Dzięki wielkie Natalunia!!!
Nie ma za co Przez pierwszy tydzień myślałam, że umrę z bólu, szczególnie przy sikaniu! Ale okazało się, że tak ma prawo się dziać. I nie używaj oliwki J&J bo podrażnia blony i mogą krwawić...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki wielkie Natalunia!!!
No to MEGA CENNA rada bo miałam zamiar zacząć jej używać!!! Dzięki!!!Nie ma za co Przez pierwszy tydzień myślałam, że umrę z bólu, szczególnie przy sikaniu! Ale okazało się, że tak ma prawo się dziać. I nie używaj oliwki J&J bo podrażnia blony i mogą krwawić...
No to się zestresowałam stanami przedrzucawkowymi :-( A koleżanka podesłała mi to: https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...aj-moze-uratowac-zycie-twojego-dziecka-19582/Dosyc ciekawe doniesienie:
Zmiany spowodowane dietą | KopalniaWiedzy.pl
Ja zemdlalam jak zobaczylam test, pozniej oznajmiajac mezowi sie poplakalam, ze szczescia oczywiscie i ze strachu co teraz najpiekniejszy moment w moim zyciu!
Kartenki i dziewczyny mieszkajace w Anglii (mozliwe ze Irlandia tez sie zalicza) mam do was male pytanko:
Czy staracie sie teraz o 190 funtow ktore przysluguje matce jednorazowo? o forme niby pyta sie poloznej?????
Nie chodzi mi tu o 500 funtow becikowego.
Ide do poloznej w srode ale chcialabym wiedziec czy wy tez zalatwiacie te pieniazki. Jak dla mnie to bardzo duzo i napewno ucieszyly by mnie takie dodatkowe fundusze ;-)
ja jeszcze w podstawówce sie roztyłam, potem dużo schudłam i po tym zosttalo mi masę rozstępów na udach i tyłu. Potem w pierwszej ciązy byłam pewna, ze tez dostanę, myłam się tylko w żelu babydream rossamna na rozstępy i niczym więcej nei smarowałam, bo nie lubię. Przytyłam 25 kg i ani jednego rozstępa!!!! Później niestety jak mi mleka dowaliło to dosłownie na moich oczach się robiły na piersiach i calutkie piersi miałam w rozstępach ale to się jakoś wygładzilo i praktycznie nie ma śladu. Teraz przytyłam tylko 3,5 kg a uda całe w rozstępach, a stosuję to smo. I gdzie tu logika???Oj współczuję, ale z tymi rozstępami to nie ma reguły, niektórzy będą mieli choćby niewiadomo co robili, a niektórzy nic nie będą robili i rozstępów też nie będzie. Ja zaczęłam się baczniej obserwować
bardzo dobrze jjej powiedziałaś!!!Temat , o którym napiszę wraca jak bumerang , ale muszę się wyżalić;-)
Sprawa dotyczy podstaw wychowania ,czyli konkretnie szacuknku dla ciężarnych. Wybrałam się dziś do sklepu a tam tyle ludzi jakby to było popołudnie co najmniej . Kupiłam co chciałam. Było tak starsznie gorąco i duszno , że nie miałam siły stać w kolejce. Ominęłam ją i podeszłam do pani , która miała być teraz obsługiwana. Zapytałam grzecznie , czy mogę wejść przed nią , bo zle się czuję. Na co ona powiedziała- jesteś młoda to stój gdzie twoje miejsce !!!!!!!!!! I wiecie wkurzyłam się na maxa.. ona miała około 45 lat, stała na szpilkach w krótkiej mini i nie wyglądała na kogoś schorowanego. I powiedziałam jej- ma pani rację , jakbym była w pani wieku to tez bym sie tak jak pani oszczedzała...
I wim ,ze to było bardzo niegrzeczne , ale nie żałuje. I co mnie zaskoczyło nikt z kolejki się nie odezwał ani mnie nie wpuścił.
O tym zjawisku możnay film nakręcić.. ręce opadają
A miala jakies problemy wczesniej z ciaza? Czy od razu, nagle porodowka i wczesniaczek?a ja przezylam dzisiaj niezle stersy.... moja siostra urodzila dzisiaj o 8 rano wczesniaczka -coreczke joasie okolo 6 tygodni za wczesnie mala jest pod jakims kaskiem z tlenem biedna malutka :-(mam nadzieje ze szybko nabierze sil i wypuszcza ja ze szpitala gdzie moze byc nawet pare tygodni bieduleczka....
i jak tu sie nie szykowac powoli co? ja w weekend kupie sobie wszystko do szpitala dla dzidzi mam wyprawke gotowa a za tydzien zaczne prac jej ciuszki i kocyki mam nadzieje ze moja oliveczka nie bedzie sie chciala szybko poznac z kuzyneczki i posiedzi jeszcze te 2 miesiace u mnie w brzuszku
a ja przezylam dzisiaj niezle stersy.... moja siostra urodzila dzisiaj o 8 rano wczesniaczka -coreczke joasie okolo 6 tygodni za wczesnie mala jest pod jakims kaskiem z tlenem biedna malutka :-(mam nadzieje ze szybko nabierze sil i wypuszcza ja ze szpitala gdzie moze byc nawet pare tygodni bieduleczka....
i jak tu sie nie szykowac powoli co? ja w weekend kupie sobie wszystko do szpitala dla dzidzi mam wyprawke gotowa a za tydzien zaczne prac jej ciuszki i kocyki mam nadzieje ze moja oliveczka nie bedzie sie chciala szybko poznac z kuzyneczki i posiedzi jeszcze te 2 miesiace u mnie w brzuszku