reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

reklama
Mi w 36 tygodniu chyba tez sie tak nie spieszylo :) Zreszta teraz az tak bardzo tez nie. Chcialabym ale jak Marika nie jest gotowa jeszcze to niech posiedzi troche. Ale wiem ze jak czop odszedl to juz dlugo nie powinno to trwac :) Wiec raczej nie przenosze i to mnie pociesza:) Ale dziekuje za kciuki dziewczyny :)

Ejj.. co to za wpychanie sie w kolejke dziewczyny?? Co Wy z tymi czopami! :p Wpychac je spowrotem! :) Najpierw Anbar w kolejce, a pozniej ja, a potem mozecie juz rodzic :)

a tak na serio.. to wam zazdroszcze :) (chyba sie mozna domyslic :p)

Elzu ja narazie czekam grzecznie w kolejce :) czop moze odejsc w czasie porodu wiec pewnie tak jest u Ciebie i Anbar :) A wiesz to ze mi odszedl nie znaczy ze juz rodze :) Moge jeszcze pochodzic troche w tej ciazy :)

Witam dziewczynki :)
Gorąca atmosfera tutaj widzę panuje :D ale wkońcu mamy już Nasz Listopad,więc nie ma co się dziwić :)
Teraz już w każdej chwili u każdej z nas może się coś niespodziewanie wydarzyć...

Ja to raczej jeszcze bym nie chciała rodzić... chyba... może też dlatego, ze nie dokucza mi ciąża :)

U mnie jest tak samo :)
Ja to nawet jeszcze się nie zabrałam za spakowanie torby do szpitala-mimo że u mnie będzie cc-mam nadzieję dotrzymać do terminu :)

my juz po wizycie u poloznej, Mala sie przekrecila huuura :-):-):-) jednak dobrze czulam :-D:-D:-D

egrunia
co do temp przed porodem to nie wiem, ale ostatnio mam idelana (36,6) a na poczatku ciazy to ciagle niska 35 a nawet 34,8 :-p

co do jazdy samochodem to ja trace koncentracje latwo, jak juz mialam odchodzic na macierzynski i bylam sporor w ciazy i wracalam wieczorami z pracy to masakra byla, dobrze ze slaby ruch jest wieczorami :-p droge znalam na pamiec i momentami wylaczalam sie i nagle jak spowrotem sie ocknelam to nie pamietalam jak ja tak szybko jakis tam odcinek trasy przejechalam... nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi :-D

echooo wspolczuje zdartych kolan, a starsza coreczka slodkie ma teksty ;-) acha i gratuluje CZOPA :-D

co do czopa to ja dzisiaj kichnelam i nawet wiecje niz zwykle mi polecialo :-D moj to ochodzi i odchodzi i wyleciec nie chce..

T. ma dzisiaj wolne i przelacza mi tv ciagle na top gear (program o samochodach), a ja to lubie ogladac moje programy jak mieszkania przerabiaja, dekoruja :-D

No to ciekawe która będzie pierwszą z datą listopadową? Ja mam termin na koniec listopada, więc jeszcze pewnie trochę się tu naczytam o Waszych objawach zbliżającego się porodu. Chciałabym jeszcze te 2 tygodnie poczekać coby zrobić wszystko co jest do zrobienia przed porodem, a z tym mogę ruszyć dopiero za tydzień:-)
Powiem Wam, że też z reguły jest mi zawsze zimno, ale ostatnio mi jest gorąco podczas gdy mojemu J zimno. Szczególnie w nocy się rozkrywam. Już nawet myślałam że coś mnie przewiało od tego odkrywania bo miałam problemy z pęcherzem. A jeśli chodzi o sprzątanie to trochę wyszkoliłam męża, bo kiedyś uważał że po co zmywać podłogę. Ale szkolenie dalej trwa bo czasami potrafię się zdenerwować ponieważ nie zrobił czegoś porządnie, tak jak ja bym chciała. Ogólnie kurze pościera i takie tam, ale żeby poukładać, pochować to co jest powyjmowane to już niekoniecznie. A już bardzo mnie denerwuje jak wrzuci jakieś ubrania albo cokolwiek do łóżeczka Michasia, które jest wyścielone czyściutkim kocykiem:wściekła/y:
echooo gin powinien dać Ci zwolnienie. Nie słyszałam jeszcze o tym żeby nie dał bo termin porodu minął. Jeśli urodzisz w trakcie zwolnienia to Zus to potem rozlicza i ono liczy sie tylko do dnia porodu a potem naliczają macierzyński.

Agatakat moj czop tez tak wychodzi na raty :) Ale najwazniejsze ze wychodzi :)
No ja tez jestem bardzo ciekawa ktora sie pierwsza rozpakuje w listopadzie. ewnie bedzie to Amerie.

reklama
echooo gin powinien dać Ci zwolnienie. Nie słyszałam jeszcze o tym żeby nie dał bo termin porodu minął. Jeśli urodzisz w trakcie zwolnienia to Zus to potem rozlicza i ono liczy sie tylko do dnia porodu a potem naliczają macierzyński.

Ja słyszałam, że rzadko kiedy dają zwolnienie po terminie. Zgodnie z procedurami powinno się rozpocząć macierzyński. Wiele dziewczyn na te dwa tygodnie kombinuje zwolnienia od internistów, byle miały literkę B.

Do góry