reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Witam :-)
Patrzę że rozpakowania idą pełną parą ;-)Dzisiaj mam trochę skurczy, ale raczej jeden na 2 godziny, więc jest spokojnie. Brzuch mi się obniża, bo nie mogę sobie nogi na nogę założyć i jak siedzę na kibelku to mi brzuch na nogach leży :-D

Izy mała niezła aparatka - od razu z rączką na położną :-D

reklama
11 dni do terminu a ja nadal nie wiem jak wyglądają te skurcze...:eek:

Ból w krzyżu, ból brzucha (czasami musze przybrać "dziwną" pozycję by przestało choć trochę boleć, uczucie "napompowywania" brzucha(czuję ucisk w głowie:sorry: i cięzko mi się oddycha) + straszne kłócie między nóżkami.
Czy któryś z tych "objawów" to skurcz? :dry:

11 dni do terminu a ja nadal nie wiem jak wyglądają te skurcze...:eek:

Ból w krzyżu, ból brzucha (czasami musze przybrać "dziwną" pozycję by przestało choć trochę boleć, uczucie "napompowywania" brzucha(czuję ucisk w głowie:sorry: i cięzko mi się oddycha) + straszne kłócie między nóżkami.
Czy któryś z tych "objawów" to skurcz? :dry:

jest taka seria na YT - i didn't know i was pregnant i one tam ladnie opisuja jak czuly bole porodowe (nie wiedzac ze to bole porodowe)

Kasiu, ostatnio na KTG miałam skurcze 100% i reszta 50, 60 % i moja lekarka dziwi się, że jeszcze nie urodziłam. Ani czop nie odszedł ani nic. Tylko mam skurcze i kłucie między nogami :-p U mnie poród zbliża się wielkimi krokami ;-) Może akurat trafię na Ciebie, bo dzisiaj zaczynam działać z mężulkiem :-)

Kasiu, ostatnio na KTG miałam skurcze 100% i reszta 50, 60 % i moja lekarka dziwi się, że jeszcze nie urodziłam. Ani czop nie odszedł ani nic. Tylko mam skurcze i kłucie między nogami :-p U mnie poród zbliża się wielkimi krokami ;-) Może akurat trafię na Ciebie, bo dzisiaj zaczynam działać z mężulkiem :-)

a ja nie moge bo czopu juz nie mam i wole nie ryzykowac :) ale jutro sprzatanie generalne wiec moze ruszy sie cos juz dzisiejszy dzien przezylam wiec juz mi jedno kiedy oby szybko przyszło moje dziecie na ten swiat hehe

a ja nie moge bo czopu juz nie mam i wole nie ryzykowac :) ale jutro sprzatanie generalne wiec moze ruszy sie cos juz dzisiejszy dzien przezylam wiec juz mi jedno kiedy oby szybko przyszło moje dziecie na ten swiat hehe

Ja sprzątałam tydzien temu w sobotę całe mieszkanie, ale nic... oprócz skurczów i kłucia w kroczu gdzieś. Póki co mała się obniża, bije mnie strasznie i się wypina.

Czesc kochane, ciesze sie ze opis porodu wam sie podobal:)
Widze ze tutaj stresu coraz wiecej, czekacie na Wasze cudenka, ktore juz lada dzien sie urodza. Ja doradzam: wezcie sobie dluga kapiel, nie wiecie kiedy sie zacznie a potem na to nie ma czasu, chyba ze skurcze dlugie.
Co do wod, to jak zielone to trzeba od razu jechac, jak bezbarwne to tez trzeba jechac sprawdzic ile wod zostalo i czy nie wdziera sie infekcja do plodu, bez wod jednak mozna jeszcze z tydzien ciaze przenosic.

U nas okej, na grobach nie bylismy bo tutaj zadnych nie mamy, w kosciele tez nie bylam bo nie ma czasu, w sumie wiec nie czuje ze dzis Swieto Zmarlych.
Marysienka jest kochana, placze jedynie jak sie ja przebiera a ona jest strasznie glodna i konczy jej sie cierpliosc, a tak to tylko pojekuje i sie wygina jak szuka cyca. Wciaz sporo spi, choc ostatnio ma dluzsze czasy czuwania po karmieniach i potrafi 2 godziny lezec i obserwowac. Poznala tez co to raczki, na ktorych strsznie szybko sie uspokaja i zasypia. Strasznie duzo roboty przy takim malenstwie tym bardziej, ze wciaz musze zapisywac godziny karmienia, ile czasu mala ssala cycusia, kiedy zrobila siusiu i kupke, bo pielegniarki wciaz to monitoruja.

Pozdrawiam was wszystkie i zycze szybkich i bezbolesnych rozwiazan:)

Acha, chcialam tez dodac, ze tantum rosa ktore cieszylo sie tylooma pozytywnymi opiniami u mnie nie zdalo egzaminu, przez pierwsze 4 doby bylam w szpitalu gdzie uzywalam jedynie wody do rany (mialam szwy rozpuszczalne ktore trzeba przemywac kilka razy dziennie) a od 5 doby wprowadzilam tantum rosa, ktore po dwoch dniach odstawilam bo wszystko zaczelo mnie piec...
Polecam natomiast plyn do higieny intymnej Perfecta Mama, ktory jest strasznie lagodny i pomogl mi w dniach kolejnych po porodzie.

reklama
gratuluje Anadrin!!!!

A u nas bylsimy na grobach i balam sie zeby maly nie plakal i marudzil ale Maly sie spisal extra!!! wszytsko bylo oki:)

Buziaczki trzyma za was kciukasy>!!!!!!

DO BOJU MAMCI!!

Do góry