reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Zmęczenie-moja zmora. Od tygodnia około godziny 13 zasypiam niemal na stojąco. Nie dożycia jestem. jak tylko się położę to mój organizm czuje się jek w nocy i drzemka kończy się dwugodzinnym mocnym snem i potem do końca dnia mogę jako tako funkcjonować.
Ja już na zwolnieniu jestem. Muszę brać leki na nadciśnienie... a i luteinkę...
i te mdłości. zaczynają mnie męćzyć już około 6 rano. Potem jest ściskanie się z kibelkiem a potem tak do południa to na zapachy jestem bardzo wrażliwa...

reklama
Witam!!! Paulinka ciesze sie ze bol juz tobie minal tak myslalam ze szalwia pomoze mi zawsze pomagala:-)
Mam do was takie pytanko dziewczyny czy kwas foliowy bierze sie przez cala ciaze czy tylko przez pierwsze trzy miesiace???:dry: Ja kwas biore od czasu kiedy sie tylko dowiedzialam ze bede miala maluszka a jak bylm u lekarza to przepisal mi specjalne witaminki dla ciezarnych i je bede brala do konca ciazy i jeszcze kazal pic magnes....a jak jest u was dostalyscie jakies recepty zalecenia co do witamin od swoich lekarzy????

ja również witam nowe mamusie.
jak tam po świętach? ja jestem obżarta i mam nadal mdłości. do tego przypałętało się zapalenie obu uszu. ból niesamowity, a w święta lekarza nie uświadczysz. bardzo nic wziąć nie można, ale musiałam paracetamol zastosować, bo chyba bym nie wytrzymała. lecę jutro do laryngologa, może posiedzę trochę w domku.
ostatnio nie mogę sie wyspać. np. dzisiaj wstałam o 11-ej. byle coś zrobię i już jestem zmęczona.
moja wizyta dopiero za tydzień. to są moje najdłuższe 2 tygodnie w życiu. mam nadzieję, że serduszko już bije i będzie coś już widać na usg.
pozdrawiam!

Magda ja na uszy mam taką propozycję - wysmaruj ucho wewnątrz kremem nawilżającym, na watkę nalej spirytusu i połóż ucho na watkę - nie odwrotnie! po kilkunastu minutach ból minie. Nie wiem co prawda jak to się ma do ciąży :baffled:
Sposób ten poradził mojej mamie laryngolog jak byłam dzieckiem - pomaga do dzisiaj jak coś się dzieje.

Dziewczyny wyleniuchowałam się za wszystkie czasy !! Najadłam też - ale mi dobrze !!
Pozdrawiam:-)

Witam się poświątecznie

ALeż szybko zleciały te święta. Mam nadzieję że spędziliście je w świetnej atmosferze.

Zmykam poczytać co się wydarzyło podczas mojej nieobecności.

Pięknego dnia Wam życzę!

Kwas foliowy bierze sie tylko do końca 1trymestru, poóżniej bardziej może zaszkodzić niż pomóc (zwiększa prawdopodobieństwo astmy u dziecka o jakieś 30% - czyli to tak mniej więcej jakbyście paliły 10 fajek dziennie)

Przeczytała...

Inez strasznie się cieszę !!! Super że wszystko ułożyło się dobrze.
Justabor przykro mi z powodu Twojej straty!
Lila001 ja na razie łykam sam kwas foliowy, ale taki że jak go kiedyś przeliczyłam to w 1 tabletce jest prawie tyle co w 37tabletkach folika ;-) ale ginek mi go przepisał 1x dziennie. Dokładnie to nazywa się to Acidum Folicum Richter 15mg. Do tego jeszcze biorę MagneB6 3x dziennie. Dodatkowych witamin na razie żadnych.

Po ostatnich dniach wiem czego moje dzieciątko nie toleruje...jak zjadłam trochę sosu czosnkowego to myślałam że skonam...męczyło mnie cały dzień.
W czwartek mam wizytę i już się doczekać nie mogę, zeby zobaczyć moją Kruszynkę.

A ja nie mogę nawet pomyśleć o kiszonej kapuście. W ogóle kiszone mi strasznei śmierdzi (a zawesze bardzo lubiłam)
Poza tym nie moge spać, mam mega nudności ipołączone z apetytem - więc notorycznie sobie czymś szkodzę a potem źle się czuję..eh Całe szcęście opuchnięcie dziąseł już mi minęło - lacalut pomogła.

W piątek robiłam betę - 64000

Witam wszytskich po swietach :) Ja dzisiaj o 7 rano miałam USG widzaiałam bijace serduszko:) termin mam na 22 listopada :) fasolka ma 8 mm:) jutro ide do gin. Ja biore feminatal.

reklama
roziaaa GRATULUJE!!! Wklej fotkę w odpowiednim wątku.

lasotka a ja mogłabym spać całymi dniami. W niedzielę położyłam się o 24, spałam do 8 rano i później zasnęłam o 12 w południe i spałam do 15 :-) nie miałam też żadnego problemu żeby później ponownie zasnąć o 22 i spać do 7 :-)
I pewnie jakbym się teraz położyła to też bym zasnęła, ale jednak wybrałam kawusię :-)
I super betka.

Do góry