reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

reklama
Ja zemdlalam jak zobaczylam test, pozniej oznajmiajac mezowi sie poplakalam, ze szczescia oczywiscie i ze strachu co teraz :-D najpiekniejszy moment w moim zyciu!

Kartenki i dziewczyny mieszkajace w Anglii (mozliwe ze Irlandia tez sie zalicza) mam do was male pytanko:

Czy staracie sie teraz o 190 funtow ktore przysluguje matce jednorazowo? o forme niby pyta sie poloznej?????
Nie chodzi mi tu o 500 funtow becikowego.

Ide do poloznej w srode ale chcialabym wiedziec czy wy tez zalatwiacie te pieniazki. Jak dla mnie to bardzo duzo i napewno ucieszyly by mnie takie dodatkowe fundusze ;-)

klaudzia zalatwiam oczywiscie te 190£ przysluguje kazdej ciezarnej i to jedyne pieniazki jakie dostane ;-)polozna sama powinna pamietac zeby ci dac jesli nie da ci popros o forme na health in pregnancy grant ja wlasnie wczoraj dostalam ;-) wczesniej bylam miesiac temu ale nie miala formy czekalam miesiac na nastepna wizyte i balam sie ze znowu mi nie da ale pierwsze co to dala mi ta forme czesc wypelnia polozna czesc ty a potem tylko wrzucic do slrzynki i 190 funtow na konto siup he he:-) moja siostra dostala po 2 tygodniach jakos

a ja przezylam dzisiaj niezle stersy....:szok: moja siostra urodzila dzisiaj o 8 rano wczesniaczka -coreczke joasie okolo 6 tygodni za wczesnie mala jest pod jakims kaskiem z tlenem biedna malutka :-(mam nadzieje ze szybko nabierze sil i wypuszcza ja ze szpitala gdzie moze byc nawet pare tygodni bieduleczka....:wściekła/y:
i jak tu sie nie szykowac powoli co? ja w weekend kupie sobie wszystko do szpitala dla dzidzi mam wyprawke gotowa a za tydzien zaczne prac jej ciuszki i kocyki mam nadzieje ze moja oliveczka nie bedzie sie chciala szybko poznac z kuzyneczki i posiedzi jeszcze te 2 miesiace u mnie w brzuszku :sorry2:

Aleście się dzisiaj tu rozpisały!!!
Oj współczuję, ale z tymi rozstępami to nie ma reguły, niektórzy będą mieli choćby niewiadomo co robili, a niektórzy nic nie będą robili i rozstępów też nie będzie. Ja zaczęłam się baczniej obserwować :)
ja jeszcze w podstawówce sie roztyłam, potem dużo schudłam i po tym zosttalo mi masę rozstępów na udach i tyłu. Potem w pierwszej ciązy byłam pewna, ze tez dostanę, myłam się tylko w żelu babydream rossamna na rozstępy i niczym więcej nei smarowałam, bo nie lubię. Przytyłam 25 kg i ani jednego rozstępa!!!! Później niestety jak mi mleka dowaliło to dosłownie na moich oczach się robiły na piersiach i calutkie piersi miałam w rozstępach ale to się jakoś wygładzilo i praktycznie nie ma śladu. Teraz przytyłam tylko 3,5 kg a uda całe w rozstępach, a stosuję to smo. I gdzie tu logika???

Temat , o którym napiszę wraca jak bumerang , ale muszę się wyżalić;-)
Sprawa dotyczy podstaw wychowania ,czyli konkretnie szacuknku dla ciężarnych. Wybrałam się dziś do sklepu a tam tyle ludzi jakby to było popołudnie co najmniej . Kupiłam co chciałam. Było tak starsznie gorąco i duszno , że nie miałam siły stać w kolejce. Ominęłam ją i podeszłam do pani , która miała być teraz obsługiwana. Zapytałam grzecznie , czy mogę wejść przed nią , bo zle się czuję. Na co ona powiedziała- jesteś młoda to stój gdzie twoje miejsce !!!!!!!!!! I wiecie wkurzyłam się na maxa.. ona miała około 45 lat, stała na szpilkach w krótkiej mini i nie wyglądała na kogoś schorowanego. I powiedziałam jej- ma pani rację , jakbym była w pani wieku to tez bym sie tak jak pani oszczedzała...
I wim ,ze to było bardzo niegrzeczne , ale nie żałuje. I co mnie zaskoczyło nikt z kolejki się nie odezwał ani mnie nie wpuścił.
O tym zjawisku możnay film nakręcić.. ręce opadają
bardzo dobrze jjej powiedziałaś!!! :tak:

Byłam dzisiaj u lekarza. Przytyłam w tym miesiacu kilogram, a moje dziecko 600g
xx_olaboga.gif
Waży już 1700!!!!!
xx_olaboga.gif
zaczyna mnie to prrzerażąć. Lekarz powiedział, że skoro jest taki duzy to musze przyjść za dwa tygodnie na usg żebby zbadać jakieś przepływy. Byłam w takim szoku tymi 1700g że nawet nie spytałam o co chodzi. Te przepływy to sę każdemu robi? I czego to przepływy? Myślicie, ze może to oznaczać coś złego? I ta waga i w ogóle?

Na pierwsza ciaze czekalismy 9 miesiacy....strasznie sie cieszylismy ze wreszcie sie udalo,oczywiscie plakalam ze szczescia.Pozniej kiedy ciaza byla coraz wieksza rowniez plakalam,a to przy pierwszym usg,a to kiedy poraz pierwszy uslyszalam jak dzidzi bije serduszko. Z druga ciaza bylo troszke inaczej poniewaz ciaza nie byla planowana.,ale kiedy minol szok cieszylam sie rownie mocno.A kiedy dowiedzialam sie jeszcze ze to bedzie chlopiec radosci nie bylo konca.

a ja przezylam dzisiaj niezle stersy....:szok: moja siostra urodzila dzisiaj o 8 rano wczesniaczka -coreczke joasie okolo 6 tygodni za wczesnie mala jest pod jakims kaskiem z tlenem biedna malutka :-(mam nadzieje ze szybko nabierze sil i wypuszcza ja ze szpitala gdzie moze byc nawet pare tygodni bieduleczka....:wściekła/y:
i jak tu sie nie szykowac powoli co? ja w weekend kupie sobie wszystko do szpitala dla dzidzi mam wyprawke gotowa a za tydzien zaczne prac jej ciuszki i kocyki mam nadzieje ze moja oliveczka nie bedzie sie chciala szybko poznac z kuzyneczki i posiedzi jeszcze te 2 miesiace u mnie w brzuszku :sorry2:
A miala jakies problemy wczesniej z ciaza? Czy od razu, nagle porodowka i wczesniaczek?
A tak w ogole to duzo zdrowka dla Joasi:tak::-D a dla siostry gratulacje:-)

Masz racie, nigdy nie wiadomo kiedy nasze maluszki zechca swiat ogladac...a u mnie przygotowania stanely w miejscu:baffled:

Co do ciazy obecnej-to jestem szczesciara. W 2 cyklu staranek sie udalo:-D

A wiecie co sie dowiedzialam na szokle ostatnio? Że u nas w szpitalu nic nie musimy brac dla dzidzi do szpitala, poza skarpetkami i niedrapkami. Wszystko daja dla dzieciatka :) :) :) Fajnie, co, bo mialam stresa troche co to zabrac, a tak po problemia

reklama

Ja kochana od tygodnia szykuję małemu szafki, mam w połowie poprane i wyprasowane ciuszki, układam je w mebelka w jego pokoiku, jak uporam się z tym to rozglądnę się za czymś dla mnie do szpitala, bo to nigdy nic nie wiadomo (tfu tfu tfu). Pogratuluj siostrze i duzo zdrówka dla malutkiej:tak:

Do góry