reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

A wiecie co sie dowiedzialam na szokle ostatnio? Że u nas w szpitalu nic nie musimy brac dla dzidzi do szpitala, poza skarpetkami i niedrapkami. Wszystko daja dla dzieciatka :) :) :) Fajnie, co, bo mialam stresa troche co to zabrac, a tak po problemia

No i fajnie, problem z głowy. Z tego co zauważyłam jak chodzę w odwiedziny do koleżanek, które już urodziły, że u nas też szpital ma ubranka dla noworodków i dzieciaczki ubierane są w swoje ciuszki dopiero na wyjście.

reklama
A wiecie co sie dowiedzialam na szokle ostatnio? Że u nas w szpitalu nic nie musimy brac dla dzidzi do szpitala, poza skarpetkami i niedrapkami. Wszystko daja dla dzieciatka :) :) :) Fajnie, co, bo mialam stresa troche co to zabrac, a tak po problemia

w Sw.Zofii w Wawie każą wszystko przynosić własne, pierwsza rzecz z jaką maluszek ma kontakt to pieluszka z domu. Bo chodzi o to, żeby dziecko od razu było otoczone bakteriami z własnego domu, a nie ze szpitala. Co szpital to obyczaj :tak:

Ja tez biore feminatal N i nic lekarz nie mowil zeby Maks był nadwyraz duzy. Wczoraj bylam u gina, ale nie pytalam o to. Za 3 tyg mam nastepna wizyte i bedzie jeszcze usg, to na pewno zapytam ile urosł od ostatniego.

Dzieki dziewczyny za odp z tymi cycuchami. Bede oliwka smarowac bo i tak sie cala smaruje.
Ja biorę też feminatal N i moje dzieciątko jest bardzo duże w 27 tyg 1300 i lekarz powiedział że to będzie duży chłopczyk i ze mogę daleć brac witaminki no i to zelazo. Tylko ja chyba zrezygnuje z tych witamin bo on powiedział ze bede miala duze dzieciatko i troche mam stracha, ale na razie sie zastanawiam.
Dzięki Klaudzia! A moze ktoś inny coś pomoże mi wymyśleć? znalazłam jeszcze taką

tylko nie wiem czy tu pod brzuchem nie będzie ciasno, ale tu by można odpruć dół i doszyć taki sam tylko dłuższy, wogóle nie mam ochoty iść na wesele i szykować się:no::sorry2:
Polecam ta stronke, masz tam przesliczne sukienki i spodnice ciazowe i na pewno znajdziesz cos dla siebie i dzieciatka bez przerubek. Sama od nich już kupiłam dwie i jestem zadowolona. Rozmawiałam z babką z tego sklepu przez telefon, dopytała się o wszystkie moje rozmiary i w którym jestem tygodniu i dopasowała sukienkę idealnie: Sklep internetowy Haloo. Polecam!!

my z mezem czekalismy 1,5 roku i nie mogłam w to uwierzyc, jeszcze plamiłam i miałam silne bole ze lekarze nas nastawiali ze moge nie donosic. I zamiast skakac ze szczescia do góry, to modliłam się o każdy dzień, a jak ściągałam bieliznę to miałam duszę na ramieniu, nie przespane noce, strach, strach i jeszcze raz strach. Zaczeliśmy normalnie oddychać po trzecim miesiącu i teraz nadrabiamy zaległości i cieszymy się jak szaleni z naszego synka.

Moj maz wyjechal na 2 miesiace wczoraj w nocy wiec dzisiaj czeka mnie samotna noc. Mam nadzieje, ze dam rade to wytrzymac w spokoju, musze myslec o naszym syneczku. Zajac sie praniem i prasowaniem ciuszków i od wrzesnia bede miala szkole rodzenia 3 razy w tygodniu.
Do pracy wracam w maju, tak mi wychodzi i chyba wytrzymam te dwa miesiace w pracy, bo potem mam 2 miesiace wakacji, wiec na całego zacznę prace z dzieciaczkami na nastepny wrzesien.

Bosastopka, dołączam się do życzeń:-) Oby Ci sie wszystko w życiu spełniło tak, jak to zaplanujesz:) Nie czuj się staro proszę, bo ja we wtorek złamałam 30tkę.. Szybko mi zleciało.. Do tego był to jeden z najgorszych ostatnio dni...I mój szanowny małżonek nawet mi życzeń nie złożył, nie mówiąc oczywiście o takich fanaberiacha jak prezent, kwiaty..
Przykro, że leżysz, ale to dla wyższych celów:tak:
Ja byłam u lakarki wczoraj, myślałam, że będzie chciała sprawdzić jak się ma moja szyjka, ale nawet mnie nie badała??? Do tego twardniejący brzuch, mimo branej profilaktycznie nospy forte.. :no: O co chodzi??
A poza tym apropos samopoczucia, to ja mam po prostu psychiczny problem!!! Doznaję oprócz "dekoncentracji", zupełnego paraliżu woli... Nic mi się nie chce. Nie jestem w stanie zmusić się do działania. Makabra totalna. Czy któreaś z Was prze żywa coś takiego?

klaudzia zalatwiam oczywiscie te 190£ przysluguje kazdej ciezarnej i to jedyne pieniazki jakie dostane ;-)polozna sama powinna pamietac zeby ci dac jesli nie da ci popros o forme na health in pregnancy grant ja wlasnie wczoraj dostalam ;-) wczesniej bylam miesiac temu ale nie miala formy czekalam miesiac na nastepna wizyte i balam sie ze znowu mi nie da ale pierwsze co to dala mi ta forme czesc wypelnia polozna czesc ty a potem tylko wrzucic do slrzynki i 190 funtow na konto siup he he:-) moja siostra dostala po 2 tygodniach jakos

Dzieki Weri. Ja w srode ide do poloznej to napewno ja o to zapytam, niech sie lepiej postara :wściekła/y::-D
A nie bedziesz sie starac o Child Benefit i Child Tax benefit ?? Child benefit nalezy Ci sie czy pracowalas czy nie! Masz dziecko i to sie liczy, a przeciez kazdy pensik sie przyda. Majac child benefit mozesz starac sie automatycznie o 500 funtow becikowego ;-)

reklama
Witam was serdecznie, dopiero zarejestrowalam sie na to forum, mieszkam w USA, termin mam na poczatek listopada i bede rodzic w domu pod opieka poloznej i douli.
To nasze pierwsze, wymarzone dziecko, w dodatku dziewczynka(Izabelka).

pozdrawiam serdecznie!
Daga

Ostatnia edycja:
Do góry