reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

To i ja się pochwalę.
Właśnie wróciłam z USG.
Wszystko jest w porządku.!
Gratuluję!
niunias no widzisz jak to jest,nie raz ci faceci potrafia nas zaskoczyc;-)
ja ze wzgledu na wiek nie chce tez dlugo czekac na drugie dziecko,mysle ze odczekamy te pol roku a potem do dziela.Oczywiscie co wyjdzie w praktyce to inna rzecz ale musze brac pod uwage fakt ze staralismy sie poltora roku:szok:
Ja też bym tak chciała. szybko drugie, ale z drugiej strony to wiem, że to wielkie wyzwanie dla mamy - dwa maluszki w domu:-D
Oliwka z drugim na pewno pójdzie szybciej:-D
a i dowiedzialam sie ze moja siostra została marcórka 2010 :) hehe ma 9miesiecznego synka i teraz znów bedzie mama :) ciesze sie :)
Gratulacje dla siostry:-D
Mam do Was pytanko: byłyscie na 3D albo się wybieracie? Bo nie wiem czy warto...
Ja zastanawiam się, ale chyba pójdę.

no i jestem po wizycie :) hehe z dzidzia jest wszytsko ok narzady ma jak na 25 tc wiec jest o tydzien starsza (ciesze sie :) ) to oznacza ze duza prawdopodobnosc jest ze urodze wczesneij przed terminem czyli przed 1 listopadem hehe :p serduszko zdrowe :) tylko martwic mnie zaczeło to ze brzuszek taki maly w porównaniu z glówka.... jak obserwowalam na monitorze to z wyników tak wyszło eh... no nie wiem aa no i pytalam sie o płeć :p no i powiedzial ze jak na jego oko córa :) ciesze sie bardzo choc na pocztaku bylam pewna ze synek jdnak a tu o niespodzianka !! :) a no i lekarz powiedzial ze na nastepnym sie upewnimy wiec moze syn hehehe nie chcial dawac mi 100% pewnosci bo wiadomo ze dziewczynki gorzej jest rozpoznac :) no ale fajnie babcia sie cieszy moze juz sukienki kupowac :) tatus tez szczesliwy wiec jest super :) hehe nastepna wizyta 24 lipca za 2 tyg :)
Gratuluję dobrych wyników i Córci. Ja też miałam przeczucie, że będzie chłopiec - a tu niespodzianka - tak jak u Was będzie GABRYSIA.:-D

Dziewczynki pisalam juz na watku terminy i wyniki badan USG ale i tu sie pochwale :) Mam nadzieje ze mi wybaczycie rozpisywanie sie wszedzie ale tak sie ciesze ze nie moge sie powstrzymac :-):-):-):-):-):-):-)

A teraz druga nowina.... OD DZIS NIE WIERZE W PRZESADY I SWOJA INTUICJE!
BEDZIE...................... SYNUŚ (na 100%)!!!!!!
Ogromnie gratuluję:-) Kolejny rodzynek na naszym forum.

A u nas wszystko w porządku. Malutka dzisiaj bardzo ruchliwa jest:-) Juz nie mogę doczekać się kolejnego USG, aby ja sobie popodglądać.

O i już mi wskoczył 6 miesiąc!

Miłego weekendu!

reklama
Tydzień temu na połówkowym lekarz mi powiedział, że moje małe ważą ok 500g każda! Ale one od początku były sporo przerośnięte. Mam nadzieję, że trochę przystopują, bo jak tak dalej pójdzie, to za chwile urodzę :baffled: Na razie mam odstawić witaminy.

a czemu musisz odlozyc witaminki??i fakycznie Twoje corki to duze babki:-

a czemu musisz odlozyc witaminki??i fakycznie Twoje corki to duze babki:-
Mam bardzo dobrą morfologię, więc nie muszę się dodatkowo faszerować chemią. Zamiast tego lekarz kazał mi jeść czereśnie :-) Bardzo chętnie się zastosuję do zaleceń!
A te wszystkie preparaty witaminowe podobno sprzyjają szybszemu przyrostowi masy ciała maluszka, dlatego wywnioskowałam, że też z tego powodu mam ich nie brać.

Możesz brać wapno dla alergików do rozpuszczania w wodzie, ale w ciąży raczej nic innego. Brałam jakiś czas tabletki(7lat dokładnie)ale się później okazało, że są na hormonach. Chyba żadnych leków dla alergików nie można w ciąży brać. No ale mówię - zapytaj gin swojej;-)
Teraz sa juz nowe generacje lekow. Ja biore przeciwalergiczned bezpieczne dla plodu, a idealne na kaszel alergiczny - jak reka odjal. Tutaj to sie nazywa Chlorophenioramine, w dawce 4 mg. Polecam.

Teraz sa juz nowe generacje lekow. Ja biore przeciwalergiczned bezpieczne dla plodu, a idealne na kaszel alergiczny - jak reka odjal. Tutaj to sie nazywa Chlorophenioramine, w dawce 4 mg. Polecam.
W czwartek idę na wizytę do gina to mu powiem.Naprawdę to męczące szczególnie wieczorem się duszności nasilają.Dzidzi biedne musi przezywać wstrząsy w brzuchu:-(

Idę spiulu.Dobrej nocki Mamuski :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc laseczki,
Ja znow sie witam po dluugiej przerwie, jakos w tyg. nigdy nie mam czasu do was zajrzec, zawsze cos na glowie a jesli nie, to nie chce mi sie gnic przed kompem, jak w pracy o dzien 7 godzin przed kompem siedze.

Na poczatku wszystkim gratuluje wynikow. Kasiuula gratulacje coreczki, u mnie bylo tak samo, czulam ze to chlopiec a tu taka niespodzianka, no ale jak wiadomo przy dziewczynkach wieksze prawdopodobienstwo bledu wiec czas pokaze:) Gie-oska i Klaudzia gratulacje syneczkow, nie pamietam z tego wszystkiego kto co ma miec jeszcze:) hehe. Nie dziwcie sie, czytalam wasze posty ostatnie 2 godziny...

Widze, ze poruszylyscie tez temat macierzynskiego. Nie moge sobie jakos wyobrazic, ze mialabym w Polsce po 22 tyg. wrocic do pracy, przeciez to najpiekniejszy okres w naszym zyciu... U nas w Szkocji na macierzynski idzie sie 6 do max. 2 tyg. przed data porodu i juz urlop jest platny, w sumie trwa az 39 tygodni, wiec sporo czasu zeby nacieczyc sie dzidziulka:) Ja zdecydowalam odejsc ok. 4 tyg. przed ale czas pokaze ile dam rade:)

Ka...M, my tez teraz zmieniamy mieszkanie, mielismy poczekac do wrzesnia ale tez nie chce potem na ostatnia chwile... Teraz mamy jeden pokoj i jeden salon, w przyszla srode przeprowadzka, bedziemy mieli dwa pokoje i salon polaczony z kuchnia, zebym mogla dzidzi dogladac jak bede gotowac obiadek:) Bedziemy miec tez duzy balkon, wiec bedzie gdzie kawke spic i obiadek zjesc jak pogoda dopisze:) Czeka mnie wiec weekend pakowania i sprzatania, kolezanka mi pomoze wiec damy jakos rade:)
Dzidzia bedzie poczatkowo z nami przez pierwsze dwa lata. Zakupy planujemy na wrzesien, tzn. lozeczko (wiecej mebli nie potrzebujemy bo mamy szafe i komode, a dzieciece meble nie pasuja do naszej nowej sypialni), wozek, natomiast ubranka bede juz po malu kupowac jak sie cos trafi, reszta, tzn. laktator, sterylizator, kocyki, reczniczki itp. bede kupowac przez internet w UK gdzies we wrzesniu.

Teraz czekam na urlop w Polsce, jade 10 sierpnia, wracam 26:) w Polsce zrobie moje 3ie i ostatnie usg, nie zdecydowalam czy 2D czy 3D jeszcze, badania krwi i moczu. Poza tym zahaczymy o wesele mojej kuzynki, musze wiec sobie jakiejs ladnej kiecki poszukac w tym tyg.

Kladzia a ty jak do slubu, masz jakas kreacje? Stresujesz sie czy nic?

Aha, zapomnialam dodac... bylam na tych antenatal classes, pierwsze zajecia prowadzone byly przez polozne, warto bylo, sporo mowily o objawach ze zbliza sie porod, sporo praktycznych porad, rysunki i pokazy na lalkach co sie rozciaga i gdzie, niesamowite, poza tym sporo slownictwa, ktore na pewno sie przyda w szpitalu:) Drugie zajecia beda prowadzone przez lekarzy, beda o etapach porodu, srodkach znieczulenia (tutaj sa inne niz w Polsce), rodzajach porodu, pozycjach, beda filmy z porodow i porodowki z naszego szpitala.
Trzecie i czwarte zajecia poprowadza health visitors, ktorzy beda nas potem odwiedzac w domach po narodzinach dzidzi, bedzie szkola karmienia piersia, i w ogole sporo przydatnych porad.
Dziewczyny z wysp, jak macie okazje to tez idzcie:) Mozna przynajmniej zobaczyc jakie cwiczenia robic i jak sie zachowac, aby przetrwac skurcze, zanim trafimy do szpitala:)

Mam bardzo dobrą morfologię, więc nie muszę się dodatkowo faszerować chemią. Zamiast tego lekarz kazał mi jeść czereśnie :-) Bardzo chętnie się zastosuję do zaleceń!
A te wszystkie preparaty witaminowe podobno sprzyjają szybszemu przyrostowi masy ciała maluszka, dlatego wywnioskowałam, że też z tego powodu mam ich nie brać.

kurcze nie wiedzialam ze te witaminy co musimy brac tak zwiekszaja wage dziecka..chyba tez pod koniec ciazy odstwie tabletki bo moja maja wazyla 4200jak sie urodzila teraz bym chciala troche mniejsze dziecko:-)

Dziewczynki dziekuje za Gratulacje :zawstydzona/y::-) Maly Olivierek tez sie cieszy hehe:-D Od wczoraj gdy dowiedzielismy sie, ze bedziemy miec synusia mały skacze jak oszalały!

Gosiu podobno chlopcy sa zawsze mniejsi, ale w te przesady tez juz nie wierze hehe i nastawiam sie na wiecej zeby pozniej nie bylo zaskoczenia hehehe :-D

reklama
Ja tylko na sekundę :)
Szykuję się ostro do wesela mojego braciszka :-)

Madziek niebardzo wiem o co Ci chodzi ze specjalizacją? :-)

Klaudzia gratuluję !!!! Mam nadzieję, że przywykniesz szybko, że w brzusiu siedzi chłopaczek :-)

Kasiula Tobie również gratki !!!!

Do góry