reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Lasotka ja uzywałam aventu ale jeśli Ty chcesz ściągać tylko w nocy to kupiłabym taki zwykły w aptece za 30 zl u mnei było odciąganie całą dobę

Holly dziwna sprawa i ze szczepionką i z zapisem na szczepienie. U mnie pani doktor jets raz w tyg na dzieciach zdrowych o prostu się przyjeżdża i nie ma szans na styczność z chorymi dziećmi
Rusza już u Was sezon narciarski?Oj pojeździłoby się ale chyba ten sezon mogę sobie odpuścić

A u mnie awaria ogrzewania, mam tak pioruńsko zimno w domu, aż się boję co będzie w nocy. Najchętniej bym dzieci wogóle nie przewijała żeby mi nie marzły

reklama
U nas z karmieniem to wygląda podobnie jak u edyty84 karmienie co kilka godzin przewaznie 3-4 w nocy i wlaśnie w dzień troszke czesciej.Dopóki mały spi to ok budzi sie co 3 godziny mniej więcej, ale jak nie spi to dopomina sie czesciej.

lenna wspólczuje problemów z ogrzewaniem, mam nadzieje ze szybko bedzie naprawione.Nie wyobrazam sobie gdyby u nas miało sie popsuć, maly i tak ma często zimne raczki.

U nas karmienie średnio co 3h i mały sam sie o nie dopomina...Ja daje tylko mieszankę i zjada średnio 70-80ml,czasem 90 mu się zdarzy...
W nocy czasem sobie dłuższą dżemkę utnie,ale przeważnie budzi się co 3h :)

Tylko że dziecko magdy ma tydzień, a agatakat Twoja Amanda ma miesiąc.
W pierwszych dobach życia dziecko je 10 ml na dzień życia, czyli magdaaa26 Twoje maleństwo ma 7 dni, więc powinna zjeść 70 ml. Tak mi mówili w szpitalu.

Lasotka ja używam Aventa ręcznego i jestem średnio zadowolona, a dzisiaj jeszcze u pediatry zgubiłam tą nakładkę sylikonową.

Tak się zastanawiałam bo nie jestem w stanie przeczytyać wszystkich stron forum czy Ixidixi się odzywała?Tak mi się jakoś o niej przypomniało bo rodziła chwilkę po mnie i też dość długo była w szpitalu

Lenna czytałam na młodych mamach że mały miał ostrą żółtaczkę i byli bardzo długo w szpitalu, i o tym że ma problemy z mamą w domu i się wyprowadzają z mężem.
Więcej nie pisała, pokazała tylko zdjęcie Oliwierka.

A u mnie się pojawił problem. Hemoroidy:( I nie wiem czy zaparcia są od nich czy one od zaparć. Któraś z was miała może taki problem?? Do jakiego lekarza z tym iść. Nie wiem jakim cudem, skoro mały je co godzinę ostatnio i śpi tylko po karmieniu u mnie na rękach:(

Mi po porodzie wyskoczyły winogrona że hoho używałam czopki hemorectal, (przed wsadzeniem posmarować warto kremem wchodzi szybko) i to zalecali stosować dodatkowo krem czy tam maść efekt będzie lepszy.

U nas w ośrodku jest poradnia dziecka zdrowego i dziecka chorego styczności ze sobą nie mają.

Amerie to świetnie że mały rośnie i dobrze się rozwija.

Laktator LOVI jak dla mnie średni.

U mnie karmienie w dzień to różnie od dnia: średnio co 1,5 h a w nocy 2,5 h.

A ja muszę się pochwalić dziś mały zjadł za cały dzień 30 ml mleka modyfikowanego jupi, czyżby laktacja się poprawiła?
Martwi mnie tylko jedno że jak karmię lewą piersią to boli mnie prawa takie bardzo mocne mrowienie, i jak dziś ściągałam z prawej by podać lek to tak jakby kanalik się dodatkowy udrożnił bo zawsze sikał tylko jeden a dziś były dwa strumienie (z lewej mam 4).

reklama
amerie tak ja wiem ze moja zjada za malo, czytalam ze Twoj synek przybral w niecale 2 tygodnie 700, a moja w niecale 2 tygodnie (bez 2 dni) przybrala 450 :( i to na mleku modyfikowanym! co prawda wazy wiecej niz Twoj synek w tym momencie bo 4,450 ale fakt jest faktem ze zjada malo

Do góry