reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

9 miesięczne dziecko i kolejna ciąża

Kochana na pokładzie syn 6mc i tydzień temu dowiedziałam się że jestem w ciąży bliźniaczej dwukosmówkowej. My kobiety jesteśmy silne, a uśmiech dziecka wynagradza nam cierpienia....Dasz radę w ciąży...
Ps. Mi też świat runął gdy się o tym dowiedziałam i nadal nie dowierzam bo nie wiem jak wszystko ułożę...
co za bzdura ... Jednej wynagrodzi, innej nie... Nie znoszę takich tekstów i robienia z uśmiechu bombelka remedium na całe zło. Skutkuje to jedynie tym, że gros matek miewa potężne wyrzuty sumienia, bo np. depresji nie da się uleczyć uśmiechem

reklama
A może skoro partner tak stawia sprawę, to postawic go przed faktem dokonanym i wziąc do pomocy nianię?:) pomoze i przy starszaku i przy maluchu.
dokładnie 🤷 skoro jaśnie pan jest tak zmęczony po pracy zakładam, że zarabia na tyle, żeby opłacić pomoc w czynnościach, których on sam nie wykonuje. Skoro nie wypełnia swoich obowiązków, niech realizuje je przez łożenie na opiekę 🤷

Droga Autorko, mogę tylko napisać to, co wszystkie- to Twoja decyzja i TYLKO Ty będziesz ponosić jej konsekwencje, ponieważ Twój partner nie dorósł do roli ojca i partnera.

Bardzo smutno czyta się Twoje wypowiedzi. Obawiam się, że kwestia kontynuacji ciąży to nie jest jedyną, którą musisz przemyśleć.

Tylko kto za mnie przeżyje ten czas i przetrzyma? Nikt. Bardzo, bardzo żałuję swojej decyzji.

Mogłaś wykonac aborcję czy terminacje ciąży.
Teraz jest chyba za późno na użalanie się że mogłaś dokonać aborcji.

Chyba potrzebny Ci psychiatra..psycholog żebyś poukładała w głowie sobie.

My które chcemy dziecka nie rozumiemy uzalanie się nad sobą że bardzo żałujesz.

Jak urodzisz oddaj a Twój problem sam się rozwiąże.

I pamiętaj żadna metoda nie daje 100% pewności.

Mogłaś wykonac aborcję czy terminacje ciąży.
Teraz jest chyba za późno na użalanie się że mogłaś dokonać aborcji.

Chyba potrzebny Ci psychiatra..psycholog żebyś poukładała w głowie sobie.

My które chcemy dziecka nie rozumiemy uzalanie się nad sobą że bardzo żałujesz.

Jak urodzisz oddaj a Twój problem sam się rozwiąże.

I pamiętaj żadna metoda nie daje 100% pewności.
Raczej się nie rozwiąże.

reklama
Kochana na pokładzie syn 6mc i tydzień temu dowiedziałam się że jestem w ciąży bliźniaczej dwukosmówkowej. My kobiety jesteśmy silne, a uśmiech dziecka wynagradza nam cierpienia....Dasz radę w ciąży...
Ps. Mi też świat runął gdy się o tym dowiedziałam i nadal nie dowierzam bo nie wiem jak wszystko ułożę...
Ech nie prawda...żaden uśmiech magicznie nie zmienia stanu psychicznego kobiety i jej sytuacji...To jest mit nie wiem kto to wymyślił...Wiele czynników musi się złożyć żeby poradzić sobie z sytuacją posiadania dwójki dzieci z małą różnicą wieku. Konkretnych,istniejących realnie,ale nie że dziecko się uśmiechnie...
Sama miałam trójkę małych dzieci w domu (w tym młodsze bliźnięta). Teraz myślę że gdyby nie wychowywanie ich razem z moim mężem (nie że ,,pomagał") nie wiem co by ze mną i z nimi było.

Do góry