reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Ja zemdlalam jak zobaczylam test, pozniej oznajmiajac mezowi sie poplakalam, ze szczescia oczywiscie i ze strachu co teraz :-D najpiekniejszy moment w moim zyciu!

Kartenki i dziewczyny mieszkajace w Anglii (mozliwe ze Irlandia tez sie zalicza) mam do was male pytanko:

Czy staracie sie teraz o 190 funtow ktore przysluguje matce jednorazowo? o forme niby pyta sie poloznej?????
Nie chodzi mi tu o 500 funtow becikowego.

Ide do poloznej w srode ale chcialabym wiedziec czy wy tez zalatwiacie te pieniazki. Jak dla mnie to bardzo duzo i napewno ucieszyly by mnie takie dodatkowe fundusze ;-)

klaudzia zalatwiam oczywiscie te 190£ przysluguje kazdej ciezarnej i to jedyne pieniazki jakie dostane ;-)polozna sama powinna pamietac zeby ci dac jesli nie da ci popros o forme na health in pregnancy grant ja wlasnie wczoraj dostalam ;-) wczesniej bylam miesiac temu ale nie miala formy czekalam miesiac na nastepna wizyte i balam sie ze znowu mi nie da ale pierwsze co to dala mi ta forme czesc wypelnia polozna czesc ty a potem tylko wrzucic do slrzynki i 190 funtow na konto siup he he:-) moja siostra dostala po 2 tygodniach jakos

a ja przezylam dzisiaj niezle stersy....:szok: moja siostra urodzila dzisiaj o 8 rano wczesniaczka -coreczke joasie okolo 6 tygodni za wczesnie mala jest pod jakims kaskiem z tlenem biedna malutka :-(mam nadzieje ze szybko nabierze sil i wypuszcza ja ze szpitala gdzie moze byc nawet pare tygodni bieduleczka....:wściekła/y:
i jak tu sie nie szykowac powoli co? ja w weekend kupie sobie wszystko do szpitala dla dzidzi mam wyprawke gotowa a za tydzien zaczne prac jej ciuszki i kocyki mam nadzieje ze moja oliveczka nie bedzie sie chciala szybko poznac z kuzyneczki i posiedzi jeszcze te 2 miesiace u mnie w brzuszku :sorry2:

Aleście się dzisiaj tu rozpisały!!!
Oj współczuję, ale z tymi rozstępami to nie ma reguły, niektórzy będą mieli choćby niewiadomo co robili, a niektórzy nic nie będą robili i rozstępów też nie będzie. Ja zaczęłam się baczniej obserwować :)
ja jeszcze w podstawówce sie roztyłam, potem dużo schudłam i po tym zosttalo mi masę rozstępów na udach i tyłu. Potem w pierwszej ciązy byłam pewna, ze tez dostanę, myłam się tylko w żelu babydream rossamna na rozstępy i niczym więcej nei smarowałam, bo nie lubię. Przytyłam 25 kg i ani jednego rozstępa!!!! Później niestety jak mi mleka dowaliło to dosłownie na moich oczach się robiły na piersiach i calutkie piersi miałam w rozstępach ale to się jakoś wygładzilo i praktycznie nie ma śladu. Teraz przytyłam tylko 3,5 kg a uda całe w rozstępach, a stosuję to smo. I gdzie tu logika???

Temat , o którym napiszę wraca jak bumerang , ale muszę się wyżalić;-)
Sprawa dotyczy podstaw wychowania ,czyli konkretnie szacuknku dla ciężarnych. Wybrałam się dziś do sklepu a tam tyle ludzi jakby to było popołudnie co najmniej . Kupiłam co chciałam. Było tak starsznie gorąco i duszno , że nie miałam siły stać w kolejce. Ominęłam ją i podeszłam do pani , która miała być teraz obsługiwana. Zapytałam grzecznie , czy mogę wejść przed nią , bo zle się czuję. Na co ona powiedziała- jesteś młoda to stój gdzie twoje miejsce !!!!!!!!!! I wiecie wkurzyłam się na maxa.. ona miała około 45 lat, stała na szpilkach w krótkiej mini i nie wyglądała na kogoś schorowanego. I powiedziałam jej- ma pani rację , jakbym była w pani wieku to tez bym sie tak jak pani oszczedzała...
I wim ,ze to było bardzo niegrzeczne , ale nie żałuje. I co mnie zaskoczyło nikt z kolejki się nie odezwał ani mnie nie wpuścił.
O tym zjawisku możnay film nakręcić.. ręce opadają
bardzo dobrze jjej powiedziałaś!!! :tak:

Byłam dzisiaj u lekarza. Przytyłam w tym miesiacu kilogram, a moje dziecko 600g
xx_olaboga.gif
Waży już 1700!!!!!
xx_olaboga.gif
zaczyna mnie to prrzerażąć. Lekarz powiedział, że skoro jest taki duzy to musze przyjść za dwa tygodnie na usg żebby zbadać jakieś przepływy. Byłam w takim szoku tymi 1700g że nawet nie spytałam o co chodzi. Te przepływy to sę każdemu robi? I czego to przepływy? Myślicie, ze może to oznaczać coś złego? I ta waga i w ogóle?

Na pierwsza ciaze czekalismy 9 miesiacy....strasznie sie cieszylismy ze wreszcie sie udalo,oczywiscie plakalam ze szczescia.Pozniej kiedy ciaza byla coraz wieksza rowniez plakalam,a to przy pierwszym usg,a to kiedy poraz pierwszy uslyszalam jak dzidzi bije serduszko. Z druga ciaza bylo troszke inaczej poniewaz ciaza nie byla planowana.,ale kiedy minol szok cieszylam sie rownie mocno.A kiedy dowiedzialam sie jeszcze ze to bedzie chlopiec radosci nie bylo konca.

a ja przezylam dzisiaj niezle stersy....:szok: moja siostra urodzila dzisiaj o 8 rano wczesniaczka -coreczke joasie okolo 6 tygodni za wczesnie mala jest pod jakims kaskiem z tlenem biedna malutka :-(mam nadzieje ze szybko nabierze sil i wypuszcza ja ze szpitala gdzie moze byc nawet pare tygodni bieduleczka....:wściekła/y:
i jak tu sie nie szykowac powoli co? ja w weekend kupie sobie wszystko do szpitala dla dzidzi mam wyprawke gotowa a za tydzien zaczne prac jej ciuszki i kocyki mam nadzieje ze moja oliveczka nie bedzie sie chciala szybko poznac z kuzyneczki i posiedzi jeszcze te 2 miesiace u mnie w brzuszku :sorry2:
A miala jakies problemy wczesniej z ciaza? Czy od razu, nagle porodowka i wczesniaczek?
A tak w ogole to duzo zdrowka dla Joasi:tak::-D a dla siostry gratulacje:-)

Masz racie, nigdy nie wiadomo kiedy nasze maluszki zechca swiat ogladac...a u mnie przygotowania stanely w miejscu:baffled:

Co do ciazy obecnej-to jestem szczesciara. W 2 cyklu staranek sie udalo:-D

A wiecie co sie dowiedzialam na szokle ostatnio? Że u nas w szpitalu nic nie musimy brac dla dzidzi do szpitala, poza skarpetkami i niedrapkami. Wszystko daja dla dzieciatka :) :) :) Fajnie, co, bo mialam stresa troche co to zabrac, a tak po problemia

reklama

Ja kochana od tygodnia szykuję małemu szafki, mam w połowie poprane i wyprasowane ciuszki, układam je w mebelka w jego pokoiku, jak uporam się z tym to rozglądnę się za czymś dla mnie do szpitala, bo to nigdy nic nie wiadomo (tfu tfu tfu). Pogratuluj siostrze i duzo zdrówka dla malutkiej:tak:

Do góry