reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopad 2009

jakoś sobie tego nie wyobrażam :-) ale u niej było jak u dziunki, imprezy co tydzień, po za tym w poprzedniej pracy jej koleżanka stara alkoholiczka drinkowała z nią i od tego się zaczęło, ale wcześniej nie było to tak dokuczliwe jak teraz, bo raczej sporadyczne, a dziś nagminne. Myślę, że ona potrzebuje pomocy psychologa, spotkań z horymi na alkoholizm, sąsiadka nasza tak sobie z nałogiem poradziła nie pije już z 15 lat, mój wujek nie pije od 3 m-cy, chodził na spotkania AA, był na odwyku, ale w jego przypadku nie mówię o sukcesie, bo to za krótki okres.

to może faktycznie ją gdzieś trzeba zapisać..
bo może to być nawet rodzinna słabość, jak już piszesz o wuju...
nie wiem bo się nie znam tak tylko myślę....

reklama
ale wujek to z innej strony i to mąż siostry taty. Ale pogadać z nią muszę i ona wie, dlatego do mnie nie przychodzi, bo jej się zbierze.

ale wujek to z innej strony i to mąż siostry taty. Ale pogadać z nią muszę i ona wie, dlatego do mnie nie przychodzi, bo jej się zbierze.
aha chyba ze tak, myślałam że to jej brat ....
nooo musisz z nią pogadać, jak ona nie doi Ciebie o Ty jedź do niej:tak:
i nie czekaj:no:

dziunka wrzuc mi na zakupkach jak mozesz link do reklamy tej zebry

jakoś sobie tego nie wyobrażam :-) ale u niej było jak u dziunki, imprezy co tydzień, po za tym w poprzedniej pracy jej koleżanka stara alkoholiczka drinkowała z nią i od tego się zaczęło, ale wcześniej nie było to tak dokuczliwe jak teraz, bo raczej sporadyczne, a dziś nagminne. Myślę, że ona potrzebuje pomocy psychologa, spotkań z horymi na alkoholizm, sąsiadka nasza tak sobie z nałogiem poradziła nie pije już z 15 lat, mój wujek nie pije od 3 m-cy, chodził na spotkania AA, był na odwyku, ale w jego przypadku nie mówię o sukcesie, bo to za krótki okres.

Ale ona musi sama tego chciec, na siłę nic nie zdziałacie. Mów otwarcie że np. nie zostawisz z niądziecka bo pije itp itd. Może otrzeźwieje. Ja nie proponuję rodzeństwa tylko chciałam przez to pokazać ze musi to być mocny kopniak, a ona muysi zobaczyć że ma dla kogo przestać pic.

aha chyba ze tak, myślałam że to jej brat ....
nooo musisz z nią pogadać, jak ona nie doi Ciebie o Ty jedź do niej:tak:
i nie czekaj:no:

dziunka wrzuc mi na zakupkach jak mozesz link do reklamy tej zebry

Ok, zaraz znajde

hej laseczki :-)
wczoraj mialam labe i wychodne.... wyszlam z kolezanka na drina skonczylo sie, ze wypilysmy po butelce wina i zeszlo nam sie z 5h....dzis wstalam o 11:zawstydzona/y: ale fajnie czasem zrobic sobie taka odskocznie....
u nasd tez pogoda taka srednio ciekawa....przynajmniej nie pada ale wyglada jak by mialo zaraz.....

wczoraj mialam labe i wychodne.... wyszlam z kolezanka na drina skonczylo sie, ze wypilysmy po butelce wina i zeszlo nam sie z 5h....dzis wstalam o 11:zawstydzona/y: ale fajnie czasem zrobic sobie taka odskocznie....
u nasd tez pogoda taka srednio ciekawa....przynajmniej nie pada ale wyglada jak by mialo zaraz.....
alkoholiczka:-D:-D:-D

no pięknie..
ja odskoczni nie mogę bo cykiem karmię... haha
ale piwko bym sobie wypiła....:-p

Katrenki zazdroszcze :)

a ja własnei przemeblowałam kuchnie haha tzn zawartosc szafek ;P wyszorowałam cała i usiadłam dopiero ;P
Synek spi wiec mam juz wolne na dzis :) Meżusiowi obiadek smakowal ze ho ho tylko ten sos jakiś niedopracowany i efekcie zamiast gotowac to do piekarnika wsadzilam :D

Kasiula jeszcze raz PODZIWIAM!!!!!!!!!!
Pojechałam dzis jak maz wrocił z pracy po zakupy i wysiadły wycieraczki.M jechał z małym taxi mamie na ratunke:-D
etna , dziunka jutro dzien dziecka i mam dla dzieciaków miły prezent :-) Dziunka bedzoesz z Julia?

reklama

Zazdroszczę :)

Katrenki zazdroszcze :)

a ja własnei przemeblowałam kuchnie haha tzn zawartosc szafek ;P wyszorowałam cała i usiadłam dopiero ;P
Synek spi wiec mam juz wolne na dzis :) Meżusiowi obiadek smakowal ze ho ho tylko ten sos jakiś niedopracowany i efekcie zamiast gotowac to do piekarnika wsadzilam :D

JA TEŻ PODZIWIAM :)

Kasiula jeszcze raz PODZIWIAM!!!!!!!!!!
Pojechałam dzis jak maz wrocił z pracy po zakupy i wysiadły wycieraczki.M jechał z małym taxi mamie na ratunke:-D
etna , dziunka jutro dzien dziecka i mam dla dzieciaków miły prezent :-) Dziunka bedzoesz z Julia?

No niestety. dziś dostała rolki i jest cała happy, tylko szkoda że pada :( a odbieram ją jutro jak wrócę od Ciebie. Zresztą zobaczę jeszcze ;)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry