reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Amerie- tak się cieszę!!! Jak się wierzy w siebie to można dużo! (chodzi mi o Twoje mleczko!):p
Ja mam wizytę jutro i ciekawe ile Mikołajek przybrał..dla mnie jest on taki sam 'wagowo', ale mam nadzieję, ze się mylę:)

Mam nadzieję, ze lekarz coś nam poradzi na te zastrzały na paluszkach bo robią mu się kolejne, czyszczę spirytusem i robię okłady z szałwii, znika opuchlizna na kilka godzin ale później znowu powraca... . Boję się jakiejś infekcji.... .

a dzisiaj o 14.55 w 'między kuchnią a salonem' ma być o diecie matki karmiącej...

Ostatnia edycja:
reklama
Amerie gratulacje:)

Widzę że wszędzie takie problemy z pediatrą teraz. Zimowy okres się zaczął to maluszki chorują, a skąd kolejki do zdrowych dzieciaczków, to juz nie wiem.

A u mnie się pojawił problem. Hemoroidy:( I nie wiem czy zaparcia są od nich czy one od zaparć. Któraś z was miała może taki problem?? Do jakiego lekarza z tym iść. Nie wiem jakim cudem, skoro mały je co godzinę ostatnio i śpi tylko po karmieniu u mnie na rękach:(

Ja już sie nie moge doczekać ważenia a nie wiem kiedy to bedzie bo lekarz ma do nas przyjsc to chyba wagi ze soba nie wezmie?

podgrzybek - jesli hemoroidy to do gastrologa, ale jesli porod SN to tak może być. proctohemolan jest ok ale nie wiem czy dla karmiących, bo używałam przed ciążą

hej dziewczynki, wiadomość od Joaś:
Szczęśliwie po 12 dniach wrócilam do domu :-)
Arturek miał podłą żółtaczkę
Narazie nie ma czasu,na nic a co dopiero na BB ale to zrozumiałe 5 dzieci :szok: chylę czoła!
Ja jestem padnieta po wczorajszej nocy, żołądek bolał mnie niemiłosiernie,zjadłam kurczaka z nadzieniem i zarówno ja i Damianek mielyśmy gehennę w nocy..no cóż, musze kierować się własną intuicją, a nie teściowej..chciała dobrze...ech

u mnie dziś jeden z tych slabszych dni.
Bylismy z małą na drugiej wizycie u pediatry - żółtaczka słabnie, ale niestety wciąż się utrzymuje. Jutro idziemy na kłucie. W dodatku małej przypałętał się katar i cały czas walczę o jej czzysty nisek, ale ona mi nie pomaga. Aspirator frida to wcae nie taki znowu super bajer, bo pomimo używania i soli fizjologicznej i wlasnie fridy, nosek zapchany, czasem to nawet chrapie...
Z tych nerwów i niemocy po powrocie od lekarza zalałam się łzami. Jakoś nie mogę się zebrać do kupy.
To pewnie niewyspanie, stres i ciągle siedzenie w domu mnie tak zalatwiło.

nic to od jutra spacerujemy chociaż po kwadransie, bo inaczej oszaleję.

pwenie temat był poruszany, ale prosze o szybką odp:
jakich odciągaczy pokarmu używacie? Mój się nie sprawdza (zresztą do tej pory nie odciągałam pokarmu, ale mam już dosyć nocnego wiszenia na cycu po 60min)

witam,
wreszcie i ja mam chwilkę spokoju. moja mała zwykle dobrze śpi w dzień, gorzej w nocy, ale dzisiaj chyba się zanadto wyspała w nocy i dzionek miałyśmy średni.

moje piersi poranione jak nie wiem co i ściągam pokarm do butelki.
odwiedziła nas też dzisiaj położna środowiskowa i powiedziała, że mała dużo zjada jak na swój wiek ;-). a ja jej daję w butli ok. 80-90 ml swojego mleczka. czy to faktycznie dużo????

bedzie jak moja starsza córcia. nie pozwoli, aby jej brzuszek był pusty :-D

jeśli chodzi o hemoroidy to raczej trzeba iść do proktologa a nie do gastrologa.

pozdrawiam popołudniowo i może, jak się uda, do jutra :-)

U nas tez nocka była superowa. Zasnęła o 21 a obudziła się o 2 zjadła zasnęła potem koło 7 zjadła i wstała o 9.30

reklama
magdaa moja dziecinka zjada tyle co Twoja :) a zwlaszcza w nocy! czasem jej sie zdarzy zjesc kolo 100 co wtedy jest jakims swietem ;)

Do góry