ale za to lekarz nie przyszedł, a jak zadzwoniłam sie zapytać czy przyjdzie to sie dowiedziałam ze "pan doktór jest chory, przyjął dzisiaj dwoje dzieci, ale musiał sie położyć" - ciekawe jak to dzieci przeżyły i mam nadzieje że już były chore zanim do doktora trafiły

Trzymajcie sie ciepło, my dzisiaj na USG przez całe miasto musimy sie przebic, wiec tymczasem

reklama
MałaAnka na częstsze i lepsze kupki pij sok z białych winogron (najlepszy chyba Hortex taki z kartonu) --> zalecenie pediatry do którego z Leosiem chodzimy, i masuj okolice jelit ( nie sam brzuszek, tylko jakieś 3-4 cm poniżej pępka, u Leosia to jest tuż nad "pyrtolkiem" :) pomaga masowanie i uciskanie, jednocześnie dociskając nóżki.)
U nas od 2 tygodni nie było "normalnej" kupki w sensie że otworzyłam pieluszkę i była kupa, tylko za każdym razem przy masowaniu wylatuje, u nas to zajmuje max 10 minut, najpierw leci dużo bączków, a potem kupa.

Na lepsze trwawienie moje i Małej sprawdziły się śliwki suszone. Ja jem tak 2-3 do każdego posiłku.
U nas dziś dzień szczepień. Mam nadzieję że Lila będzie dzielna :-).

Witajcie!
Własnie pracuje z laktatorem. Mała bawi się moim cycuszkiem i zasypia a nie je. Odciągam i podaję mleko w butli, bo tylko tak się najada i ładnie śpi.
Olka jest strasznie absorbująca ale taka kochaniutka.
Tata jest zakochany na maksa. Po prostu świruje, a ja robę się zazdrosna.
Właśnie zjadła i śpi i ja chyba zrobię to samo, bo jestem 2 noce do tyłu. (Dlatego tak mało jestem na BB-sorki)

Mega podziękowania dla GONCI za łączność z Wami.:happy2:
Buziaki dla wszystkich mam i dzieciaczków.
Do potem!

ja swoim rodzica na sylwestra nie podrzuce Amandy bo juz siostra zaklepala wczesniej i podrzuca swojego synka ;)

nie no ale dobrze by bylo jakby grzecznie teraz chciala zostawac z babcia na chwile :) ale tez uwielbiam te chwile rano jak taka PRzytulanak sie we mnie wtula :))

dzisiaj sie udalo ze w nocy spala w swoim lozeczku, przebudzila sie wpol do 3 - 15 minut i juz byla nakarmiona i spowrotem w swoim lozeckzu spala :)) potem nad ranem wpol do 7 wstala, karmienie i wyladowala w Naszym lozku i moment jak zasnela i tak pospalysmy do wpol do 10 ;) super sie dala mamusi wyspac dzisiaj :)

teraz sobie od dwoch godzin baraszkuje ale ja jestem z tego zadowolona bo im krocej w dzien to tym dluzej w nocy bedzie spala :)

jak narazie nie bylo dzisiaj kupy tylk osmierdzace pierdki ale widac ze cos by chciala zrobic

Dzień doberek:)

mój mały właśnie leży w koszyku i robi kupę od 15minut i tylko słyszę jak daje do pieluchy! masakra boję się otwierać aaaaa
wczoraj to miał kupę prawie na karku :/
Co do piersi to też mam tak że w jednej więcej mleka niż w drugiej. Straram się przystawiać małego do tej w której jest mniej żeby się wreszcie unormowało. Poza tym wkurzyłam się strasznie, miałam na dzisiaj z małym wizytę u neurologa a byłam pewna że to jutro!!! i co? przepadło, teraz nie wiem kiedy się uda następną załatwić :/
Zastanawiam się czy iść na spacer, jest -8 ale trochę zawiewa i niezbyt mi się to uśmiecha, dla małego ok bo i tak ma folię na wózku, chyba wyślę tatusia żeby z nim poszedł jak wróci z pracy:)
idę go przebrać bo już go chyba kupa denerwuje.
miłego dnia!!!

amerie wiem ze Ty zapisujesz ile Ci synek zjada podczas dnia, czy sa jakies 'normy' do tego ile dziecko 'powinno' zjesc w ciagu doby?

reklama
Agata jak pierś to na żądanie, natomiast jeśli chodzi o MM to:
dzieci do 1 msc życia mają mieć 7 posiłków po 90ml,
a w drugim i trzecim msc życia 6 posiłków po 120 ml.
Ja staram się żeby było między moim mlekiem odstęp 2 godziny, a między MM conajmniej 3 godziny ( bo mleko modyfikowane trawi się 2 razy dłużej niż mleko matki).
Leoś ostatnio je mniej więcej 600 ml mojego mleka i 200-300 ml modyfikowanego.

Do góry