reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ja już od dłuższego czasu mam bóle krocza, szczegolnie jak lewą nogę podnoszę i wczoraj zauważyłam, że wyszedł mi żylak. Czy wam też się jakies pojawiły?

reklama
A ja właśnie się załamałam - odpadł mi kawałek zęba! Kawałek tj ok25% trzonowego! :szok:
Nie byłoby wielkiej tragedii gdyby nie fakt że to ząb który wcześniej kanałowo leczyłam - a właściwie jestem w trakcie jego leczenia - 3kanały 1zeba!
Tak więc część zęba odpadła, za nią "blokada/plomba" która przytrzymywała lekarstwa włożone do kanałów, a teraz pod wpływem śiny to wszystko tam mi zaczyna się rozpuszczać i wypływać. Za chwilę będe miała gołe kanały na wierzchu!! :szok: Jest nd wieczór więc dziś już niczego nie załatwię, najwcześniej jutro... że nie wspomnę o kosztach...
Najlepsze jest to ze nic twardego nie jadłam - wydaje mi sie ze ten kawałek zęba pod wpływem dziury która od środka się robiła w końcu pęknął..:eek:
Ja tu na porodówke się szykuję a tu takie jaja...
Tam juz prawie nie ma co ratować... Nie wiem co to będzie bo chyba nawet nie może mi go dentystka wyrwać bo te kanały nie są zamknięte tylko lekarstwem zaklajstrowane a zamykać kanał może tu (w Ie) tylko jakiś specjalista... koszt zamknięcia kanału to 900euro! A ja mam 3 kanały..:szok:
Jestem przerażona!

UWAGA! MAM WIEŚCI OD ANADRI!!!! :-)

C.D
Hej. Wlasnie mam synka w ramionach. Waga 2920 . Porod kleszczowy, bo maly byl bokiem i sie zaklinowal. Wzielam gaz ktory nie dzialal i zastrzyk na spanie ale on tez nie dzialal bo skurcze mialam srednio co 10 sekund. Uczymy sie karmic piersia?
[09:55:19] marta: Ale maly zasypia ciagle. Skurcy partych z 15 mialam i wtedy darlam sie potwornoe. Gdyby nie maz to bym nie urodzila. Ale jak mi go na brzuchu polozyli to zapomnialam o wszystkim. A mezus sie poplakal.

No to mamy pierwszą "prawdziwą" listopadową mamę... :-):-):-)
Ogromne gratulacje:-)

Ja byłam dzisiaj na grobach i wróciłam strasznie zmęczona. Zmykam zaraz spać. Jutro wizyta u gina. Zobaczymy co powie. Według niego już powinnam urodzić a ja nadala w dwupaku.

Dobranoc

Heja wszystkim!
Z porad forum baby boom korzystam od początku ciąży, natomiast zarejestrowałam się niedawno. Termin tez mam na listopad i zabawne bo jeden lekarz wyliczył mi termin na 2 listopad a drugi (bo niestety w trakcie musiałam zmienić z powodu przeprowadzki) wyliczył na 3 listopad :)

Heja wszystkim!
Z porad forum baby boom korzystam od początku ciąży, natomiast zarejestrowałam się niedawno. Termin tez mam na listopad i zabawne bo jeden lekarz wyliczył mi termin na 2 listopad a drugi (bo niestety w trakcie musiałam zmienić z powodu przeprowadzki) wyliczył na 3 listopad :)

mala roznica co innego jakby ci wyliczyli z miesiaczki terminy rozne np o 2 tyg

cisza dzis na forum ... :)
lece ogladac film na tvn :)

Hejka!
Mi na początku ciąży nic nie dolegało ani w trakcie. Jedynie to bolące piersi.
jestem już na tzw wylocie, bo termin na 3 listopad :D i w sumie od jakiegoś miesiąca moge narzekać na szybkie męczenie no i poruszanie się a dokładniej toczenie. w ciązy robiłam wszystko bo akurat trafiła nam sie mały remont w domu ;) tj, pranie i wieszanie firanek, mycie okien podłóg, malowanie pokoiku dla dziecka ( nie tak dawno bo pod koniec września :-)) na samooczucie nie narzekam. ale wiadomo każda z nas zupełnie inaczej przechodzi ciąże

Witamy Milka!!!!

Dziewczyny, a ja mam pytanko czy jak odchodzi czop to zawsze musza byc slady krwi? Ja zauwazylam od 3 dni na wkladce takie galaretowe kawalki, lekko brazaowe i zastanawiam sie czy to to? Przepraszam, ze tak szczegolowo opisuje, wiem brzmi to obrzydliwie....al wszystkie pisaly, ze sa tam tez slady krwi a u mnie nic takiego nie ma....

Witamy Milka!!!!

Dziewczyny, a ja mam pytanko czy jak odchodzi czop to zawsze musza byc slady krwi? Ja zauwazylam od 3 dni na wkladce takie galaretowe kawalki, lekko brazaowe i zastanawiam sie czy to to? Przepraszam, ze tak szczegolowo opisuje, wiem brzmi to obrzydliwie....al wszystkie pisaly, ze sa tam tez slady krwi a u mnie nic takiego nie ma....
Wiesz co, wiedzieć to ja nie wiem ale wydaje mi sie ze to może być czop a te brazowe slady to tez krew tylko ze nie swieza...

Wiesz co, wiedzieć to ja nie wiem ale wydaje mi sie ze to może być czop a te brazowe slady to tez krew tylko ze nie swieza...
nie bo to ten sluz jest taki brazowawy ale przezroczysty i raczej jasny to w ogole nie wyglada na krew nawet zaschnieta....sama tez nie wiem chyba zaraz cos poszukam na necie co do tych nieszczesnych czopow....:sorry2:

reklama
nie bo to ten sluz jest taki brazowawy ale przezroczysty i raczej jasny to w ogole nie wyglada na krew nawet zaschnieta....sama tez nie wiem chyba zaraz cos poszukam na necie co do tych nieszczesnych czopow....:sorry2:
Swoja droga podobno czasem sluz wyglada jak tylko troche silniejsze uplawy i czasem kobiety nawet tego nie zauwazaja..
Ja sama w 100% nie wiem czy mi odszedl czy nie - w szpitalu nad ranem miałam taki moment ze zostalo mi troche wiecej śluzu z rózowymi jakby nitkami na majtkach i papierze ale naprawde neiwiele tego bylo, a później juz sie nie powtórzyło.. wiec nie wiem:sorry2:

Do góry